TOPlist

HTC představilo svoji první nositelnou elektroniku: Sportovní náramek RE Grip

HTC konečně po roce přešlapování představilo svůj první kousek nositelné elektroniky. Vzešel ze spolupráce s výrobcem oblečení Under Armour a jedná se o sportovní náramek s názvem HTC RE Grip.

    

Náramek bude nabízen v černozelené barevné kombinaci, přičemž veškeré dění ze spárovaného zařízení s Androidem nebo iOS se bude odehrávat na zahnutém 1,8″ PMOLED displeji. Uvnitř náramku se bude nacházet pět senzorů včetně GPS, HTC na tiskové konferenci vyjmenovalo G Senzor, gyroskop a elektronický kompas. Náramek podle tiskové zprávy spolupracuje s Bluetooth monitory srdečního tepu, tudíž ten v náramku obsažen není.

Veškerá naměřená data bude sbírat speciální aplikace pro smartphone, která umožní sdílení vašich výsledků s přáteli. Přidat si můžete až dvacet přátel pro vzájemné hecování, případě bude možné využít tým profesionálních trenérů, kteří vám naordinují ten správný trénink. Under Armour nedávno pohltil platformy Endomondo a MyFitnessPal, tudíž se dá očekávat spolupráce s nimi.

  

HTC Grip v sobě obsahuje 100mAh baterii, výrobce uvádí, že při zapnuté GPS vydrží až 5 hodin, při běžném používání pak má zvládnout 2,5 dne. Náramek bude dostupný v na jaře letošního roku v Severní Americe ve třech velikostech, o dostupnosti a ceně na českém trhu prozatím nemáme žádné informace. 

 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku