TOPlist

HTC One A9 zřejmě nebude podzimní vlajkovou lodí: Parametry mají spadat spíše do průměru

Generální ředitelka HTC Cher Wang se na červnové valné hromadě prořekla, že tchajwanský výrobce představí na podzim nový „hero product“. I když nespecifikovala, z jaké kategorie zařízení tento produkt bude, všeobecně se očekává nový vlajkový smartphone, který má dát zapomenout na neúspěšný model HTC One M9.

 
Takto má HTC One A9 vypadat 

Adeptem na nového hrdinu byl až dosud několikrát spekulovaný telefon označený jako HTC One A9 (Hima Aero). Podle předchozích benchmarků měl dostat 5,2″ Quad HD displej, desetijádrový procesor MediaTek Helio X20 a 4 GB, čímž měl svým výkonem překonat i Samsnug Galaxy S6. Renomovaný leaker Evan Blass alias @evleaks ale hovoří zcela jinak.

Podle jeho informací má HTC One A9 dostat pouze pětipalcový AMOLED displej s Full HD rozlišením, nový osmijádrový procesor vyšší střední třídy Qualcomm Snapdragon 617, 2 GB RAM a 16 GB vnitřní paměti, kterou bude navíc možné rozšířit paměťovou kartou. Fotoaparáty mají přijít v konfiguraci 13 megapixelů a 4 ultrapixely, přičemž ten hlavní má navíc disponovat optickou stabilizací. Na zhruba 7 mm tenkém kovovém těle telefonu nemá chybět čtečka otisků prstů, baterie má mít neoslnivou kapacitu 2 150 mAh. HTC One A9 má přijít v listopadu v šesti barevných kombinacích.

  

Pravdu o HTC One A9 bychom se měli dozvědět 29. září, na kdy má tchajwanský výrobce naplánovanou tiskovou konferenci. Pozvánka naznačuje, že bychom se mohli dočkat dvou smartphonů, tudíž i původní variantu s Quad HD displejem a desetijádrovým procesorem prozatím nehážeme do žita. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku