TOPlist

Facebook: Miliarda připojených lidí denně a nová virtuální asistentka “M”

Největší sociální síť světa zažila tento týden velký milník v historii, v pondělí 24. srpna navštívila Facebook miliarda uživatelů, tedy téměř každý sedmý obyvatel této planety. Průměrná denní aktivita se v srpnu pohybovala okolo 968 milionů denních návštěvníků, celkově v posledním měsíci Facebook navštívilo 1,49 miliard uživatelů.

Poslední novinkou Facebooku je personální asistentka, která se brzy stane součástí komunikátoru Messenger. Jmenuje se jednoduše M, a má pomoci řešit uživatelům komplexní úkoly jako nakupování věcí, doporučování dárků pro vaše blízké, rezervace míst v restaruraci, apod. Veškerá pomoc bude probíhat textově v rámci aplikace Messegner, ovládání hlasem prozatím nebude k dispozici.

  

Asistentka M nebude řešit úkoly pouze na základě strojových návyků jako její konkurenti Siri, Cortana a Google Now, na pozadí služby budou k dispozici 24 hodin denně vyškolení operátoři. Ti budou jednotlivé požadavky vyřizovat a M se od nich bude učit, dokud nebude schopná vyřídit vše sama. V současné době se rozbíhá pilotní provoz u vybraných uživatelů, jejich počet se bude postupně rozrůstat, avšak podporu češtiny rozhodně nemůžeme v tuto chvíli očekávat.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku