TOPlist

Acer Liquid Z630: Benchmark prozradil parametry chystaného tabletofonu

Databáze benchmarku GFXBench prozradila parametry dalšího chystaného telefonu. Tentokrát se mezi výsledky objevil doposud nepředstavený tabletofon Acer Liquid Z630.

Výkon bude zajišťovat čipset MT6735 od MediaTeku. Čtyři jádra Cortex-A53 běží na frekvenci 1,3 GHz, grafické operace má na starosti čip Mali T720. Operační paměť s kapacitou 2 GB se pomalu, ale jistě začíná stávat standardem nižší střední třídy. Potěší také 16GB vnitřní úložiště. Acer vsadil na operační systém Android ve verzi 5.1 Lollipop.

 

Přední u zadní fotoaparát nabídnou stejné maximální rozlišení 8 Mpx. Oba také zvládnou natáčet videa v rozlišení Full HD. Zadní je navíc vybaven přisvětlovací LED. Telefon má jeden slot na kartu SIM a podporuje i sítě LTE. Databáze GFXBench bohužel neobsahuje informace o tom, jaké konkrétní frekvence jsou podporovány. Je také škoda, že novinka nedostane do výbavy technologii NFC.

Více parametrů se bohužel z výsledku nedozvíme. Na vzhled zařízení si budeme muset nejspíše počkat až do jeho oficiálního představení. Neznámá je také cena, u které přepokládáme, že bude nasazena velmi nízko.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku