TOPlist

Přehled: Jaké jsou nejlepší aplikace pro Android podle Googlu?

Google vybral nejlepší obsah z obchodu Play, který si uživatelé v letošním roce mohli stáhnout. Volba je vcelku originální a každý v ní najde něco užitečného. Více v našem přehledu.

Tým obchodu Google Play zveřejnil výběr nejlepší aplikací, her, magazínu, knih a filmů v letošním roce. Výběr má reprezentovat nejlepší obsah, který může Google Play nabídnout uživatelům. Pro nás budou nejzajímavější aplikace a hry, jelikož další obsah u nás není dostupný dlouho a regionálně se silně odlišuje. 

Výběr nejlepších aplikací je při nejmenším originální. Celkově je zde patnáct aplikací z různých kategorií a každá je něčím jedinečná. Pokud je tedy ještě nemáte ve svém zařízení, určitě byste se měli podívat, jestli pro vás nebude užitečná, případně zábavná. 

Umano: News Read to You

 

Aplikace, která nejnovější zprávy interpretuje ve zvukové podobě. Pomoci má lidem se sluchovým postižením, ale i ostatním, kteří například chtějí poslouchat při řízení automobilu.

Odkaz na Google Play

Duolingo: Learn Languages Free

 

Efektivní a zábavný způsob k výuce cizího jazyka, bohužel zatím nepodporuje češtinu. Pokud například mluvíte anglicky a chcete začít s novým jazykem, určitě vyzkoušejte. 

Odkaz na Google Play

JackThreads

 

Povedený průvodce nákupy, bohuže u nás nemá příliš využití a nejde naisntalovat v přápadě užívání českého Google účtu. Alespoň se můžeme podívat, jak jednou budou aplikace určené pro mobilní nakupování vypadat.

Odkaz na Google Play

Runstatic

   

Pomocník při sportu, který není třeba představovat. Na základě zadaných údajů a GPS lokace monitoruje  sportovní aktivitu a motivuje vás k lepším výkonům. 

Odkaz na Google Play

Circa News

 

Zajímavě řešená aplikace pro sledování nových zpráv. Bohužel v současné době je dostupná pouze v anglickém jazyce. 

Odkaz na Google Play

theScore: Sports & Scores

   

Jedna z nejlepších aplikací pro Android určená na sledování sportovních výsledků, včetně notifikací a widgetů. Obsah je zaměřen především na USA.

Odkaz na Google Play

Magisto Video Editor & Maker

Slouží pro úpravu a tvorbu videa v intuitivním a povedeném uživatelském rozhraní. S minimálními znalostmi podobného softwaru jednoduše zvládnete vytvořit zajímavá videa.

Odkaz na Google Play

Wunderlist – To-do & Task List

 

Multiplatformní správa úkolů a povinností. Díky propojení řadě platforem vám umožní mít neustále při ruce aktuální úkoly a sdílet je s kolegy.

Odkaz na Google Play

500px: Best Photos

 

Aplikace umožňující přístup ke komunitě milovníků povedených fotografií všech kategorií. 

Odkaz na Google Play

SigFig – Stocks & Investments

  

Správa a sledování vývoje cen akcií s jednoduchým a vysoce funkčním uživatelským rozhraním. Zároveň umožňující široké propojení s dalšími službami. Bohužel není v našem regionu dostupná, pokud používáte český Google účet.

Odkaz na Google Play

TuneIn Radio

 

Umožňuje poslech online radií nejrůznějších kategorií. Nabízí více než sto tisíc stanic a okolo dvou milionů podcastů.

Odkaz na Google Play

We Heart It

   

Slouží k vyhledávání krásných obrázků na základě vašich zájmů, slouží hlavně pro pobavení a případně inspiraci.

Odkaz na Google Play

Toca Hair Salon 2

Umožňuje měnit sestřih na virtuálních postavičkách. Titul je určený hlavně pro pro děti, čemuž odpovídá i jednoduché uživatelské rozhraní a líbivá grafika.

Odkaz na Google Play

Photo Editor by Aviary

    

Další v řadě aplikací na úpravu fotografií, vyniká širokou nabídkou funkcí a intuitivním ovládáním. Díky ní nebude na úpravu obrázků potřebovat v zařízení s Androidem žádnou další podobnou aplikaci. 

Odkaz na Google Play

The Whole Pantry

 

Aplikace kombinující kuchařku s informacemi o životním stylu a sportu. Pomůže vám s optimální životasprávou nebo případnou dietou. 

Odkaz na Google Play

Zajímavostí na celém vývěru je to, že pouze dvě aplikace z patnácti jsou placené, a to hra pro děti Toca Hair Salon 2 za 24,23 Kč a kuchařka The Whole Pantry za 52,83 Kč. Ostatní jsou ke stažení zdarma s možností dokoupení dalších funkcí nebo rozšíření přímo v aplikaci. Obecně je výběr editorů Google Play originální, přesto v seznamu chybí celá řada populárních titulů. Jaký by byl váš výběr nejzajímavějších aplikací na Google Play nebo v obchodech na jiných platformách?

Autor článku David Podzimek
David Podzimek

Kapitoly článku