HTC Artemis instalace do zaplněné Flash paměti !!

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
gugo
nováček
nováček

HTC Artemis instalace do zaplněné Flash paměti !!

Post by gugo »

Zdravím všechny uživatele, mám stejný problém jako kolega níže "romčo", ale chtěl bych to nějak zdárně vyřešit. Problém je,asi u všech majitelů PPC s 64 Mb RAM, jak nainstalovat aplikaci,která má dejme tomu 3,5 mega do PPC, když mám v "úložišti", tzn. Flash uživatelské paměti volných jen 2 Mb.Připomínám, že VŠECHNY aplikace instaluji na kartu (storage card), jenže WM při instalaci, i když zvolím Storage card, pravděpodobně vždy ukládá něco (knihovny, atd.) i do Flash telefonu a tím ji pomalu zaplňuje.A teď, při cca 20 nainstalovaných aplikacích mám jen volných v RAM 2 mega a instalovaný soubor má 3,5. Při instalaci PPC nejdříve rozbaluje aplikaci do Flash telefonu a pak instaluje do zvolené storage card.A to je u mě konec instalace, protože nemůže rozbalit 3,5 mega do RAM, která má 2 mega. Takže, EXISTUJE nějaké řešení? Anebo a to se mi nechce věřit, všichni majitelé PPC s 64 Mb RAM mají v PPC jen pár aplikací. PROSÍM O ŘEŠENÍ PROBLÉMU.
THANKS
Bruca
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: BB9780, BB Q5, BB Playbook

Post by Bruca »

pár věcí....
neinstaluje se do RAM, ale do ROM - tj. uložiště
(tedy od doby WM5)
já mám v ROM (která má 30 MB) nainstalované 20 větších či menších programů (SPB, TotalCmd, TCPMP,...) a ještě mám nějakých 10 MB volných

koukni se do složky \My documents, jestli tam nemáš hudbu, vyzvánění, dokumenty, obrázky a podobné nesmysly..ty by ti tu hodnotu ROMky mohli skrouhnout

jestli máš málo volné RAM, udělej softreset a budeš jí mít dost ;-)
gugo
nováček
nováček

Post by gugo »

No, aspoň někdo. S tou ROM je to fakt, nějak jsem se překlep, nicméně, už jsem vymazal skoro všchno, co jsem ve složkách My documents, Windows a jiných v ROM našel, ale moc mi to nepomohlo. Je to pořád dokola, i když všechno instaluji do Storage card, tak se mi úložiště v PDA zaplnilo skoro full. Mám fakt jenom já takové nároky, nebo dělám něco špatně?
Bruca
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Bruca »

jestli máš instalačky všech programů a z půl hoďky času a zazálohované kontakty, kalendář,... prostě PIM, tak udělej hardreset, a pak pozoruj, co se ti při instalaci do té paměti nacpe...
ještě koukni kam se ti ukládají fotky z foťáku...je to jedna z věcí, co zabírala storage mně.
gugo
nováček
nováček

Post by gugo »

Jo jasně, fotky a všechno ostatní ukládám samozřejmě na kartu, zvláštní situace, vypadá to, že jenom já mám ten problém a všichni ostatní jsou v pohodě. Mám symbianové N6670, N70, WM MPx200, měl jsem MPx220, teď mám Artemis, už jsem toho zažil dost, ale to mě fakt bere. Dokážu udržet OS čistý, bez balastu, ale tohle mě dohání k vzteku. Mám komunikátor kvůli možnosti instalace aplikací a nechci být omezen malým množstvím možných instalací.
Bruca
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Bruca »

no, pakliže to vypadá, že ten problém máš jen ty.... tak bych řekl, že bude chyba někde mezi zemí a pda :-D
nic ve zlým ;-)
zkus HR a začít odznova..třeba to půjde :-)
gugo
nováček
nováček

Post by gugo »

No, to jsem mohl čekat, problém mezi židlí a PPC. To pak jeden může chtít pomoc, že. Artemis asi půjde z domu, asi chci mít více aplikací, než soudruzi z HTC předpokládali. Kde je asi chyba.
Bruca
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Bruca »

realita bývá taková...zkus ten hardreset, nainstalovat aplikace, a pak až případně vyhoď ppc z domu...
gugo
nováček
nováček

Post by gugo »

Tak tedy dám pokoj s úložištěm a mám poslední dotaz, kromě úložiště má PPC i druhou část paměti Programy, co je to za paměť, co ji zaplňuje.Díky.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

coze? :D uz nechapu vubec

PDA ma pro laika 3 pameti - ROM a RAM.

RAM - pamet, kam se ukladaji mezivypocty, docasna pamet, po SR se komplet smaze a opet nahrava/naplnuje

ROM - pamet pro ukladani dat, tedy programu, OS atd... Tedy pamet, ke ktere mas konkretni pristup. Da se nazvat i ulozistem

Karta - rozsireni ROM, stejne vyuziti, ale externe
Bruca
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Bruca »

takže... paměť "Program" je RAM (viz předchozí příspěvek)
paměť "Storage" je ROM (viz předchozí příspěvek)

to na druhém obrázku jsou programy, co běží v RAM... pokud jich tam máš moc a RAM plnou (ty zbylé 2-3MB) tak proveď SR nebo je ukonči ručně...
případně si pořiď nějaký task manager a nastav si, aby se ti místo minimalizace aplikace ukončovaly
Attachments
sshot003.JPG
sshot003.JPG (52.05 KiB) Viewed 3763 times
sshot002.JPG
sshot002.JPG (38.9 KiB) Viewed 3762 times
gugo
nováček
nováček

Post by gugo »

Takže konečné řešení, Hard reset a nová instalace, nainstalovat méně aplikací a nechat rezervu volné RAM. Mám stejně divný pocit, proti N70, která má po restartu fantastických 30 MB RAM a vše co instalujete na kartu je opravdu na kartě (žádné knihovny v RAM atp.), je to bída. Buď koupit zařízení se 128 RAM, anebo Symbian, který má lépe řešenu správu operační RAM, ale nechci vyvolávat flame. Včerejší zkušenost: navigování IGO 2008 v Ostravě. Při spuštění navigace se oakmžitě uzavřou spuštěné aplikce, dobrá, beru kvůli uvolnění RAM, po půl hodině navigování v nejrušnější křižovatce fantastická hláška OUT OF MEMORY a konec IGO. Takže ani kompletní uvolnění RAM nepomůže, Artemis jí má prostě málo RAM a to ihned po restartu. Tomtom není tak žravý na paměť, ale stejně. Poslední noticka, Artemis má po HR bez jakékoliv instalace cca20 MB RAM for use, lowendová Nokie E51 za cca 6000,- cca 96 MB volné RAM! Tím končím.
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

po HR 20MB free RAM??? tomu nemůžu věřit, já mám teď na Unim volných 26MB, po HR cca 29MB a to má VGA displej takže větší textury to musí natáhnout apod.
gugo
nováček
nováček

Post by gugo »

Hmm, až budu dělat HR, a to budu určitě, zjistím to přesně a hodím tady screen.
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”