HTC Artemis instalace do zaplněné Flash paměti !!
HTC Artemis instalace do zaplněné Flash paměti !!
Zdravím všechny uživatele, mám stejný problém jako kolega níže "romčo", ale chtěl bych to nějak zdárně vyřešit. Problém je,asi u všech majitelů PPC s 64 Mb RAM, jak nainstalovat aplikaci,která má dejme tomu 3,5 mega do PPC, když mám v "úložišti", tzn. Flash uživatelské paměti volných jen 2 Mb.Připomínám, že VŠECHNY aplikace instaluji na kartu (storage card), jenže WM při instalaci, i když zvolím Storage card, pravděpodobně vždy ukládá něco (knihovny, atd.) i do Flash telefonu a tím ji pomalu zaplňuje.A teď, při cca 20 nainstalovaných aplikacích mám jen volných v RAM 2 mega a instalovaný soubor má 3,5. Při instalaci PPC nejdříve rozbaluje aplikaci do Flash telefonu a pak instaluje do zvolené storage card.A to je u mě konec instalace, protože nemůže rozbalit 3,5 mega do RAM, která má 2 mega. Takže, EXISTUJE nějaké řešení? Anebo a to se mi nechce věřit, všichni majitelé PPC s 64 Mb RAM mají v PPC jen pár aplikací. PROSÍM O ŘEŠENÍ PROBLÉMU.
THANKS
THANKS
- Bruca
- častý přispěvatel

- Zařízení: BB9780, BB Q5, BB Playbook
pár věcí....
neinstaluje se do RAM, ale do ROM - tj. uložiště
(tedy od doby WM5)
já mám v ROM (která má 30 MB) nainstalované 20 větších či menších programů (SPB, TotalCmd, TCPMP,...) a ještě mám nějakých 10 MB volných
koukni se do složky \My documents, jestli tam nemáš hudbu, vyzvánění, dokumenty, obrázky a podobné nesmysly..ty by ti tu hodnotu ROMky mohli skrouhnout
jestli máš málo volné RAM, udělej softreset a budeš jí mít dost
neinstaluje se do RAM, ale do ROM - tj. uložiště
(tedy od doby WM5)
já mám v ROM (která má 30 MB) nainstalované 20 větších či menších programů (SPB, TotalCmd, TCPMP,...) a ještě mám nějakých 10 MB volných
koukni se do složky \My documents, jestli tam nemáš hudbu, vyzvánění, dokumenty, obrázky a podobné nesmysly..ty by ti tu hodnotu ROMky mohli skrouhnout
jestli máš málo volné RAM, udělej softreset a budeš jí mít dost
No, aspoň někdo. S tou ROM je to fakt, nějak jsem se překlep, nicméně, už jsem vymazal skoro všchno, co jsem ve složkách My documents, Windows a jiných v ROM našel, ale moc mi to nepomohlo. Je to pořád dokola, i když všechno instaluji do Storage card, tak se mi úložiště v PDA zaplnilo skoro full. Mám fakt jenom já takové nároky, nebo dělám něco špatně?
Jo jasně, fotky a všechno ostatní ukládám samozřejmě na kartu, zvláštní situace, vypadá to, že jenom já mám ten problém a všichni ostatní jsou v pohodě. Mám symbianové N6670, N70, WM MPx200, měl jsem MPx220, teď mám Artemis, už jsem toho zažil dost, ale to mě fakt bere. Dokážu udržet OS čistý, bez balastu, ale tohle mě dohání k vzteku. Mám komunikátor kvůli možnosti instalace aplikací a nechci být omezen malým množstvím možných instalací.
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
coze? :D uz nechapu vubec
PDA ma pro laika 3 pameti - ROM a RAM.
RAM - pamet, kam se ukladaji mezivypocty, docasna pamet, po SR se komplet smaze a opet nahrava/naplnuje
ROM - pamet pro ukladani dat, tedy programu, OS atd... Tedy pamet, ke ktere mas konkretni pristup. Da se nazvat i ulozistem
Karta - rozsireni ROM, stejne vyuziti, ale externe
PDA ma pro laika 3 pameti - ROM a RAM.
RAM - pamet, kam se ukladaji mezivypocty, docasna pamet, po SR se komplet smaze a opet nahrava/naplnuje
ROM - pamet pro ukladani dat, tedy programu, OS atd... Tedy pamet, ke ktere mas konkretni pristup. Da se nazvat i ulozistem
Karta - rozsireni ROM, stejne vyuziti, ale externe
- Bruca
- častý přispěvatel

- Zařízení: BB9780, BB Q5, BB Playbook
takže... paměť "Program" je RAM (viz předchozí příspěvek)
paměť "Storage" je ROM (viz předchozí příspěvek)
to na druhém obrázku jsou programy, co běží v RAM... pokud jich tam máš moc a RAM plnou (ty zbylé 2-3MB) tak proveď SR nebo je ukonči ručně...
případně si pořiď nějaký task manager a nastav si, aby se ti místo minimalizace aplikace ukončovaly
paměť "Storage" je ROM (viz předchozí příspěvek)
to na druhém obrázku jsou programy, co běží v RAM... pokud jich tam máš moc a RAM plnou (ty zbylé 2-3MB) tak proveď SR nebo je ukonči ručně...
případně si pořiď nějaký task manager a nastav si, aby se ti místo minimalizace aplikace ukončovaly
- Attachments
-
- sshot003.JPG (52.05 KiB) Viewed 3764 times
-
- sshot002.JPG (38.9 KiB) Viewed 3763 times
Takže konečné řešení, Hard reset a nová instalace, nainstalovat méně aplikací a nechat rezervu volné RAM. Mám stejně divný pocit, proti N70, která má po restartu fantastických 30 MB RAM a vše co instalujete na kartu je opravdu na kartě (žádné knihovny v RAM atp.), je to bída. Buď koupit zařízení se 128 RAM, anebo Symbian, který má lépe řešenu správu operační RAM, ale nechci vyvolávat flame. Včerejší zkušenost: navigování IGO 2008 v Ostravě. Při spuštění navigace se oakmžitě uzavřou spuštěné aplikce, dobrá, beru kvůli uvolnění RAM, po půl hodině navigování v nejrušnější křižovatce fantastická hláška OUT OF MEMORY a konec IGO. Takže ani kompletní uvolnění RAM nepomůže, Artemis jí má prostě málo RAM a to ihned po restartu. Tomtom není tak žravý na paměť, ale stejně. Poslední noticka, Artemis má po HR bez jakékoliv instalace cca20 MB RAM for use, lowendová Nokie E51 za cca 6000,- cca 96 MB volné RAM! Tím končím.