Moje otázka:
A odpověďA pokud mohu mít ještě jednu otázku pod čarou - neplánuje Microsoft nějak řešit problém toho, že aktualizace Mango nepřidává češtinu a český slovník (který navíc byl v Mango beta1), jen klávesnici do původních WP7 mobilů první generace, a to i přesto, že soubory s češtinou jsou přítomné v updatu? Právě toto je fakt, který celkem zklamal dost lidí, co jsem četl na různých fórech. Určitá skupina sice experimentovala s úpravou registrů ve verzi OS NoDo, kde šlo jednou hodnotou češtinu povolit po instalaci Manga, nepřijde mi ale používat takovýto krkolomný postup jako optimální řešení. Jako důvod asi chápu snahu prodat nová zařízení, co teď přijdou do prodeje a budou mít češtinu, ale i tak je to nepříjemný detail.
Pokud to chápu - MS nechtěl, abysme si kupovali mobily s WP7 první generace, protože tam nebude čeština... a pokud si ho už koupíme, tak si máme vystačit s angličtinou- to co zmiňujete, byl přesně důvod proč jsme před mangem nijak zvlášť netlačili na prodeje telefonů. důvodem si troufám říci že není snaha o prodej více zařízení (v celosvětovém kontextu je těch pár kousků HW v česku irelevantní - vždyť česko má jen 10mil obyvatel). vycházeli jsme spíš z předpokladu, že geek, který si koupí telefon dopředu i v angličtině je natolik v angličtině zdatný, že mu to nebude vadit - všichni zaměstnanci MS ČR jsou uplně ve stejné situaci a musím říci že i v případě PC zcela dobrovolně používám anglickou verzi nemyslím si že se něco v budoucnu v
tomto změní