Schéma zapojení HTC HD2 Stereo Headset

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Post Reply
rehy
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

Post by rehy »

Hledám schéma zapojení nebo radu jak napájet kabílky k 3,5mm jacku na HTC HD2, sluchátka mi odešly, tedy těsně před přípojkou. Proto je chci uříznout a zkusit je napájet. Samozřejmě si můžu koupit nové cena kolem 300 kč není velká,ale chtěl bych to zkusit nejprve takto;děkuji za každou radu.
icepoint
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 800,920

Post by icepoint »

Dobrá legrace, ha ha. Jak pájet drátky na klasický konektor !§! To bude hrooooozně těžké.
rehy
nováček
nováček

Post by rehy »

No vživotě jsem nepájel ovládání telefonu takže to asi těžký je když nevím který kablík kam dát :roll:
icepoint
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by icepoint »

A tak, beru zpět, omlouvám se, to je fakt, to ani já, napájení sluchátek je vcelku triviální, -konektor-sluchátka, ovládání je už jiná, takže sorry za výsměch ještě jednou, nepochopil jsem celý dotaz, pravd. bych se ale nebál metody pokus-omyl. Kolik je drátků v tom kablíku?
rehy
nováček
nováček

Post by rehy »

Málem jsem se urazil :tlem: samotný sluchátka bych si napájel sám,to není problém, ale to vládání je horší. Jsou tam tři podle mě na ovládání, modr. zel. čer. , ty jsou volně kolem, pak jsou tam spojený (samotný sluchátka) čer. modr. a bílá, ty jsou v jedný dutince
icepoint
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by icepoint »

No, viz výše, dle mého skromného názoru nic nemůžeš pokazit,nemám orig.sluchátka před sebou, ani je často nepoužívám, ale kolik má ten ovladač na kablíku funkcí asi vidíš a zkus to opravdu pokusem-omylem.Max. vizuálně porovnej klasický sluchátk. konektor s tím orig.HTC, řešení bude snad před očima.
brul
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: HTC-HD2 - E-TEN M700

Post by brul »

Má někdo tušení jak funguji ty tlacitka na orig hedsetu? Pres ktery pin posilaji jake info? V tom jacku je zapojeni jasne ale ty tlacitka nechapu... jedine co me napada ze mi menili odpor paralelene k mikrofonu.

EDIT:
tak sem si to naměřil sám, ale pokud by to někdo chtěl napíšu i to co je jasné....

spicka jacku : audio L
pod tim: audio R
predposedni: Mic a ovladani
posledni: GND

Ovladani funguje paralelnim zarazovanim odporu oproti zemi (GND).
pro pohyb vzdad: 200ohm
pro prijem hovoru/play/pause: 0ohm (zkrat)
pro pohyb vpred: 600ohm

pokud nechate pin pro mic stale propojeny se zemí zustane aktivní vnitřní mikrofon
(v případě připojených sluchátek s klasickym 3polovym 3,5jackem se presne toto stane)

Ted jeste musim zjistit ktery z tech pinu je jeste vyuzivan jako antena na FM. (nevíte někdo?)
Post Reply

Return to “HTC HD2”