Schéma zapojení HTC HD2 Stereo Headset
Hledám schéma zapojení nebo radu jak napájet kabílky k 3,5mm jacku na HTC HD2, sluchátka mi odešly, tedy těsně před přípojkou. Proto je chci uříznout a zkusit je napájet. Samozřejmě si můžu koupit nové cena kolem 300 kč není velká,ale chtěl bych to zkusit nejprve takto;děkuji za každou radu.
Dobrá legrace, ha ha. Jak pájet drátky na klasický konektor !§! To bude hrooooozně těžké.
No vživotě jsem nepájel ovládání telefonu takže to asi těžký je když nevím který kablík kam dát 
A tak, beru zpět, omlouvám se, to je fakt, to ani já, napájení sluchátek je vcelku triviální, -konektor-sluchátka, ovládání je už jiná, takže sorry za výsměch ještě jednou, nepochopil jsem celý dotaz, pravd. bych se ale nebál metody pokus-omyl. Kolik je drátků v tom kablíku?
Málem jsem se urazil
samotný sluchátka bych si napájel sám,to není problém, ale to vládání je horší. Jsou tam tři podle mě na ovládání, modr. zel. čer. , ty jsou volně kolem, pak jsou tam spojený (samotný sluchátka) čer. modr. a bílá, ty jsou v jedný dutince
No, viz výše, dle mého skromného názoru nic nemůžeš pokazit,nemám orig.sluchátka před sebou, ani je často nepoužívám, ale kolik má ten ovladač na kablíku funkcí asi vidíš a zkus to opravdu pokusem-omylem.Max. vizuálně porovnej klasický sluchátk. konektor s tím orig.HTC, řešení bude snad před očima.
Má někdo tušení jak funguji ty tlacitka na orig hedsetu? Pres ktery pin posilaji jake info? V tom jacku je zapojeni jasne ale ty tlacitka nechapu... jedine co me napada ze mi menili odpor paralelene k mikrofonu.
EDIT:
tak sem si to naměřil sám, ale pokud by to někdo chtěl napíšu i to co je jasné....
spicka jacku : audio L
pod tim: audio R
predposedni: Mic a ovladani
posledni: GND
Ovladani funguje paralelnim zarazovanim odporu oproti zemi (GND).
pro pohyb vzdad: 200ohm
pro prijem hovoru/play/pause: 0ohm (zkrat)
pro pohyb vpred: 600ohm
pokud nechate pin pro mic stale propojeny se zemí zustane aktivní vnitřní mikrofon
(v případě připojených sluchátek s klasickym 3polovym 3,5jackem se presne toto stane)
Ted jeste musim zjistit ktery z tech pinu je jeste vyuzivan jako antena na FM. (nevíte někdo?)
EDIT:
tak sem si to naměřil sám, ale pokud by to někdo chtěl napíšu i to co je jasné....
spicka jacku : audio L
pod tim: audio R
predposedni: Mic a ovladani
posledni: GND
Ovladani funguje paralelnim zarazovanim odporu oproti zemi (GND).
pro pohyb vzdad: 200ohm
pro prijem hovoru/play/pause: 0ohm (zkrat)
pro pohyb vpred: 600ohm
pokud nechate pin pro mic stale propojeny se zemí zustane aktivní vnitřní mikrofon
(v případě připojených sluchátek s klasickym 3polovym 3,5jackem se presne toto stane)
Ted jeste musim zjistit ktery z tech pinu je jeste vyuzivan jako antena na FM. (nevíte někdo?)