vadný displej? HD2

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Post Reply
pansrnka
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

vadný displej? HD2

Post by pansrnka »

Dobrý den,

mám problém ohledně displeje a nevím, zda-li je to normální, nebo naopak není. Nevím, jak mám problém popsat, proto to možná bude vypadat chaoticky.

Když mám zpocené prsty a chci jezdcem (sliderem) na hlavní obrazovce vybrat kategorie, tak se mi někdy stane, že ten posuvník/slider se začne různě kmitat, jako kdyby neuměl ustálit pozici. Další věc - při odemykání telefonu prstem najedu na zámek a prst na něm držím a zámek se začne kmitat zleva do prava. Nebo na hlavní obrazovce HTC sense dýchnu na displej a telefon začne měnit kategorie, různě přepínat atp. Někdy se žádná z těchto "poruch" neobjeví, takže nevím jestli je to normální jev při mokrém, respektive zvlhčeném displeji, nebo mám vadný kus. Před psaním tohoto dotazu jsem zkoušel na displej dýchat snad 10x a nic se nestalo.

Jsem vděčný za veškeré odpovědi a nápady.

edit/
Spíše se problémy neobjevují, objeví se jen občas, (mokrý prst, atp)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

vadný displej? HD2

Post by htcjirka »

Funkčnost kapacitního displeje je založená na vodivosti lidského těla.
Povrch displeje je pokrytý vodivou vrstvou,proto ho i ovlivnuje jak mokry prst,zapoceni apod.
beldy
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2 Leo

vadný displej? HD2

Post by beldy »

za sebe jen poznamenam ze na displej jsem dychal az se "zapotil" jako zrcadlo v koupelne ale zadne samovolne aktivity neprojevoval a spoceny prst jsem v minulych parnych dnech mel take a opet zadne neobvykle jevy jsem nezaznamenal.... neprosel vyse zminovany telefon nejakym extremnim stavem?
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

vadný displej? HD2

Post by htcjirka »

Na to nemusi projit extremnim stavem,je to kapacitni technologie a voda i pot jsou vodive.Nyni jsem to zkousel na HD2 ho poradne zadychat a displej reagoval nepresne o obcas zmatene,ikdyz ne porad,je to navic i logicke,je to jako kdyby jste mel prsty na vice mistech.
cukork
nováček
nováček
Zařízení: HD 2 with Andrid NAND,Desire HD,Ggs,sgs2

vadný displej? HD2

Post by cukork »

caute caute. to stym potenim som zaznamenal aj ja ale neni to ziadny extrem. mam skor iny problem. mal som vruke aj dalsiu hd2ku a na moje sklamanie som zistil ze na tej mojej neni biela skutocne biela. a bol to dost velky rozdiel,hlavne to bolo vidno v menu ked bolo biele pozadie. intenzita podsvietenia,rom,radio rom bolo uplne rovnake. som ztoho jelen....
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

vadný displej? HD2

Post by htcjirka »

Nejen HTC pouziva behem vyroby svych zarizeni displeje z ruznych distribuci,proto se muzes setkat ze nekdo ma displej nazloutlejsi a nekdo zase barevne podani studenejsi tedy ostra bila apod.Nic nenormalniho.
Lugo
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

vadný displej? HD2

Post by Lugo »

htcjirka wrote:Funkčnost kapacitního displeje je založená na vodivosti lidského těla.
Povrch displeje je pokrytý vodivou vrstvou,proto ho i ovlivnuje jak mokry prst,zapoceni apod.
kapacitny displej nema vodivy povrch... nemal by reagovat na vlhkost na povrchu... nereaguje na dotyk prstu ale na priblizenie k citlivej mriezke pod povrchom displeje....
mahon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Note 2 N7100, Note 3

vadný displej? HD2

Post by mahon »

Ale,ale Lugo.Funkce těchto displejů je založena na vodivosti lidského těla. Povrch kapacitního dotykového displeje je pokryt vodivou vrstvou. Při dotyku displeje prstem ruky vznikne mezi okraji displeje a vodivou rukou kapacita, přes kterou se uzavírá elektrický obvod. Kontroler pak analýzou vzniklých kapacit přesně určí polohu prstu.Nejdříve si něco přečti na internetu a pak něco pišJeště ti dám odkaz ať se poučíš něco o displejích http://www.mobilmania.cz/default.aspx?article=1108570" onclick="window.open(this.href);return false;
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

vadný displej? HD2

Post by htcjirka »

kapacitny displej nema vodivy povrch... nemal by reagovat na vlhkost na povrchu... nereaguje na dotyk prstu ale na priblizenie k citlivej mriezke pod povrchom displeje....
A tady si zase nekdo plete kapacitni versus rezistivni displej :tlem:
Post Reply

Return to “HTC HD2”