Dobrý den,
mám problém ohledně displeje a nevím, zda-li je to normální, nebo naopak není. Nevím, jak mám problém popsat, proto to možná bude vypadat chaoticky.
Když mám zpocené prsty a chci jezdcem (sliderem) na hlavní obrazovce vybrat kategorie, tak se mi někdy stane, že ten posuvník/slider se začne různě kmitat, jako kdyby neuměl ustálit pozici. Další věc - při odemykání telefonu prstem najedu na zámek a prst na něm držím a zámek se začne kmitat zleva do prava. Nebo na hlavní obrazovce HTC sense dýchnu na displej a telefon začne měnit kategorie, různě přepínat atp. Někdy se žádná z těchto "poruch" neobjeví, takže nevím jestli je to normální jev při mokrém, respektive zvlhčeném displeji, nebo mám vadný kus. Před psaním tohoto dotazu jsem zkoušel na displej dýchat snad 10x a nic se nestalo.
Jsem vděčný za veškeré odpovědi a nápady.
edit/
Spíše se problémy neobjevují, objeví se jen občas, (mokrý prst, atp)
vadný displej? HD2
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
vadný displej? HD2
Funkčnost kapacitního displeje je založená na vodivosti lidského těla.
Povrch displeje je pokrytý vodivou vrstvou,proto ho i ovlivnuje jak mokry prst,zapoceni apod.
Povrch displeje je pokrytý vodivou vrstvou,proto ho i ovlivnuje jak mokry prst,zapoceni apod.
vadný displej? HD2
za sebe jen poznamenam ze na displej jsem dychal az se "zapotil" jako zrcadlo v koupelne ale zadne samovolne aktivity neprojevoval a spoceny prst jsem v minulych parnych dnech mel take a opet zadne neobvykle jevy jsem nezaznamenal.... neprosel vyse zminovany telefon nejakym extremnim stavem?
-
htcjirka
- smartmaniak

vadný displej? HD2
Na to nemusi projit extremnim stavem,je to kapacitni technologie a voda i pot jsou vodive.Nyni jsem to zkousel na HD2 ho poradne zadychat a displej reagoval nepresne o obcas zmatene,ikdyz ne porad,je to navic i logicke,je to jako kdyby jste mel prsty na vice mistech.
-
cukork
- nováček

- Zařízení: HD 2 with Andrid NAND,Desire HD,Ggs,sgs2
vadný displej? HD2
caute caute. to stym potenim som zaznamenal aj ja ale neni to ziadny extrem. mam skor iny problem. mal som vruke aj dalsiu hd2ku a na moje sklamanie som zistil ze na tej mojej neni biela skutocne biela. a bol to dost velky rozdiel,hlavne to bolo vidno v menu ked bolo biele pozadie. intenzita podsvietenia,rom,radio rom bolo uplne rovnake. som ztoho jelen....
-
htcjirka
- smartmaniak

vadný displej? HD2
Nejen HTC pouziva behem vyroby svych zarizeni displeje z ruznych distribuci,proto se muzes setkat ze nekdo ma displej nazloutlejsi a nekdo zase barevne podani studenejsi tedy ostra bila apod.Nic nenormalniho.
vadný displej? HD2
kapacitny displej nema vodivy povrch... nemal by reagovat na vlhkost na povrchu... nereaguje na dotyk prstu ale na priblizenie k citlivej mriezke pod povrchom displeje....htcjirka wrote:Funkčnost kapacitního displeje je založená na vodivosti lidského těla.
-
mahon
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Note 2 N7100, Note 3
vadný displej? HD2
Ale,ale Lugo.Funkce těchto displejů je založena na vodivosti lidského těla. Povrch kapacitního dotykového displeje je pokryt vodivou vrstvou. Při dotyku displeje prstem ruky vznikne mezi okraji displeje a vodivou rukou kapacita, přes kterou se uzavírá elektrický obvod. Kontroler pak analýzou vzniklých kapacit přesně určí polohu prstu.Nejdříve si něco přečti na internetu a pak něco pišJeště ti dám odkaz ať se poučíš něco o displejích http://www.mobilmania.cz/default.aspx?article=1108570" onclick="window.open(this.href);return false;
-
htcjirka
- smartmaniak

vadný displej? HD2
A tady si zase nekdo plete kapacitni versus rezistivni displejkapacitny displej nema vodivy povrch... nemal by reagovat na vlhkost na povrchu... nereaguje na dotyk prstu ale na priblizenie k citlivej mriezke pod povrchom displeje....