WM 6.5: Zamknutí zařízení po stisknutí tlačítka Power

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Jak už jistě dobře víte, s příchodem Windows Mobile 6.5 jsme se dočkali také nové obrazovky zamčeného zařízení, která je dle mého názoru velice zdařilá, protože dokáže informovat o událostech z kalendáře, zmeškaných hovorech nebo třeba nových zprávách. Ač jsem dříve zámek zařízení na Windows Mobile komunikátorech vůbec nepoužíval, ten nový z Windows Mobile 6.5 mi padl do oka. Když jsem ještě před uvedení systému na trh dostal na recenzi HTC Touch2, překvapilo mě, že se zde ona "lockscreen" obrazovka objevuje automaticky při stisknutí tlačítka Power. Nejprve jsem si na to nemohl zvyknout a žádná možnost vypnutí přes registry nebyla; ale jak jsem psal, po několika dnech používání jsem svůj postoj přehodnotil a nyní si bez toho používání nedovedu představit.

Od té doby jsem měl v rukou celou řadu dalších zařízení a překvapilo mě, že každý výrobce zámek zařízení "nastavuje po svém". Tak například HTC Touch Pro2 s oficiální verzí Windows Mobile 6.5 se po stisknutí tlačítka Power nezamkne (respektive klávesy se uzamknou), ale ona "lockscreen" obrazovka se neobjeví; to samé platí třeba u Diamondu2. Samsung OmniaLite naopak lockscreen zobrazuje, Gigabyte GSmart S1200 pro změnu nikoliv. Začal jsem tedy pátrat, jak docílit toho, aby se lockscreen po stisknutí tlačítka Power zobrazil, ale bohužel ani teď to není 100% a vždy záleží na tom, jak je daná ROM od výrobce připravena; jinými slovy, někde to stejně fungovat nemusí.

Image Image
Nová obrazovka uzamčeného zařízení ve Windows Mobile 6.5 (lockscreen)

První věcí, kterou doporučuji zkusit, je úprava registrů. Konkrétně na adrese \HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\BackLight\AutoDeviceLockEnable, změňte hodnotu z 0 na 1 a vypněte/zapněte zařízení. Tahle úprava mi u Touch Pro2 s oficiální verzí ROM nepomohla, ale například s neoficiální Duttyho ROM to funguje.

Další možností je použít utilitu SmartLock z Xda-developers, ve které lze nastavit automatické uzamčení třeba při vypnutí podsvícení. U HTC Touch Pro2 jsem ale nakonec začal používat to nejjednodušší řešení, kterého jsem se dopátral při louskání diskuzí na Xda-developers, a které by mělo fungovat i na jiných přístrojích včetně Diamondu2 (opět se bavím pouze o oficiálních verzích ROM). Místo samostatného stisknutí tlačítka Power pro vypnutí displeje použijte kombinaci klávesy "Home" (Domů) + "Power", zařízení se pak uzamkne a při probuzení zobrazí onen vysněný "Lockscreen". Jestliže máte ještě nějaké tipy jak na to, můžete se podělit v diskuzi.
mirage
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: Sony Ericsson Xperia X10 black

Post by mirage »

registry fungujou. to je O.K. ale to samé šlo přes tweakovací utility.
Zkoušeno na Touch Pro. Ale problém je v tom (i u jiných ROM) že po odemknutí mi zůstane podsvícení na slabé úrovni. nevím jak docílit toho aby to bylo opět skoro na max
marek1
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 820 Yellow SanDisk 16GB Ultra Class 10

Post by marek1 »

Vcera jsem si nainstaloval tento maly programek "LockDevice", ktery se spousti pri startu a porad bezi, zabira 48Kbyte v pameti, tedy zadna hruza. Zamkne se automaticky, kdyz se vypne obrazovka.
http://www.freewarepocketpc.net/ppc-dow ... evice.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ares3190
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: HTC Touch Pro 2

Post by ares3190 »

Mne na Touch Pro 2 funguje ked dlhsie podrzim tlacidlo na ukoncenie hovoru (cervene) a zobrazi mi aj lock screen. Vam to tak nefunguje? Neviem ci som to nenastavoval niekde v HTC Sense. Mam original ROM (zatial) :grin:
strojvudce
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire HD

Post by strojvudce »

Také používám LockDevice. Jeho výhodou je, že po odemčení je na displeji poslední aplikace, která byla při vypnutí a ne pokaždé Today. Navíc jsou v programech dva zástupci pro rychlou aktivaci a deaktivaci automatického zamykání. ;)
Dlouhé podržení červeného tl. funguje standartně snad na všech HTC. Ale to je zdržovačka. Výše zmíněný program zamkne autom. při každém vypnutí, tedy i při vypnutí při nečinnosti.
Jinak jak píše Jirka, dříve jsem zámek také nepoužíval, ale tenhle nový 6.5 mám aktivní stále. :)
cadfael
nováček
nováček

Post by cadfael »

Úprava registrů mi na Diamondu 2 6.5CZ funguje, díky moc za tento tip!
barberry.pha
smartstar
smartstar
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1

Post by barberry.pha »

to mirage:
no ono to dela pokud mas nastaveni vypnuti osvetleni napr. po 30 s tak se automaticke zamkne ( displej je porad citelny) a kdyz ho v tomto odemknes tak podsviceni zustane vypnuty .. jedine kdyz se displej uplne vypne tak pri zmacknuti power se zase rozsviti na puvodni nastaveni ... takze bud mit nastaveny vypnuti osvetleni stejne jako vypnuti pristoroje .. minimalne jde 1 minuta a nebo ho vypinat pres power ( snad jsem to napsal nejak srozumitelne :tlem: a nezamotal se do toho :-D )
mlndsk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920 Black

Post by mlndsk »

smartlock - resetuje nastaveni doby podsviceni z 30s na 10s, po restartu zarizeni - totalne otravne, jsou toho plna fora

nahradou je devicelock - funguje krasne

problem ale je, ze zamykatko trpi lagem, kdy neni mozne cca 1-3s odemknout zarizeni sliderem, proste nereaguje. Je na to uprava registru. ted nevim kde, ale ma to co do cineni s kalibraci displeje. pokud se kalibrace provede, pak je lag a je nutno zmenit polozku z 1 na 0. nekteri varici rom jako dutty kalibraci vynechava, takze jeho rom timto bugem netrpi.
zkuste pohledat xda, tam to je

jinak ma defaultni slider problem, ze ne vzdy na prvni pokus odemkne zarizeni, zasekne se na konci a je nutne na nej tapnout. toto vyreseni pokud vim neni.

kazdopadne, s2u2 je vice nez dobrou nahradou za defaultni zamykatko.
Mr.Richie
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2

Post by Mr.Richie »

Nedoporucuji zkouset postup home+vypnuti na HD2. Presto, ze mi to samo zamyka, tak jsem to zkusil a vysledek byl nutny soft reset. No tak jen tak mimochodem...
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

ares3190: Ano, tohle jsem zapomněl zmínit, před dlouhé podržení tlačítka pro ukončení hovoru to také jde, případně lze nastavit "Quick List", ze kterého tuto volbu dále je možné vybrat. Díky za doplnění :-)

Mr.Richie: Já právě tu variantu Home + Power na Touch Pro2 s ofiko ROM používám a naprosto bez problémů funguje. Měl si ofiko ROM nebo neofiko? Tohle je potřeba v diskuzích rozlišovat.
jozinzbazin
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire

Post by jozinzbazin »

No, flashnutím jiné ROMky mi vyvstal také tento problém. Úprava registrů to pořešila :tlem: Děkuji Jirko za radu.
JZB
radospol
smartstar
smartstar
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

Post by radospol »

Lock device pouzivam a nedam nan dopustit.
S2U2 som skusal ,ale ma to pomalsie reakcie ked mi prichadzal hovor a zerie to viac.
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

Já jsem si lock po zapnutí přístroje zapnul v HomeScreen++. Jinak souhlasím, je to skvělá věc. S2U2 jsem pár dní testoval, ale dost to zatěžovalo systém, na tomhle výchozím zamykání ve WM6.5 se mi ještě líbí právě ta možnost tapnout na posuvník, rozbalit si příchozí mail/sms a jedním tahem na ní rovnou přejít.
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD2

Post by Diamant »

Mám THD2 a ten Lock screen sa mi tiež páči, akurát ja som zvyknutý využívať aj heslo pri bootovaní. Kým u THD som mal nastavené heslo po 12 hodináćh nečinnosti, tak u THD2 sa pri kratšej nečinnosti než 12h Lock screen neobjaví. Čo je nepríjemné vzhľadom k možnému stlačeniu HW tlačidiel vo vrecku. Takže som bol nútený nechať si aj S2U2. Nepoznáte niekto rozumnejšie riešenie? Zadávať heslo pri každom zapnutí obrazovky sa mi nechce.
freepc
nováček
nováček
Zařízení: htc diamond2

Post by freepc »

ares3190 wrote:Mne na Touch Pro 2 funguje ked dlhsie podrzim tlacidlo na ukoncenie hovoru (cervene) a zobrazi mi aj lock screen. Vam to tak nefunguje? Neviem ci som to nenastavoval niekde v HTC Sense. Mam original ROM (zatial) :grin:
diky za tip, funguje to i na D2
Post Reply

Return to “Aplikace”