mlndsk, AtoM:
Opravdu. Pro mě Manila a další "touch friendly" hovadinky znamenají jen zdržování a snižování pohodlí, pokud není možnost volby. Ale tohle každý vidí jinak. A jen kvůli Manile nebudu utrácet dalších 15 tisíc.
1GHz procesor nebyl, ale to neznamená, že tě staré procesory Xscale v něčem omezovaly, což 528MHz Qualcomm dělal s radostí. Jde o uživatelské možnosti, ne papírové hodnoty.
No a kvalitna digitálního kompasu, kvalita fotoaparátu, ramka atd... to jsou věci které se v průběhu doby vylepšují. To je normální vývoj, ne nějaká navýšená hodnota.
Hádéčku (pokud o něm uvažuju jako o špičce), i ve své době chyběl opravdu velký displej, výkon, dioda pro foťák, lépe vymyšlená stavová ledka, kvalitní čip gps a aspoň maličko hw tlačítek. To byly dřív samozřejmé věci a snad nám to donese až zase HD2. Ohledně té špičkovosti - samozřejmě se dá říct, že HD2 nemá USB-Host, IR, slot na karty venku, stylus, dpad atd. atd. Jenže je to model z kategorie touch, a v této kategorii HD2 špička je. V kategorii "pocket pc" by výrazně ztrácel.
EDIT: k té chybějící hw klávesnici, pro mě je to taky problém, ale to podle mě není nedostatek, jen prostě jiná kategorie telefonu. Kapacitní displej mi taky vadí, ale jak píšu, je to kategorie "touch", čili žádné "heavy userování"
EDIT2: pk: o té Toshobě vím, ale jak už bylo psáno, ta hw kláveska je asi špatný vtip.