HTC HD2 v akci: Prohlédněte si jej na desetiminutovém videu

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Před několika týdny se na blogu ai.rs objevily vůbec první reálné fotografie komunikátoru HTC HD2 (Leo), který je vůbec prvním zařízením s Windows Mobile a kapacitním displejem. Nyní autoři připravili téměř 10 minut dlouhé video, na kterém si předprodukční verzi HTC Leo můžete prohlédnout v akci. V úvodu na vás čeká TouchFLO, dnes už vlastně HTC Sense a pak multimédia. Rychlost a reakce předprodukčního kusu jsou opravdu bleskové, i když ještě aby to s 1 GHz procesorem bylo jiné, to už by především pro Qualcomm byla docela ostuda.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ww2uFyXuYY0[/youtube]

HTC Sense téměř dokonale nahrazuje klasické nabídky ve Windows Mobile a ovládání prsty zde vzhledem k velké úhlopříčce funguje naprosto bez potíží. A kdo se ve vylepšeném uživatelském rozhraní nebude cítit dobře, může jej vypnout a používat klasiku. Těšíte se? :-)

Dříve jsme psali o HTC HD2
HTC HD2 oficiálně představen! 1 GHz procesor, 448 MB RAM, digitální kompas...
První dojmy z předprodukční verze komunikátoru HTC HD2
Kompletní hardwarové parametry
Aspire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch Diamond 2

Post by Aspire »

Neuvěřitelně krásný, kdo by ho nechtěl? Hned bych ho vyměnil za vláčky, nebo autodráhu. :-)
niky79
smartguru
smartguru
Zařízení: Diamond 2

Post by niky79 »

Zvetsovani dvema prsty mi prijde jako stupidni :)
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Já myslím, že Qualcomm se se Snapdragonem hodně snažil, protože renomé výkonu, jaké si vydobyl od dob Kaisera, přes Touch HD až k Touch PRo 2, se jen tak někomu nepovede. Dalo se čekat že se na tom zamaká.

Video super, po několika letech lhaní opravdu výkonné HTC. Já teď budu doufat ve verzi s klávesnicí a taky budu doufat, že ji případně nezmrší menším displejem a nezapomenou vložit stylus.

Co ty Radku Huláne, už chápeš proč Touch HD nikdy nebyl dokonalý a špičkový (byl jen dobrý)? Už vidíš co všechno se dá razantně vylepšit a co hádéčku chybělo? Pokud nejsi úplně zaslepený, řekl bych, že už chápeš ;-)...
(a prosím nehovořit o "vývoji", protože všechno co hádéčku chybí a HD2 má, bylo dostupno už dávno před HD1)
mlndsk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920 Black

Post by mlndsk »

Opravdu?

Byla manila 2.5.x nahrazujici 90% vsech "beznych" nabidek OS touch verzi?
byly wm6.5 - zvetsene nabidky, prizpusobene dotykum?
byl 1Ghz procesor?

Kapacitni displej nasadili az ted, co jsou touch friendly nabidky. Drive by to nedali. A onen patentovany stylus, pokud neni alespon v baleni, tak spatenka (uz dost na tom, ze neni kam dat do zarizeni).

Byl digitalni kompas v takove kvalite jako dnes?

Jinak je HD2 dobre, ale bohuzel k one dokonalosti tomu chybi zase hodne, stejne jako HDcku ve sve dobe.
Leffi
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Nexus

Post by Leffi »

Koukal jsem, že opera načetla ve videu, video přímo na stránkách. Netušíte někdo jestli je schopná to video na stránkách rovnou i přehrát?
pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S4

Post by pk »

To nebola opera ale IE.

Standa: toshiba K01.. to je TG01 s klavesnicou qwerty
http://www.gsmarena.com/toshiba_put_k01 ... s-1167.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Chrono Leggionaire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note 10

Post by Chrono Leggionaire »

těžko takhle na dálku soudit, ale ta klávesnice ve mně pocit rychlého a pohodlného psaní rozhodně nevyvolává.
pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S4

Post by pk »

To netusim.. vyzera divne to je pravda :)
AtoM.
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S II

Post by AtoM. »

Standa: A ty tvrdíš, že HD2 je dokonalý? Ale kdeže! Když opomenu záměrný chyby jako kapacitní displej a nepřítomnost HW klávesky, vždycky se do roka (do pěti let :grin:) objeví něco lepšího, rychlejšího a zase budem tvrdit že předchůdce nebyl dokonalý :wink:
Standa
smartmaniak
smartmaniak

Post by Standa »

mlndsk, AtoM:
Opravdu. Pro mě Manila a další "touch friendly" hovadinky znamenají jen zdržování a snižování pohodlí, pokud není možnost volby. Ale tohle každý vidí jinak. A jen kvůli Manile nebudu utrácet dalších 15 tisíc.

1GHz procesor nebyl, ale to neznamená, že tě staré procesory Xscale v něčem omezovaly, což 528MHz Qualcomm dělal s radostí. Jde o uživatelské možnosti, ne papírové hodnoty.

No a kvalitna digitálního kompasu, kvalita fotoaparátu, ramka atd... to jsou věci které se v průběhu doby vylepšují. To je normální vývoj, ne nějaká navýšená hodnota.

Hádéčku (pokud o něm uvažuju jako o špičce), i ve své době chyběl opravdu velký displej, výkon, dioda pro foťák, lépe vymyšlená stavová ledka, kvalitní čip gps a aspoň maličko hw tlačítek. To byly dřív samozřejmé věci a snad nám to donese až zase HD2. Ohledně té špičkovosti - samozřejmě se dá říct, že HD2 nemá USB-Host, IR, slot na karty venku, stylus, dpad atd. atd. Jenže je to model z kategorie touch, a v této kategorii HD2 špička je. V kategorii "pocket pc" by výrazně ztrácel.

EDIT: k té chybějící hw klávesnici, pro mě je to taky problém, ale to podle mě není nedostatek, jen prostě jiná kategorie telefonu. Kapacitní displej mi taky vadí, ale jak píšu, je to kategorie "touch", čili žádné "heavy userování" :-)

EDIT2: pk: o té Toshobě vím, ale jak už bylo psáno, ta hw kláveska je asi špatný vtip.
Daidalos
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi4

Post by Daidalos »

Opravdu velice "vytuněné" zařízení,vzhledem k tomu,že vypádá konečně jako opravdový Touch,kapacitního displeje bych se nebál.Jinak k dokonalosti trochu chybí,ale je třeba počítat s tím,že tento telefon je pro lidi,kteří chtějí zábavu a ne praci,takže srovnatelné s Iphonem. Mít peníze asi bych si ho koupil,i když mně trochu odrazuje absence qwert klávesnice,ale u Touch se není čemu divit ;-) .Je fakt,že u Touche Pro klávesnice je,ale jeho bych za opravdové Touch zařízení nepovažoval,chtěl bych vidět jak se dospělý chlap trefuje ve WM 6.1 na ty nabídky atd.. :???:

P.S:Konečně pořádný konkurent Iphonu ;-)
Standa
smartmaniak
smartmaniak

Post by Standa »

Touch telefon a qwerty klávesnice se nevylučuje :-).
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Post by jacek »

Daidalos, cituji : je třeba počítat s tím,že tento telefon je pro lidi,kteří chtějí zábavu a ne praci,

no Daidalosi, používám PDáčko hodně pracovně. Foťák, video a další blbiny mě rozhodně na tel. zajímají okrajově, takže zařízení nemám pro zábavu a dotyčné funkce, a jeho možnosti beru jaksi jako příjemné zpestření, stejně jako D-pad, nebo jak se ten čudl nazývá, zvyknul jsem si prostě ovládat telefon dotykem - od toho má dotykový displej.
Daidalos
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi4

Post by Daidalos »

No ale pro tebe není telefon primárně určen :-)

Myslím,že je bez debaty,že je pro normální lidi,kteří potřebují hlavně zábavu a ne nějakých 20-30% lidí,kteří na něm chtějí pracovat.
niky79
smartguru
smartguru

Post by niky79 »

Jeste jsem nevidel nikoho, kdo by na PDA pracoval :)
ziminix
VIP
VIP
Zařízení: ...

Post by ziminix »

Daidalos wrote:pro normální lidi,kteří potřebují hlavně zábavu
Tak jsme se zasmáli :lol: takový lidi si přece nebudou kupovat WM, na který nejsou kvalitní (rozuměj s dobrou grafikou) hry, flash tam téměř nejede, streamovaný videa skoro taky ne :) Od toho je tu iPhone, ne?
niky79
smartguru
smartguru

Post by niky79 »

Na iphone musis videa konvertovat do Iphone MP4, abys je mohl prehrat ;-)
mlndsk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920 Black

Post by mlndsk »

niky79 wrote:Jeste jsem nevidel nikoho, kdo by na PDA pracoval :)
Otazkou je, co je konkretne pro Vas prace.

Treba pro me je zakladem na telefonu RDP, ping, tracert, word, excel, remote ovladani PC (mys) atd.

Samozrejme ze vyuzivam z 95% pocitac, ale v okamziku potreby mam moznost (i nutnost) vyuzit sve zarizeni a vyresit problem treba pri nakupu v Tescu, ktery nekoho stoji hromadu penez.

Vemte si, ze pokud treba hodina odstavky zarizeni stoji radove tisice dolaru za hodinu, tak se takove chytre zarizeni zaplati za par sekund/minut.
selice
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD

Post by selice »

Pro zabavu urcite iPhone, pro praci & business rozhodne WM.

Tam to neni o vykonu (hardware) jako takovem, ale o podpore. Se staci podivat jak dlouhe je tu iPhone a kolik ma software a her k dispozici a jak dlouho je tu Windows Mobile. Hardware je prece srovnatelny s iPhone, problem je podpora.

Nicmene co se tyce zarizeni, nechapu proc tam vyrobce nacpal mensi baterii nez je u Touch HD. To snad neni mozny. Uz tak nabijim kazdej den, ted abych nabijel co 20 hodin? :/
Post Reply

Return to “Aplikace”