Program manager - hledám

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
jozinzbazin
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire

Program manager - hledám

Post by jozinzbazin »

No, název tématu vypadá jako inzerát :tlem: Nevím jestli jsem správně trefil název a fakt jsem v rozpacích, jak to nazvat, ale hledám program, který by mi pěkně ukázal programy v PPC, jako to umí SPB Shell 2xxx. To znamená, hezky pohromadě a po skupinách. Tím myslím těch velkých 6 základních ikon (Organizér, Internet, Multimédia, Nástroje, Programy, Nastavení). Nemyslím launcher, těch je hromada, ale právě nějakého správce do kterého kouknu a vidím, kde se ten program nachází. Nainstaloval jsem si cvičně IFonz 2 a ten to moc neumí :roll: Takže bych uvítal, kdyby někdo poradil. Já vím, můžu si nechat nainstalovaný SPB Mobile a nenechat spustit po startu, ale je to program obsáhlý a tudíž nepříliš vyhovující. Hledám něco jednoúčelového a praktického. Jakýkoli tip vítán.
Díky předem.
JZB
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Program manager - hledám

Post by Ruslan Botsyurko »

Nejjednodušší bude nainstalovat freeware program Total Commander(pokud jsi tak ještě neudělal), pak se z kořenového adresáře proklikat do \Windows\StartMenu\Programs a tam si můžeš vytvářet složky podle vlastní potřeby, přesouvat a třídit programy, přidávat nebo mazat zástupce. Je to adresa toho klasického seznamu programů, který se ti zobrazí pokud klikneš na Start-->Programs . Budeš tak mít přehledně rozdělené programy, seznam progů se bude rychleji načítat a nepotřebuješ kvůli tomu zbytečně instalovat nějaké utility a pod.

P.S.: Pro správu zástupců, které jsou přímo ve Start-nabídce, jdi do pouze do \Windows\StartMenu :wink:
jozinzbazin
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Program manager - hledám

Post by jozinzbazin »

To Farokh: díky za promptní reakci. Zapomněl jsem zdůraznit, že hledám prog takový, aby měl ikonky. To znamená, že např. v SPB spustím NYNÍ / NÁSTROJE / NASTAVENÍ a tam se mi otevřou 3 složky a několik ikon. V těch pak můžu různě klikat a to mi pravděpodobně tebou navrhované řešení neumožní. Protože nemám TC, ale Resco, tak jsem to zkoušel jeho prostřednictvím, ale to neřeší ten můj problém. Ještě jsem koukal na SPB Pocket Plus. To by bylo taky ono, ale je to multifunkční a taky dost rozsáhlé. Sice mám paměti hafo (Diamond), ale tak nějak se mi nechce tam instalovat zbytečně rozsáhlý prog, když jej využiju tak z 10%. Nevím, možná mám zcestnou představu, ale jak uvádím v předchozím příspěvku, SPB to umí naprosto dle mých představ. Ono se mi jedná o to, že IFonz umožňuje (ostatně jako i jiné launchery) přidat různé ikony pro rychlé spouštění, ale v tom jeho průzkumníku nejsem schopný dohledat, kde se vlastně ty progy nacházejí a tím pádem nemůžu danou ikonku přidat na panel pro rychlé spouštění.

P.s.
On ten IFonz je celkem velmi příjemný prográmek, ale tohle vychytané nemá a navíc, některé programy, i kyž mají svou vlastní ikonu, tak po přidání na panel spouštění se ta ikona nezobrazí. Jen nějaký čtvereček s názvem progu, ale po kliknutí na něj, se prog spustí. Tento problémek jsem vyřešil tak, že jsem jim přiřadil svou vlastní ikonu.
JZB
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Program manager - hledám

Post by IkE Blaster »

Teď tě asi opravdu nechápeme. Jako řešení mi přijde to, co psal Farokh, tedy přeorganizovat nabídku start. Nevím, co více by jsi chtěl, ikony tam máš, můžeš to mít tříděné do kategorií/složek atd...
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor

Program manager - hledám

Tak já se bohužel musim přidat k IkeBlasterovi, ač jsem druhej příspěvek četl dvakrát, nepochopil jsem z něj, co vlastně potřebuješ. Chvíli jsem testoval SPB Shell III, takže vím, jak tam to programové menu vypadalo, ale nějak nechápu, kam chceš přidat ikony pro rychlé spuštění a proč ti nevyhovoval předchozí návrh. Nejlepší asi bude když uděláš screen abys nám ukázal, čeho vlastně chceš dosáhnout.
Co se týče lokalizace programů, tak ty se nacházejí buď v \Program Files nebo, pokud jde o systémové nástroje, tak přímo ve \Windows . Nevím přesně jestli je třeba v Resco explorer povolit zobrazení ROM souborů, ale v Total Commander stačí najít .EXE soubor daného programu, označit ho a pak přes "Menu >>>>> Create shortcut" lze vytvořit jeho zástupce, který bude mít stejnou ikonu, jako EXE soubor. Tohoto zástupce si pak můžeš zkopírovat kam bude libo - do Start nabídky nebo do seznamu programů atd. Co se týče přiřazení ikony složce, tak to taky jde, a to pomocí souboru icon.lnk . Když se podíváš do složky Games nebo Office Mobile, tak tam takový soubor najdeš, ale nějak jsem nezkoumal jeho strukturu a jak se dají případně vkládat ikony vlastní, nepřišlo mi to důležité.
To je tak všechno, co se k tomu dá říct. Pokud tě lákají vyloženě velikánské ikonky ve stylu iPhone-menu , tak nezbyde nic jiného, než hledat vhodnou nástavbu...
jozinzbazin
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Program manager - hledám

Post by jozinzbazin »

To Ike Blaster a Farokh: já jsem tušil, že to technicky popsat nedokážu natolik, aby to bylo srozumitelné :-( V každém případě, hoši, díky za reakci a snahu pomoci. V nejbližší době se budu snažit tu nabídku přizpůsobit dle návodu od Farokha. Sice moc nevěřím, že bych to zvládl, ale pokusím se. Na druhou stranu to pro mně není zas tak zásadní problém, že kdybych ho nepořešil, abych se tím nějak trápil :P. Takže jsem si jistý, že to přežiju.
Ještě jednou díky a pokud se mi to podaří dát do kupy tak se ozvu, aby bylo vidět, že Vaše snaha poradit nebyla marná. Pokud ne, tak budu mlčet jako Fučík, aby nebylo vidět jaká jsem lama :tlem:
JZB

EDIT 1:

:-D jen potvrzuji, že jsem lama :-D Po instalaci TCM jsem se z kořenového adresáře dostal do Windows. Položek hromada, ale nenabízí mi to Start Menu, pouze StartUp :twisted: Různě jsem proklikával složky a třeba Programs /ne ve Start Menu) jsou zcela prázdné :-( . No, moc daleko jsem nedošel :grin:
JZB

EDIT 2:
Než bych se s tím mordoval a špekuloval, tak to se na to raději vykašlu - myslím tím tu tvorbu a přiřazování ikon. Na druhé straně, přizpůsobit si složky ve start menu - programy, by se mi docela líbilo, takže další lehčí nakopnutí bych uvítal.
Nadále se už těmi ikonkami zabývat nebudu a raději se zeptám, jestli nemá někdo tuchu o programu, který by mi vytvořil jen tu úvodní stranu po startu jako na příloze:
pc_capture1.PNG
(58.9 KiB) Downloaded 323 times
abych tam měl možnost případně přidat ještě nějaké tlačítko. Nic víc nemusí ten prog umět :!: Žádné další stránky, počasí, launchera programů, rychlé volání apod. Jen to jedno, no a by to trochu vypadalo. Toť vše.
JZB

//Používej tlačítko Upravit, tslany
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Program manager - hledám

Post by tslany »

rlToday, Homescreen ++
jozinzbazin
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Program manager - hledám

Post by jozinzbazin »

To Tslany: jj. pro příště to budou pouze edity. Sorry, neuvědomil jsem si, jak se pak to vlákno nafukuje. A moc díky za ty progy. Podívám se na to večer a dám vědět.
JZB
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor

Program manager - hledám

2 Jozin:
Počkej, to je nesmysl, složka StartMenu tam MUSÍ být, a to dokonce většinou hned nad složkou StartUp, koukni tam znova, možná ses přehlédl :)
jozinzbazin
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Program manager - hledám

Post by jozinzbazin »

pc_capture1.PNG
(97.22 KiB) Downloaded 287 times
To Farokh: nevěříš :?: Uvěříš :tlem: :!:

To Tslany: tak jsem stáhl a nainstaloval ten rlToday a ouha. Zdá se, že je QVGA a já mám VGA. Tak jsem pátral na netu, ale nějak se nedaří VGA najít. Máš nějakou radu? Díky.
JZB
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Program manager - hledám

Post by tslany »

rlToday není přímo program, ale today plugin do kterýho musíš najít nebo napsat skin v XML formátu pro daný rozlišení, stjně tak jako Homescreen++
jozinzbazin
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Program manager - hledám

Post by jozinzbazin »

To Tslany: :roll: :roll: mluvíme oba česky?? :-D Nemám ani páru o čem píšeš. Koukal jsem, že xml je přiloženo, ale co s tím, nevím. Vím, že jsi to přepracovával, takže tomu hovíš. Není někde návod co dále?. Fakt jsem z toho na mrtvici.
JZB
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Program manager - hledám

Post by tslany »

osobně bych doporučil začít na jejich Wiki (ať už čtením How-To nebo "učením se z práce druhých") a docela dobrý je rlToday Skin Developer Resource Kit ve kterým máš jak návody v PDF tak mnoho názorných příkladů a utilit
jozinzbazin
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Program manager - hledám

Post by jozinzbazin »

To Tslany: díky. Mrknu na to.
JZB
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor

Program manager - hledám

OMG, tak to sem netušil, že česká lokalizace od Sunnysoftu dokáže nadělat takovou paseku :smt103

Mno, zkus prohlédnout postupně ty složky, nebo ještě mě napadá způsob jak to umístění odhalit: koukni do seznamu programů (normálně přes Start-->Programy) a zapamatuj si uplně přesně název některého zástupce programu. Pak otevři v Total CMD složku Windows, dej File --> Find Files a zadej do vyhledávání přesně ten název + příponu .lnk. Čili v Programech máš zástupce třeba CorePlayer a do hledání v Total CMD zadáš CorePlayer.lnk
Mělo by ti to najít toho zástupce i s umístěním, pak sem napiš, kde byl zakopanej pes, docela mě to zajímá :)
jozinzbazin
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Program manager - hledám

Post by jozinzbazin »

To Farokh: No on to byl původně MDA IV koupený u TM. Pak jsem ho flashnul na ROMku od VICe, ta byla v anglině a teď mám Eržiku lite v 5. Když jsem měl SPB 2.1.5 tak jsem měl v jeho launcheru programy pěkně po skupinách, ale když jsem ho odinstalil, tak je v tom takový "gulage", že jsem z toho na mrtvici. Když hledám nějaký prog, tak se k němu musím proklikávat velmi složitě. Nevím jestli je to tou ROMkou, když to SPB zobrazil v pohodě. Nerad bych se s ní loučil, protože je fakt vychytaná. To bych si raději znovu nainstalil to SPB.

No v každém případě se mrknu na umístění těch progů dle tvého návodu a dám vědět.
JZB

EDIT: Tak jsem se po různých experimentech, při kterých jsem zažil víc adrenalinu než při prvním seskoku padákem, vrátil zpět k SPB 2.1.5 a jsem v pohodě.
JZB

EDIT2: To Farokh: jel jsem přesně dle tvého návodu a zadal jsem, aby našel SPB Mobile Shell ve Windows. NENAŠEL :!: Našel jen Help/SPB Mobile Shell.lnk. Po kliknutí mi sdělil, že k němu není přidružený program. Jinak je samozřejmě nainstalovaný v paměti přístroje (ne na kartě). Tak nevím, asi to není to pravé ořechové. Nicméně instalací SPB MS 2xx jsem už zase schopen se rychle ve složkách orientovat. Upřímně řečeno, pro mě je to nepodstatný problém, protože tomu nerozumím a to co potřebuju, si už najdu rychle. Být ve Tvé kůži, asi by mi to taky vrtalo v makovici -protože tomu hovíš. :-D
JZB

Používej tlačítko Image...Waiet
Post Reply

Return to “Aplikace”