mám takový jak se zdá i docela ojedinělý problém. Na úvod bych chtěl říct, že jsem typ, který nerad píše do fór každý svůj problém, ale radši hodiny googlim, hledám a pak mám radost že jsem si to opravil svépomocí, ale tohle je jedna z mála věcí na kterou jsem opravdu krátký. Proto žádám Vás jestli nemáte podobnou zkušenost. Trápím se s tím něco kolem 4 měsíců a dnes jsem se odhodlal si nechat poradit...
Problém:
Chci svůj mobil HTC VOX připojit k notebooku s Windows VIsta x64. Vše proběhne celkem v pořádku (zaregistrování přístroje spuštení centra synchronizace pro windows mobile) pak vyskočí nabídka jestli chci připojit s nastavováním nebo bez nastavování. Když dám bez nastavování tak to funguje bez problému, ale tato funkce neumožňuje synchronizaci a to mě je potom WM mobil k ničemu že
"Vyskytly se potíže s připojením. Odpojte a znovu připojte zařízení a zopakujte akci."
Avšak vtip je v tom že ať to odpojuju a připojuju kolikrát chci tak furt je to to samé. Není rozdíl v připojení kabelem, nebo bluetooth. viz screen:

Historie:
Měl jsem na notebooku nainstalovány 32b visty, vše fungovalo. Nainstaloval jsem visty x64 a vše také fungovalo v pořádku!! Ovšem asi 2 měsíce poté jsem z mladické nerozvážnosti udělal MR mobilu a paradoxně se začala objevovat tato chyba. Nejsem si vědom že bych instaloval nějaký software právě ten samý den, nebo později který by to mohl ovlivnit.
Co jsem už vyzkoušel:
Zkoušel jsem u kamaráda na 32b vistách udělat synchronizaci. Proběhla v pořádku vše fungovalo. Což ukazuje na to že bude chyba v počítači a ne v mobilu, ale proč to tedy přestalo fungovat po MR?
Zkoušel jsem udělat vyjímky v eset firewallu, bez výsledku
Zkoušel jsem přeinstalovat jak CZWM vč. odinstalovaní ovladače síťového připojení mobilu, bez výsledku.
Zkoušel jsem odinstalovat office a poté bez office nainstalovat CZWM jako první a poté office (to jsem se někde dočetl že pomáhá), bez výsledku.
Zkoušel jsem instalovat 32b verzi CZWM, bez výsledku to mě instalátor nenechal nainstalovat.
Zkoušel jsem v mobilu vypnout funkci rozšížených čehosi, bez výsledku.
Zkoušel jsem omezit konektivitu v CZWM pouze na BT nebo pouze na USB, bez výsledku.
Zkoušel jsem hledat snad všude kde mě napadlo, bez výsledku.
Zkoušel jsem udělat další a další MR, bez výsledku.
Zkoušel jsem instalovat Net compact framework jak 2.0 tak 3.5, bez výsledku.
Zkoušel jsem to připojit doma k pc s xp a active sync, taky funguje.
Zkoušel jsem spustit Windows Vista se všemi službami, které obsahuje, bez výsledku.
Ještě jsem toho zkoušel, ale to si teď asi nedokážu vybavit, nicméně budu rád za každou radu.
Od uživatelů co už jsem zkoušel:
Zkoušel jsem v příkazovém řádku sfc /scannow, bez výsledku.
Co bych nerad:
Opravdu poslední možnost z posledních je reinstal celého ntb, to se mě fakt nechce
Jestli to někdo celý přečte, napiště sem aspoň že jste to nikdy neviděli, nebo prostě něco, každá blbost může být řešením. Budu opravdu moc vděčen za každou radu. Děkuju moc!
\edit:
Ještě jedna zajímavost. Jeyo mobile, i procházení souborů funguje.