Nelze synchronizovat s CZWM

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
Huntsman
nováček
nováček

Post by Huntsman »

Ahoj,
mám takový jak se zdá i docela ojedinělý problém. Na úvod bych chtěl říct, že jsem typ, který nerad píše do fór každý svůj problém, ale radši hodiny googlim, hledám a pak mám radost že jsem si to opravil svépomocí, ale tohle je jedna z mála věcí na kterou jsem opravdu krátký. Proto žádám Vás jestli nemáte podobnou zkušenost. Trápím se s tím něco kolem 4 měsíců a dnes jsem se odhodlal si nechat poradit...

Problém:
Chci svůj mobil HTC VOX připojit k notebooku s Windows VIsta x64. Vše proběhne celkem v pořádku (zaregistrování přístroje spuštení centra synchronizace pro windows mobile) pak vyskočí nabídka jestli chci připojit s nastavováním nebo bez nastavování. Když dám bez nastavování tak to funguje bez problému, ale tato funkce neumožňuje synchronizaci a to mě je potom WM mobil k ničemu že :-( Když chci zvolit volbu S nastavením během 5 vteřin mě vybehne cedulka říkající:

"Vyskytly se potíže s připojením. Odpojte a znovu připojte zařízení a zopakujte akci."

Avšak vtip je v tom že ať to odpojuju a připojuju kolikrát chci tak furt je to to samé. Není rozdíl v připojení kabelem, nebo bluetooth. viz screen:

Image

Historie:
Měl jsem na notebooku nainstalovány 32b visty, vše fungovalo. Nainstaloval jsem visty x64 a vše také fungovalo v pořádku!! Ovšem asi 2 měsíce poté jsem z mladické nerozvážnosti udělal MR mobilu a paradoxně se začala objevovat tato chyba. Nejsem si vědom že bych instaloval nějaký software právě ten samý den, nebo později který by to mohl ovlivnit.

Co jsem už vyzkoušel:
Zkoušel jsem u kamaráda na 32b vistách udělat synchronizaci. Proběhla v pořádku vše fungovalo. Což ukazuje na to že bude chyba v počítači a ne v mobilu, ale proč to tedy přestalo fungovat po MR?
Zkoušel jsem udělat vyjímky v eset firewallu, bez výsledku
Zkoušel jsem přeinstalovat jak CZWM vč. odinstalovaní ovladače síťového připojení mobilu, bez výsledku.
Zkoušel jsem odinstalovat office a poté bez office nainstalovat CZWM jako první a poté office (to jsem se někde dočetl že pomáhá), bez výsledku.
Zkoušel jsem instalovat 32b verzi CZWM, bez výsledku to mě instalátor nenechal nainstalovat.
Zkoušel jsem v mobilu vypnout funkci rozšížených čehosi, bez výsledku.
Zkoušel jsem omezit konektivitu v CZWM pouze na BT nebo pouze na USB, bez výsledku.
Zkoušel jsem hledat snad všude kde mě napadlo, bez výsledku.
Zkoušel jsem udělat další a další MR, bez výsledku.
Zkoušel jsem instalovat Net compact framework jak 2.0 tak 3.5, bez výsledku.
Zkoušel jsem to připojit doma k pc s xp a active sync, taky funguje.
Zkoušel jsem spustit Windows Vista se všemi službami, které obsahuje, bez výsledku.
Ještě jsem toho zkoušel, ale to si teď asi nedokážu vybavit, nicméně budu rád za každou radu.

Od uživatelů co už jsem zkoušel:
Zkoušel jsem v příkazovém řádku sfc /scannow, bez výsledku.

Co bych nerad:
Opravdu poslední možnost z posledních je reinstal celého ntb, to se mě fakt nechce :-(

Jestli to někdo celý přečte, napiště sem aspoň že jste to nikdy neviděli, nebo prostě něco, každá blbost může být řešením. Budu opravdu moc vděčen za každou radu. Děkuju moc!

\edit:
Ještě jedna zajímavost. Jeyo mobile, i procházení souborů funguje.
koumes
moderátor
moderátor
Zařízení: Moto Z ; Moto Zoom

Post by koumes »

Tak takový post se cení.Někde sem psal o synch. ale jestli to zabere i u x64 jehovistů,nejsem si jistý.
Vlož inst.CD,nech naběhnout okno a pak zavři.Do přík.řádu napiš sfc /scannow a enter.Prověří to základní soubory win.Ale mam XP,tak nevim,jestli to pomůže.
Huntsman
nováček
nováček

Post by Huntsman »

Děkuji za post!
Bohužel jsem k notebooku nedostal instalační CD/DVD ale mám na disku recovery partition, tak jsem to zkusil spustit s tím že by si to mohlo na tom disku najít, tak vypadá že opravdu našlo a kontrola proběhla. Trvalo to asi patnáct minut, snad byla validní. Příkazová řádka po skončení testu zmizela. Restartoval jsem Windows. Restartoval jsem pro jistotu i mobil. Výsledkem toho všeho bylo, že potíže s připojením stále přetrvávají. Aneb je to furt to samý :cry:
Ale jinak děkuji za návrh přidám ho do seznamu co už jsem zkoušel...

\Edit:
Ještě mně napadlo flash mobilu, protože mám originální ROM. Ale teoreticky když to předtím na ní fungovalo, tak by mělo i nadále, ne? Nehledě na to jestli je to vůbec proveditelné když to ani není pořádně připojené.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Podezříval bych firewall, ale tam si psal, že si ho zkoušel vypnout. Nemáš v tom WMDC ještě vytvořený nějaký starší profil zařízení? Pokud ano, odstraň ho. Pročítal jsem tvůj post a vypadá to, že už si asi opravdu zkusil úplně všechno... možná by mohl pomoci MR telefonu nebo flash ROM, ale ten problém asi bude v notebooku, když u kamaráda ti to funguje v pohodě a na PC s Windows XP také. Já měl kdysi podobný problém, WMDC na Vistě se mi nikdy nechtěli spustit, ať jsem připojoval co jsem chtěl (PDA), tak se nikdy nic nestalo, všechny služby přitom normálně běžely. Laboroval jsem s tím asi dva dny, ale ani přes USB ani BT jsem to nerozjel. Pak jsem už udělal reinstalaci systému (přes recovery CD k notebooku to byla rychlovka) a od té doby už se ten problém neobjevil.
Huntsman
nováček
nováček

Post by Huntsman »

Ahoj,
no firewall i když vypneš, jeho část zůstane vždy zapnutá, tzn. že není nikdy uplně vypnutý. Ale pravidla pro filtraci mám stanovený, už od dob kdy to všechno perfektně chodilo. MR telefonu jsem zkoušel asi 4x v různých časových rozestupech a bez úspěchu. Flash ten nevím jestli půjde udělat když je to jenom připojený takhle, ale asi by měl jít viď protože to vypadá na problém spíš s WMDC, jakožto s programem samotným. No jak tu píšeš s těmi službami: Mám jich dost kvůli rychlosti povypínanejch, je možný že jsem vypnul i něco co by to mohlo způsobovat, ale reinstalací programu by se měli obnovit ne? No pokud ne, tak to taky moc neřeší, protože si vzpomínám, že jsem dával místo částečnýho spuštění kompletní (se všema zbytečnostma co Visty obsahují) a výsledek byl uplně stejnej jako s částečným. No o tu rychlost reinstalace moc nejde, spíš potom zase všechny programy nainstalovat a data. No je pravda že by to bylo asi 10x rychlejší to přeinstalovat než součet času strávenýho nad řešením :-D

Nicméně jsem vděčný i za takovéto rady, děkuju moc...
koumes
moderátor
moderátor

Post by koumes »

Díval si se ještě ve službách na DHCP ,TCP/IP ,DNS? Častá chyba synch,DHCP,ale mam XP.Jen tipuju,asi to bude něco se službama.
Huntsman
nováček
nováček

Post by Huntsman »

jj všechny služby běží, zrovna tyto bych nikdy nevypínal, by mě pak nešla vůbec síť...Teď na to i koukám, že to přenáší data v pohodě (vlastně i přenášení souborů funguje bez problémů) tzn. že DHCP i TCP/IP musí běžět, jinak by tohle nefungovalo. To je určitě samotným WMDC :-( jestli to do víkendu nevyřeším tak dělám reinstal...
Huntsman
nováček
nováček

Post by Huntsman »

Tak jsem udělal reinstal celého systému a už to běží, ale opravdu by mě zajímalo čím by to mohlo být :-X
koumes
moderátor
moderátor

Post by koumes »

Jo tak to možná by věděli hoši z mrqosoftu.Musím zaklepat,zatím mi fše funguje a nepoužívám už nic na ladění Woken-TuneUp atd. :grin: ,jen cCleaner na zbytky z netu.
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”