HTC Diamond - vadný display

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond (MDA Compact IV)
Fixxx
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: úte říj 07, 2008 11:36

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od Fixxx » úte říj 07, 2008 11:38

Po 2 měsíčním používání se mi na displeji objevila jakási olejová skvrna, ve které jsou vidět pravidelné body, zřejmě dotykové senzory (viz příloha). Displej od té doby špatně reaguje na dotyk, dotyk je velmi nepřesný a je třeba vyvinout větší tlak. Setkali jste se s tím už? Je to normální nebo je to na reklamaci?

Obrázky:
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
wizaard
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 404
Registrován: sob čer 28, 2008 20:25
Zařízení: Nokia Lumia 930
Bydliště: Plzeň

Příspěvek od wizaard » úte říj 07, 2008 12:02

Pakliže jsi ten telefon nerozbil Ty, není to (podle mě) normální ani náhodou a rozhodně bych reklamoval - s tímhle asi nic jinýho nesvedeš.

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » úte říj 07, 2008 16:29

To neni olejova skrvna, ale normalni stav pri smacknuti vrstev lcd panelu. nejspis jsi ho nekde prisedl/primackl, ale muze to byt i z vyroby a projevit se az pozdeji (magnetizace to odrusi do te doby, nez se to smackne, mam vypozorovane z tabletu)... takze reklamace

Uživatelský avatar
SBDer
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 59
Registrován: ned dub 13, 2008 17:26
Bydliště: Bohumín/Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SBDer » úte říj 07, 2008 22:10

Taky su za tu reklamaci a držím pěsti...
Ale takhle na té fotce to vypadá dokonce moc hezky :lol:

Zdenal66
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pon lis 10, 2008 20:45

Příspěvek od Zdenal66 » pon lis 10, 2008 20:48

Tak jak jsi dopadl s tou reklamací. U mého Diamondu se to také začíná objevovat a pekelně se to rozšiřuje po celém displeji... :evil: :evil: :evil:

zeus
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: úte lis 11, 2008 19:15

Příspěvek od zeus » úte lis 11, 2008 19:18

Vam co se stal tenhle problem s displayem, tak to samo od sebe nebo ste stim nekde prastili? Btw. pouzivate ochranou folii? :???:

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » úte lis 11, 2008 20:30

No mne prijde hlavne uz napadny, ze se tentyz problem vyskytl uz u nekolika diamondů + nepocitam, ty,kterym se to stalo a nechodi na smartmanii. Puvodne sem si rikal, ze je to uplne typicke zasednutí displaye, ale ted si myslim, ze jde zjevně o vyrobni vadu. Kamaradka ma diamonda a ma podobny problem v zacatecnim stadiu,zatim ma jen takovy zluty flek na displayi o polomeru asi pul centimetru.
Takze reklamovat a ani si s tim nelamat hlavu...

Uživatelský avatar
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1017
Registrován: čtv čer 23, 2005 8:45
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy Note8

Příspěvek od p.a.Ť.o » stř lis 12, 2008 7:57

co na to říká Dr. House? případně bych doporučil rezonanci, nasadil bych imunoglobulin a jestli to nepomůže, tak lumbálku :lol:

/sorry za OT - jinak ta skvrna vypadá cool 8-)

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » stř lis 12, 2008 10:25

omg, to byla reakce jenom na jedno pouzite slovo - stadium? :-D :-D :-D
Na house sem taky rad koukal, mam vsech 5 serií,ale od tý doby, co sem tomu,co tam melou, zacal rozumět, tak uz to prestala byt takova zabava : (
Treba jak tu profláklou "lumbálku" nabírali jednou az nekde u krčních obratlů, přitom lumbální punkce(nabírání míšního moku na analýzu) je lumbální od toho, že se nabírá přes lumbální(bederní) obratle, coz krapet dost netrefili :-D

Ale uz vazne konec s OT, mohli bychom zalozit nový vlakno o Housovi v OffTopic sekci ;-) :-D

Andyy
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: sob úno 07, 2009 13:47
Zařízení: HTC Touch Diamond

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od Andyy » sob úno 07, 2009 13:54

Zdravím, mám podobný problém s displayem. V dolním rohu se mi objevila čárka která se postupně zvětšovala. Nevím o tom, že bych s ním někde praštila tak sem se rozhodla pro reklamaci. A závěr? mechanické poškození LCD uživatelem. Nabídli mi opravu (2 991,-), kterou sem odmítla . Jinak telefon je dva a pul měsíce starý a mam v dolní části čáru přes celej roh a pritom je na display ochraná folie a kryt taky bez škrábance. Poradíte někdo se stejným problémem co mam dělat? dík

magus
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: ned bře 29, 2009 15:55
Zařízení: HTC Touch HD

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od magus » ned bře 29, 2009 16:02

Mal som podobny problem, este s tym, ze nefungoval dotykovy displej. Reklamoval som, odpoved bola, ze je to moja chyba a tak musim zaplatit 111 €. Cakam, kedy mi pride zo servisu, ktory je mimochodom v Cechach.

Zda sa, ze HTC neuznava ziadnu zavadu displeja. Co som hladal aj na xda-developers, mozno 10% ludi malo stastie na zarucnu opravu.

Zdenal66
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pon lis 10, 2008 20:45

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od Zdenal66 » pon dub 06, 2009 8:09

Tak jsem psal na HTC servis, jak je to s reklamací u této závady. A odpověď:
Vyjádření od HTC je zcela jasné. Tato závada vzniká nesprávným používáním telefonu. Konkrétně nepřiměřeným tlakem na LCD.

Bohužel nelze tuto závadu opravit v rámci záruky.

:x :x :x

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12202
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od htcjirka » pon dub 06, 2009 8:39

Bohuzel mam znameho a ne jednoho,ktery do displeje mlati stylusem jak hluchy,takze se nedivim,ze nekomu pak neuznaji zaruku.
Tim ovsem nerikam,ze displej muze byt vadny i pri setrnem zachazeni.

Uživatelský avatar
jyny
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: pát lis 14, 2008 11:36
Zařízení: HTC Desire , LeeDroid
Kontaktovat uživatele:

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od jyny » pon kvě 04, 2009 13:26

ked vam neodchadza display ale iba dotykova plocha tak tu mate riesenie , vymena je jednoducha staci ist posla servisneho manualu http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.20647

firma je overena , plati sa cez kreditku/paypal a za malo penazi mate diamond v poriadku :))

doprava zadarmo / cakacia doba 3 - 4 tyzdne

bousa
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: pon lis 24, 2008 18:34
Zařízení: HTC Diamond

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od bousa » sob čer 13, 2009 16:07

Zdravím všechny. Tak mi se stalo úplně to stejné. Zpočátku to začalo tak, že mi nefungovala levá strana displeje, cca 4mm. Rozhodl jsem se udělat hardreset u kterého je povinnost zkalibrovat displej. A ejhle, kalibrace nesla dokoncit, stále se opakovala do nekonečna. Proto jsem se rozhodl přístroj za 12.000 Kč reklamovat. Výsledkem je taky stejné vyjádření servisu VSP Data, že se to stalo v rozporu s uživ. manuálem.
Co se týká mě, telefon mi nikdy nespadl, není na něm jedinný škrábaneček, používám ochrannou folii, stále jej nosím v obalu a nikdy jsem ho neměl v zadní kapse riflí (nemohlo dojít k nepřiměřenému stisknutí). I s ohledem na zdejší zkušenosti uživatelů mám za to, že se jedná o výrobní vadu přístroje a VPS se snaží z toho udělat výnosný obchod (velmi rádi mi nabídli opravu za skoro 3.000 Kč), ktetou jsem odmítl.
Chci jít do soudního sporu, tohle si nenechám v žádném případě líbit, když nás bude víc, tak se snad i Vodafone chytne za nos a s tímto "autorizovaným servisem" ukončí spolupráci.

Dále se chystám obrátit na Sdružení na ochranu spotřebitele a dopis budu i posílat do patřičným TV pořadů, aby s nimi udělali pořádek. Pokud si tohle necháme líbit, tak všechny reklamace budou končit stejně - budou konstatovat, že se jednalo v rozporu s uživ. manuálem (Bůh suď vlastně jak) a institut reklamace můžeme zahodit.

Chtěl bych znát i názory ostatních.

Uživatelský avatar
Putcha
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 139
Registrován: stř pro 31, 2008 15:22
Zařízení: Omnia7
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od Putcha » sob čer 13, 2009 16:45

@ bousa
Ohladom postupu voci VSP Data:
Sice som mal iny problem s VSP Data a to ze mi nechceli uznat zavadu a podla nich bol tel. stale v poriadku...
Uz som nevedel jak sa dopracovat k naprave (lebo ja som si problem nezavinil a chcel som funkcne PDA), PDA bolo 3 krat reklamovane stale s tym istym vysledkom. Skusal som SOI (ale oni na to nemaju dosah, mozu vybavit len administrativu, nie posudenie konkretneho problemu), skusal to riesit u predajcu (nakolko som zo slovenska a VSP su len v CR) - bez uspechu, az nakoniec som vyhladal pravnika a spytal sa ho na mozne sposoby ako to vyriesit. On mi poradil ze si mam dat vyhotovit znalecky posudok na dany problem (co si musim samozrejme zaplatit) a s tym reklamovat, co mi ale predajca nemusi uznat. Keby to neuznal tak by som mal ist do sudu (ktory by som si tiez musel platit az pokym by mi nedal za pravdu). Je dost mozne ze naklady na tento postup vyjdu viac ako je cena mobilu...
Nakoniec som mal velke stastie ze po pol roku reklamovania predajca nestihol vybavit 4. reklamaciu (stale s tou istou zavadou) do 30 dni a vratil mi peniaze.

rob
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: stř čer 24, 2009 9:38
Zařízení: HTC Diamond

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od rob » stř čer 24, 2009 9:51

@ bousa

Zdravím bousu i všechny ostatní, mam ten samy problem, po cca 8 měsících na LDC olejová skvrna a přestal kompletně fungovat dotykový display. Reklamaci me servis neuznal, prý používání přístroje v rozporu s manuálem. Za opravu chtějí 2766 Kč. Chci se zeptat jak pokračuje váš boj se servisem, nechal jste si udělat znalecký posudek? Kdyz tak muzeme spojit sily :-) Otazka je, jestli za neochotu reklamace stoji primo HTC nebo autorizovany servis.

Díky za informace.

Rob

bousa
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: pon lis 24, 2008 18:34
Zařízení: HTC Diamond

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od bousa » stř čer 24, 2009 14:51

Já jsem pro, protože je reálně absolutně nemožné, aby tolik lidí mělo stejný problém. Rešil bych to žalobou, není totiž možné aby jen konstatovali, že bylo užíváno v rozporu s uživ. manuálem. To by potom mohli říkat všichni u všeho a zrušíme pak veškeré reklamace, protože lidi jsou blbečci, co si nechají všechno líbít.

seuter
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pát čer 26, 2009 16:46
Zařízení: htc diamond

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od seuter » pát čer 26, 2009 17:15

Ahooj mám úplně ten samý problém nejdřív mě nešel displej v levém dolní části telefonu po kalibraci se to zlepšilo potom se objevila skvrna jako bublina pod folii cca 1x1cm, ale bylo to pod displejem. Na telefonu nemám ani škrábnutí přesto si dovolili říct, že je to mechanické poškození, odmítl jsem opravu přes cca 2tis. prý výměna chipu. K žalobě se k tobě připojím, pokud se snima nedohodnu, ale jelikož mám firmu s účtem 5t měsíčně se mi ještě nestalo, aby vodafon problém nevyřešil. Email je seuter@seznam.cz

bousa
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: pon lis 24, 2008 18:34
Zařízení: HTC Diamond

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od bousa » sob čer 27, 2009 16:17

Včera jsem to řešil s evropským centrem společnosti HTC a tam mi doporučili to poslat do jiného servisu v jiné zemi. Přístup jiných servisů by měl být mnohem ochotnější, alespoň dle vyjádření centra HTC. Tak se čím dál, tím víc utvrzuji v názoru, že si z toho dělá VSP docelá slušný byznys. A už jsem taky uvažoval, že kvůli toho přejdu k jinému operátorovi, jsem u Vodafonu cca 8 let, měsičně jim nechávám 1500,-Kč, tak se zkusím ještě domluvit s nějakým manažerem co a jak.

EDIT: Jen tak mimochodem, potřebuji vědět, kdo by šel do soudního sporu? Připiště jména a do pm mi napište adresy.

\\Používej tlačítko Upravit!! Lukáš Mano

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch Diamond“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host