Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009 FIN

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond (MDA Compact IV)
vhojta
nováček
nováček

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 04-2.03 - 4.3.2009

Post by vhojta »

All.Os wrote:Promin, ze jsem te ucil pracovat s AE, kdyz to umis :-) Porad jsem na V3, zitra asi flashnu V4.
Já doufám, že nedělám někde chybu, jestli to tobě na V4 pojede tak doufám, že to pak bude fungovat i mě :-)
Jinak po HR mi už kupodivu SSMaPa funguje...což bylo pro mě podstatný, více než to červené tlačítko.

Jinak se mi V4 jeví zatím velmi dobře, nahrál jsem i rádio v1.05.25.BS14 které prý používá i Adow. TF3D velmi rychlé, baterka se drží...zatím žadná chybička. Předtím jsem měl nejnovější romku od Duttyse a zatím mi příjde eržika lepší...uvidíme po delší době.
All.Os
smartguru
smartguru
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by All.Os »

Jdu teda na to, flashnu těžkou V4 a vyzkouším. Zkusím si dát i to rádio.

//EDIT: Tak se mi najednou nejak nahrnula prace a dnes flashnout nestihnu :)
dusic24
nováček
nováček
Zařízení: HTC Desire Z

Post by dusic24 »

Mnou výše zmiňované problémy s náhlým ukončováním aplikace poutlook mě donutilo přejít zpět na Eržiku V3full...
kissman
smartguru
smartguru
Zařízení: Lenovo P70

Post by kissman »

uvital bych kartu kalendare pro touch flo 8-) tf3d config odstranit... nebo je neco co advanced config oproti tf3d configu neumi :?:
web.pavlik
nováček
nováček

Post by web.pavlik »

Problémy s připojením přes EDGE, po nastvení wifi se již nědá připojit přes EDGE. řeště zde> http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=61&t=12386 ! je tam zatím dočastné řešení.
shark
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: MDA Compact IV

Post by shark »

jestli jsem to dobre pochopil, kdyz "Eržika podporuje UC - User Customization" , tak ty veci, ktere ji reknu v souboru SDConfig.txt nainstaluje do romky, a tim mi usetri misto ? a pouzit mohu jakejkoliv cab ?

a kolik se tam toho asi tak vejde...?

a kdyz bych si tam chtel dat nejakou aplikaci co mam koupenou a pri instalaci vyzaduje registraci, pripadne pak nasledne chce registraci, nevadi to necemu ? zapise se to do ramky ?
All.Os
smartguru
smartguru

Post by All.Os »

Misto ti neusetri, instaluje to do hlavni pameti, tj. do zarizeni a mista to zabere stejne, jako pri manualni instalaci. Takze pokud neni nejaka finta, jak tomu instalatoru rict, ze to ma nacpat do Internal Storage, tak se to spis nevyplati, Main memory neni zrovna velka.

Jinak k ostatnim otazkam:
- pouzit muzes jakykoli .cab, ale nektere mi delaly problemy a cela instalace se sekla, takze nezbylo nez udelat SR (s tim, ze se nedoinstalovaly vsechny programy, ktere byly v rade po tom problematickem).
- pokud to vyzaduje registracni kod hned pri instalaci, tak by to problem byt mohl, ale musis to jedine vyzkouset.
kissman
smartguru
smartguru

Post by kissman »

tak to shrnu :)

:arrow: odstranit tf3d config
:arrow: pridat Touch Response
:arrow: stvorit pruvodce po instalaci ktery se otaze na otazky typu "sms threaded ano/ne, more icons ano/ne atp.
:arrow: implementace ICR
All.Os
smartguru
smartguru

Post by All.Os »

Ted ja :-)

:arrow: TF3D Config nechat, mam s nim lepsi zkusenosti pri upravovani TF3D, nez s ACT 3.3
:arrow: Touch Response je jedna z prvnich aplikaci, kterou instaluji, takze jsem pro, ale takovych aplikaci je vic, bez kterych se neobejdu, treba Action Screen. Nicmene chapu, ze to uz by nemuselo kazdemu vyhovovat.
:arrow: Pruvodce :smt045
:arrow: Co to je? :) To je ta vec na nahravani hovoru?
:arrow: Po kazdem flashi taky delam tuhle upravu ze smartwiki:
V registrech otevřete HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Inbox/RichTextFontSize a změňte původní hodnotu 10 na nové číslo - 9 (jedná se o hodnotu pro velikost písma). Poté jděte do adresáře /Windows ve vašem zařízení a zde vyhledejte soubor thread_sms.htm. Otevřete jej v PC (zkopírujte si jej) a v řádce '<Inbox:content id=„COMPOSESUBJECT“ width=„98%“ height=35' změňte hodnotu 35 na 60 a uložte (a nahrajte zpět do zařízení).
Akorat nastavuju pismo na 8 a vysku prostoru pro psani na 50. Tohle by taky mohlo byt defaultne, pokud vetsina uzivatelu nebude trvat na zachovani puvodniho vzhledu.

Ale Adow se uz dlouho neozval, jeho tyden na horach zacina byt velmi dlouhym tydnem... Chvilemi, zejmena za chladnych noci, mivam temne myslenky a trochu se o nej bojim :smt105
kissman
smartguru
smartguru

Post by kissman »

s tim tf3dc se to ma spis tak ze s AC se udela vic + to co umi tf3dc takze tf3dc je tam takove zbytecne... pruvodce po instalaci bych mohl stvorit do romky ja :wink:
All.Os
smartguru
smartguru

Post by All.Os »

Jak rikam, pokud jde o upravovani TF3D, vic se mi osvedcil TF3D Config, AC pouzivam jen na upravy samotnych WM. Funkcne sice nabizi i pro TF3D prakticky totez co TF3D Config, ale spolehlivost jeho tweakovani byla u me dost pochybna.
kissman
smartguru
smartguru

Post by kissman »

no, ja to mel zase naopak :wink: tf3dc samy bug (nedovedl si poradit s nazvy a poradim novych tabu atd.)... kazdopadne co prodiskutovat pritonost wktasku v rom :?:
All.Os
smartguru
smartguru

Post by All.Os »

Zatim mam porad V3 Lehkou, ktera WkTask neobsahuje, jak budu mit chvilku casu, tak zkusim flashnout V4 Tezkou a uvidim, jak mi to bude vyhovovat, kazdopadne je fakt, ze uz jsem WkTask dvakrat nainstaloval a dvakrat odinstaloval. Nejvice mi vadilo, ze se trochu pretahoval s vestavenym HTC Task Managerem.
Andyss
nováček
nováček
Zařízení: T-Mobile MDA Compact IV

Post by Andyss »

Šlape super.Akorát nemůžu najít položku ODEBRAT PROGRAMY.Nevíte někdo,kde to najdu?? :oops:
All.Os
smartguru
smartguru

Post by All.Os »

Jestli se ptas na to, na co si myslim, ze se ptas, tak ji samozrejme najdes v Start --> Systém --> Odebrat programy. Pokud ji tam nemas, tak je neco spatne :-)
Andyss
nováček
nováček
Zařízení: T-Mobile MDA Compact IV

Post by Andyss »

Dík.Už jsem to nalezl :roll: Včera jsem to nějak musel přehlídnout.Asi to bude tím,že jsem přes rýmu neviděl :oops:
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Adow »

Můj týden na horách skončil, ale zároveň začal další týden pracovně v Praze. Teď už jsem zpět. Cesta z Prahy mi dnes do Brna trvala víc než 6 hodin (kvůli bouračce - ne mojí, ale 6 náklaďáků a 5 aut na 119 km). K vašim postřehům/otázkám:

kissman: Odstraněním TF3D Configu si co se týká místa zase tak moc nepomůžeš a opravdu jsou funkce, které jsou oproti AC navíc. Např. editace karty Programy atd. Co se týká Touch Response - už takhle si někteří stěžují na výdrž baterie, vibrace při dotyku na displej výdrž určitě neprodlouží :tlem:. Takže vy co chcete, nainstalujte si. K průvodci.... Moc pěkná věc. Pokud ho naprogramuješ a bude to kvalitní aplikačka, rád ho do ROMky dám 8-). Já programátor bohužel nejsem. Implementace ICR - až budu měnit build Windows - na stávajícím buildu (originálním 2.03) to prostě nejede. WkTask je věc, která se naprosté většině uživatelů líbí. Komu ne, je k dispozici Lehká verze. Navíc obě verze jsou UC, takže když častěji přeinstalováváš, základní aplikace můžeš řešit právě tímto způsobem.

All.Os: Co se týká Action Screen, možná někdy v budoucnu přidám do ROM. Velikost písma klidně v základu upravím, to není problém (jen - jak píšeš - doufám, že se pak neozve někdo pro koho ten text bude zase moc malý :wink:). Já jsem se nad tím nikdy nepozastavil, protože osobně thread mód u SMS nepoužívám.
kissman
smartguru
smartguru

Post by kissman »

Adow: uz se na tom pracuje... jen bych potreboval nejaky seznam co by se mohlo v nastaveni menit... me napadaji jen dve veci :tlem:

Image
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Adow »

No ono to zase nemůže být nějak moc dlouhý - aby to lidi neotravovalo :D.
Napadají mě samozřejmě SMS, pak třeba chování dislpeje během hovoru, nastavení těch ikon.. Možná zkus zapátrat v možnostech Advanced Configu, co by bylo ještě dobré změnit hned při nastavování systému. Ideálně kdyby rovnou uměl vyvolat kalibraci displeje, můžeme tím nahradit ten originální Windowsácký - pokud to půjde vyřešit a spustí to pak automaticky celou customizaci. Pokud totiž Windows průvodce zruším, což jsem zkoušel, customizace neproběhne. Jinak by se tento průvodce spouštěl po prvním startu po kompletní instalaci systému (měl by zástupce v po spuštění a toho pak v rámci své činnosti smazal + by se to dalo vyvolat z nabídky start).
All.Os
smartguru
smartguru

Post by All.Os »

Co treba Manilla ano/ne? Nevim, jak komplikovane by to bylo, ale spousta lidi TF3D nepouziva (ja ano). Pak jestli to dobre chapu z obrazku, tak jedna z moznosti by bylo nastaveni mest v Pocasi..? To by bylo fajn.
Post Reply

Return to “HTC Touch Diamond”