Jde nějak synchronicovat moje HTC s Outlookem na notebooku na dálku (edge, gprs)
Chtěl bych být všude synchronizovaný a né jen když sedím u notebooku.
Děkuju
Založ si konto na Outlook Exchange server. S tim bys mohl synchronizovat PDA pomocí Wi-Fi , GPRS, atd.
A nastavit v Outlooku na NB také synchronizaci s Echange serverem. Takže by to pak vypadalo tak, že bys třeba uložil nový kontakt, schůzku, úkol,... do PDA, sesynchronizoval s Exchange serverem(změny se uloží na internetu) a pak jakmile by sis zapnul Outlook na NB, tak by se automaticky sesynchronizoval s exchange serverem a uložil vytvořený kontakt/upomínku/schůzku/...
Je to sice složité, ale hodí se to lidem, kteří PDA využívají opravdu na práci a potřebují mít schůzky a informace sesynchronizované v práci, u sebe, i doma, ale nevidím moc důvodů využití pro běžné lidi.
Jinak to pravděpodobně nepůjde, protože když máš NB vypnutý, tak se ti tam data nijak zapisovat nemůžou...
A nebo moje řešení:
Kalendáře mám na Google calendar, v účtu Google mám i kontakty. Nejdříve jsem chtěl synchronizovat pouze kalendář, takže jsem si stáhl free verzi Oggsync, ale pak byla velmi výhodná cena k dolaru a já zjistil, že by se hodilo synchronizovat i kontakty, takže jsem za 500,-kč koupil pro verzi.
Mohu stahovat více kalendářů, což se mi také hodí a samozřejmě kontakty.
V notebooku mám Firefox, který má rozšíření Zindus a ten mi synchronizuje právě kontakty s Googlem a pak doplněk na kalendář v thunderbirdu, který se mi také synchronizuje.
Instaluju pouze z cabů, které stahuju z internetu přímo do přístroje, takže se přiznám, že nemám ani Office outlook, ani Activesync.
Původně jsem hledal něco, ať nemusím kupovat Outlook a ať nemusím kupovat exchange. Sice jsem za Oggsync taky zaplatil, ale za výborné softy nemám problém platit. Jestli ti stačí pouze jeden kalendář, máš to zdarma