Synchronizace na dálku

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
honefr
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire HD

Synchronizace na dálku

Post by honefr »

Jde nějak synchronicovat moje HTC s Outlookem na notebooku na dálku :?: (edge, gprs)
Chtěl bych být všude synchronizovaný a né jen když sedím u notebooku. :smt024
Děkuju :smt023
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Synchronizace na dálku

Post by Ruslan Botsyurko »

Založ si konto na Outlook Exchange server. S tim bys mohl synchronizovat PDA pomocí Wi-Fi , GPRS, atd.
A nastavit v Outlooku na NB také synchronizaci s Echange serverem. Takže by to pak vypadalo tak, že bys třeba uložil nový kontakt, schůzku, úkol,... do PDA, sesynchronizoval s Exchange serverem(změny se uloží na internetu) a pak jakmile by sis zapnul Outlook na NB, tak by se automaticky sesynchronizoval s exchange serverem a uložil vytvořený kontakt/upomínku/schůzku/...
Je to sice složité, ale hodí se to lidem, kteří PDA využívají opravdu na práci a potřebují mít schůzky a informace sesynchronizované v práci, u sebe, i doma, ale nevidím moc důvodů využití pro běžné lidi.
Jinak to pravděpodobně nepůjde, protože když máš NB vypnutý, tak se ti tam data nijak zapisovat nemůžou...
honefr
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire HD

Synchronizace na dálku

Post by honefr »

A jak si to konto na Exchange serveru založím :?:

To by bylo super aby se synchronizoval na dálku stolním PC s NB a HTC, všude by to bylo stejné. (kontakty, úkoly...) :smt041
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Synchronizace na dálku

Post by Ruslan Botsyurko »

Microsoft Exchange server je v podstatě software, takže si ho můžeš koupit nebo zdarma vyzkoušet.
Více ZDE
Gooorila
přispěvatel
přispěvatel

Synchronizace na dálku

Post by Gooorila »

A nebo moje řešení:
Kalendáře mám na Google calendar, v účtu Google mám i kontakty. Nejdříve jsem chtěl synchronizovat pouze kalendář, takže jsem si stáhl free verzi Oggsync, ale pak byla velmi výhodná cena k dolaru a já zjistil, že by se hodilo synchronizovat i kontakty, takže jsem za 500,-kč koupil pro verzi.
Mohu stahovat více kalendářů, což se mi také hodí a samozřejmě kontakty.
V notebooku mám Firefox, který má rozšíření Zindus a ten mi synchronizuje právě kontakty s Googlem a pak doplněk na kalendář v thunderbirdu, který se mi také synchronizuje.
Instaluju pouze z cabů, které stahuju z internetu přímo do přístroje, takže se přiznám, že nemám ani Office outlook, ani Activesync.
Původně jsem hledal něco, ať nemusím kupovat Outlook a ať nemusím kupovat exchange. Sice jsem za Oggsync taky zaplatil, ale za výborné softy nemám problém platit. Jestli ti stačí pouze jeden kalendář, máš to zdarma
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”