Htc Tytn(Hermes) Problém s GSM + displej K.O. Vyřešeno

Diskuze o komunikátorech HTC TyTN (Hermes) a HTC TyTN II
Tom6
přispěvatel
přispěvatel

Htc Tytn(Hermes) Problém s GSM + displej K.O. Vyřešeno

Post by Tom6 »

Čau kluci.Tak jsem si včera taky pořídil Htc.Problém je v tom že když vložím simku a chtěl bych telefonovat,tak nejde zapnout tel.obrazovka na zadání čísla.Ani po zapnutí to nechce pin.Prostě jak kdyby to telefon nemělo.MR jsem uděl.S nulovým výsledkem.Moc díky za rady.
ziminix
VIP
VIP
Zařízení: ...

Htc Tytn(Hermes)

Post by ziminix »

A nemáš v Comm manageru vypnutý GSM modul, respektive zapnutý modul letadlo?
Tom6
přispěvatel
přispěvatel

Htc Tytn(Hermes)

Post by Tom6 »

V comm manageru gsm modul vypnutý nemám.A když ho vypnu tak potom zapnout nejde.Letadlo nevím.Ani kde ho hledat.Ale to by se přece po MR mělo všechno nastavit zpátky do výchozího nastavení.Ne?
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Htc Tytn(Hermes)

Post by tslany »

zkus restart a podívej se na čísla co ti tam vypisují. Jeslti se tam ukáže "No Radio" (nebo podobné) tak je to vyřešeno - není naflashovaná RadioROM nebo je Rádiová část odpálená
Tom6
přispěvatel
přispěvatel

Htc Tytn(Hermes)

Post by Tom6 »

Nene.Tohle se tam neukáže.Nějaké čísla a písmena a na okamžik tam skočí NO GSM.Několikrát se mi stalo že to fugovalo,ale nenašlo signál.Sem tam se to sekne.Po následujícím soft resetu funguje minutu a vytvrdne.A to po každém.Jsem z toho nešťastný.Ten borec co mi to prodal všchno ukázal a těch 20 minut to fungovalo ok.Teda kromě gsm.To jsem nevyzkoušel :-( .Mám zkusit ještě flashnout na WM 6 nebo mu ho mám jet rovnou omlátit o palicu?
Tom6
přispěvatel
přispěvatel

Htc Tytn(Hermes)

Post by Tom6 »

Takže nějak jsem nad tím přemýšlel a bd je v háji něco co má nastarosti příjem gsm signálu nebo chybí něco softwarově.Dá se to nějak zjistit?Kde bych našel návod jak to doinstalovat a kde ho najít.Promiňte že otravuju.Jsem začátečník,některé věci ještě neznám.A navíc velký handicap je angličtina.Děkuju za rady.
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 925

Htc Tytn(Hermes)

Post by Sir Andrew »

Byli tu 2 moderátoři a nikomu nepřišel název tématu v rozporu s pravidly?
Kategorie Tytn, název Tytn, ale problém byl s GSM...
TO Tom6: přístě smysluplnější názvy :wink:
Tom6
přispěvatel
přispěvatel

Htc Tytn(Hermes) Problém s GSM

Post by Tom6 »

Jo.Dík za kritiku.Kdyby jsu místo OT radši poradil.
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

budto tam chybi RadioROM nebo je Radiova cast mrtva. Navod najdes na xda-developers.com
Tom6
přispěvatel
přispěvatel

Post by Tom6 »

Xda-Developers jsem zkoušel,ale je to anglicky a to je pro mne problém.Radio část je asi ok,protože po 8 hodinách co byl vypnutý,tak ráno naskočil a fungoval.I signál našel.Ale po půlminutě se sekl a pomohl až soft reset.Pak už to zas nefungovalo.Na ce4you jsem našel návod jak flashnout z sd karty,tak to zkusím.

EDIT: Takže opět další problém.A to že všechny rom co jsem našel a nějakým spůsobem jsem chtěl flashnout tak jsou pro SPL 2.01.Ale já po trojkliku nebo jak to tu někdo nazval mám napsáno IPL-1.00 a v druhém řádku SPL-2.03.A takovou romku jsem nikde nenašel.Na ce4you jsem četl že se dá SPL změnit,ale do toho mám strach se pustit.Není tu někdo z okolí Zlína,kdo by byl ochotný mi to za úplatu dát dokupy?Nechce se mi to nosit do servisu.

//Používej tlačítko Upravit, tslany
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

pokud se ti nechce flashovat z karty tak můžeš i přez PC, stačí mít zařízení akorát odemčené na CID, lde to udělat za pomocí této utility: http://pof.eslack.org/hermes-unlocker/
Stačí soubor rozbalit, spustit "AUTO_Unlock_v3a.bat" a řídit se instrukcemi.
Tom6
přispěvatel
přispěvatel

Post by Tom6 »

Takže jsem odemknul cid.Nainstaloval jsem tohle : http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?p=2597114 a tytn běží.Ale stále nefunguje Gsm.Zkoušel jsem nainstalovat hermes radio 1.50 a na začátku se to kousne a dál nic.Po SR naběhla trikolóra a musel jsem znovu nainstalovat OS.Co dělám špatně?Nebo zkusit jinou verzi rádia?Kde ji hledat?Poraďte prosím.
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

jak dlouho to trvalo to "kousnutí"? počkal si 5 minut? Pokud to nejde tak je asi problém že je něco s HW
Tom6
přispěvatel
přispěvatel

Post by Tom6 »

I dýl.Mám obavu aby něco fakt nebyl s HW.Otázka jestli radio 1.50 pojede s tímhle OS.Nainstaloval jsem tam teď Valerian 9.0.1 a zkusím to znovu.Zajímavý je to že ráno to chvílu fungovalo.
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

no, ráno si tam třeba mohl s ním třísknout a zapadla tam u čipu jedna nožička takže jel, ale třeba poté zase odpadla... :lol:
Tom6
přispěvatel
přispěvatel

Post by Tom6 »

Nene.Žádné třískání nebylo.Doporuč nějaký radiorom.Nějak se v tom ještě neorijentuju.
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

Tom6
přispěvatel
přispěvatel

Post by Tom6 »

Takže asi tam bude HW problém.Zkouším další radiorom,tentokrát 1.54 přes sd a to samý.v 10 procentech se to sekne a dál nic.Dá se to vůbec nějak opravit? to vypadá na servis.Což mne ale netěší bo ti chtějí peníze...
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

ještě by to šlo přez mocný MTTY, ale to bych si musel nejprve projet příkazy a muselo by se to řešit přez IM, jinak bychom ve vlákně měli 90 stránek příkazů a odpovědí :-D
Tom6
přispěvatel
přispěvatel

Post by Tom6 »

Škoda že jsi až z brna.Bych ti dal kšeft.Není tady někdo z okolí zlína kdo by byl ochotný mi to dát dohromady?Samozřejmě že zadarmo to nechci.Vypadá že jsem se spálil a mám doma těžítko za 4000kč.Do servisu to ponesu až v poslední možnosti.Za ty peníze co by stála oprava bych možná mohl mít ještě jeden a hlavně funkční. :-(
Locked

Return to “HTC TyTN/TyTN II”