HTC Universal, ROMky a podobne

Diskuze o komunikátoru HTC Universal (Qtek 9000)
Odpovědět
Ghormoon
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 108
Registrován: stř lis 12, 2008 18:40
Zařízení: HTC Universal 64Mb
Kontaktovat uživatele:

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od Ghormoon » stř lis 12, 2008 18:49

Zdravim,
kupuju si pouzityho Universala, mel by v sobe mit puvodni O2 brand WM5 Romku, tak se ptam odborniku jestli to stoji za to prekopat na 6.1, jestli to nemuze takova lama jako ja nejak zmrsit :) jeste jsem nikdy u niceho Romku neflashoval, Mpx200ku co mam jsem koupil pouzitou uz s 2003 tak nebylo treba.
jinak jsem tak nekde zahlid ze jde nainstalovat SDHC podpora, je to v Romce nebo jako aplikace? (predpokladam rom)
jaka je vlastne snace ze neco zmrsim? nechci si z toho udelat hned cihlu, sotva sem si nasetril na neco novyho misto Mpx200ky s vadnym displayem (uz to nestoji za pokus o opravu).
taky sem cetl ze na VGA rozliseni se tez neco musi flashnout
A napadla me takova lbbost, predpokladam ze to nepujde ale co kdyby nahodou: USB host pomoci nake redukce? abych si mohl tahat data z usb disku?
jinak urcite uvitam doporuceni free / levnych (max 200-300 kc) softu pro studenta, mam to do skoly a na obcasny hrani (TTD), Web (pres Wifi) takze pokud mate naky vhodny featurky pro univerzala tak reknete :)
A pokud by mel nejaky zkuseny uzivatel Uniho cas na pokec po icq, tak by to bylo supr, ale upozornuju ze dost lidi na me nema nervy ;)
Predem diky za opdovedi :)

Uživatelský avatar
JuriG
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 187
Registrován: pát kvě 05, 2006 21:42
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JuriG » stř lis 12, 2008 20:14

Tak te vitam v rodine majitelů Universala :-)
Preflashovat ROMku neni absolutne nic tezkeho :-) Pokud budes pokukovat po neake WM 6.1 ROMce tak mi napis na icq a spolu to nak dame dohromady ;-) . Pokud tim VGA rozlisenim myslis realVGA (prepne ti displej do realneho VGA modu) tak na to opravdu nepotrebujes nic flashovat :-) da se to doinstalovat do jakekoli ROMky volitelne jako dalsi program pote jen prepinas mezi standart a realVGA... Ohledne USB hostu: Universal bohuzel USB host nema, tudiz neake redukce ti nepomuzou..
Spoustu kvalitnich programu je i zdarma. Staci jen dobre hledat.

Kdyz budes mit neaky otazky tak mi napis na ICQ ;-) at ti tvuj novy Universal dobre slouzi.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9225
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » stř lis 12, 2008 22:04

Návod, jak flashovat ROM na universala jsem kdysi psal tady do fóra, mrkni.

Ghormoon
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 108
Registrován: stř lis 12, 2008 18:40
Zařízení: HTC Universal 64Mb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghormoon » stř lis 12, 2008 22:57

neni ani takovej problem v tom najit navod, jako spis vybrat spravnou romku
a taky to ze se bojim ze to pos... :)

Uživatelský avatar
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Příspěvky: 920
Registrován: pon čer 27, 2005 9:11
Zařízení: Lumia 925
Bydliště: Praha (+ Uherský Brod)

Příspěvek od Sir Andrew » stř lis 12, 2008 23:29

Niceho se neboj. RUU (ROM upgade utility) jsou tzv. blbovzdorne -> ani ti to nedovoli neco pokazit.

Osobne pouzivam Tomalovu 8.2 a zadny duvod ke zmene.

Tady si urcite vyberes: http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=357

Ghormoon
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 108
Registrován: stř lis 12, 2008 18:40
Zařízení: HTC Universal 64Mb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghormoon » čtv lis 13, 2008 0:09

nic neni blbuvzdorne .... blbci sou tak vynalezavi .... :lol:
a ten vyber je na tom to nejhorsi, nevim podle ceho vybirat, a jestli to za ten upg stoji, pry to zas tolik zmen proti 5ce nema ....

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » čtv lis 13, 2008 1:12

Urcite to stoji za upgrade. WM6 je o dost rychlejsi, jinak ja doporucuju bud Jwright ROMky, ktere vypadaji temer jako originalni a jsou kompletní, nebo momentalne uz asi druhy mesic pouzivam Thing ROM a jsem absolutne spokojen, stabilita na vybornou a navic spousta volne RAM. Tomalovy ROMky maji taky skvely ohlas, ale mně blbly hned po flashi. Nicmene zalohuj kontakty nebo jine dulezite veci,ktere na unim mas a vrhni se do upgradu, neni to tak slozite a nebezpecne jak si myslis. A opravdu se nemusis bat ani kdyby ti uprostred flashe vypadl proud. Pak zas nahodis BootLoader a jedes odznova. ROM-upgradery jsou opravdu dost lama-enabled progy,jak psal Andrew, a snesou toho hodně aniz by se neco seriozniho prihodilo. Pak uz bude zalezet jenom na tom,ktera romka ti nejlip padne.

Uživatelský avatar
kawasaki
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 104
Registrován: stř pro 19, 2007 22:34
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Púchov(Slovakia)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kawasaki » pát lis 14, 2008 12:43

Ahojte takže aj ja už mám uniho doma:).kupil som tohoto:
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?t=10081
Takže idem riešiť najprv ten zvuk:)..potom baterku kupim
HR skušal som bezvysledkou...ale ked pridavam zvuk tak to tak puka v repračikoch čo to može biť?...tak puk puk aké rády dáte??..rozoberať to nejdem lebo si netrúfam nato:DDiki zatial
Edit:Ešte sa chcem spýtať k baterke ked je to aj plne nabite pracujem chvilku a zrazu sa vypne na nabijačke pohodé všetko mrtva bateria že jo?..nedá sa to niak dočasne vyriešiť?..počul som niečo o zamrazovaní baterky v mrazničke:P..diki moc zatial

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » pát lis 14, 2008 15:49

zkus s tim švihnoud do postele a/nebo se něčím prošťourat v 3,5mm jack konektoru

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » pát lis 14, 2008 18:17

Nebo nejdriv pripoj sluchatka napis nam jestli do nich jde zvuk. Jestli ne, tak je to dost v p***li,ale jestli sluchatka normalne hrajou,tak to muze byt neco sprajcly v 3,5mm zdířce,jak rika tslany, nebo muze byt treba nejak decentně porušený kontakt u repráčků. Nejlepsi by bylo kdybys ho v tom pripade rozebral a udelal nejakej makro-snimek ;-)
A neboj se toho, UNI se ti nerozpadne pod rukama kdyz k nemu prilozis sroubovak. :lol:
Odsroubuj zezadu pod baterkou ty 4 sroubky a sundej zadni kryt, pak se koukni jak sou na tom repraky. Budes potrebovat jenom hvezdickovej sroubovak Torx 6-ku , jestli nemas, da se koupit v kazdym krame s elektrosoucastkami cca za 20-30 Kč

Uživatelský avatar
kawasaki
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 104
Registrován: stř pro 19, 2007 22:34
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Púchov(Slovakia)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kawasaki » sob lis 15, 2008 13:45

Takže sluchatka nehrajú skusim to rozobrať dnes a poviem

Uživatelský avatar
kawasaki
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 104
Registrován: stř pro 19, 2007 22:34
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Púchov(Slovakia)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kawasaki » sob lis 15, 2008 17:05

Ked chcem preflashovať win a mám skoro mrtvú baterku len na nabijačke drži možem flashovať nehrozi mi bricknutie???dakujem

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » sob lis 15, 2008 17:11

teoreticky to jde a můžeš po blbým flashi to nechat vypnutý (bude fungovat jenom do BL) a koupit new baterku, ale raději bych to neriskoval

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » sob lis 15, 2008 18:41

Ja koupil baterku do uniho i s nabijeckou v prepoctu za 200,-Kč na eBay . Sice je made in China, ale rekni mi co dneska neni made in China. A navic me docela prekvapilo, ze po srovnani s originalni baterkou,ktera byla v unim, je ta z Baye uplne ale uplne stejna! :-D

Ale jinak nejsem sice takovy expert na HW v PDA, ale kdyz nehrajou ani sluchatka a nepomaha opakovany HardReset, tak je chyba nekde na cipu,ktery ma na starosti zvuk, takze jestli nesezenes zdravou zakladovku,tak uz asi zvuk nebude... Jestli nehrajou ani sluchatka, tak to urcite nebude vada repráčků a nemusíš ho rozebirat. Zkus jeste nekolikrat HR, nebo flashnout jinou ROM,ale nic vic uz asi udelat nemuzes...

Uživatelský avatar
kawasaki
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 104
Registrován: stř pro 19, 2007 22:34
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Púchov(Slovakia)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kawasaki » sob lis 15, 2008 19:01

No ako ked pustim zvuk do reprakou tak to šumi preskakuje a blabla robi čiže ako keby boli odpalene chapeš..no skusim HR a flash
Edit:aby som nezabudol je tam aj tak akasi divna rom aj všetko blbne a nejde ani fotak načitať

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » sob lis 15, 2008 19:07

no, takže to je buďto ROMka nebo je odpálenej čip pro multimédia

Uživatelský avatar
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Příspěvky: 920
Registrován: pon čer 27, 2005 9:11
Zařízení: Lumia 925
Bydliště: Praha (+ Uherský Brod)

Příspěvek od Sir Andrew » sob lis 15, 2008 19:14

Multimedialni cip? :) To jsem nikdy neslysel :) Moc se mi to nezda.

Spis bych tipoval ze je spatna deska a uzivatel nejvic pocituje preruseni zvukoveho spojeni a fotaku. Kdovi co jeste nejede.

Zkousel jsi pripojit/odpojit fotak nebo jsi se porad neodhodlal Uniho kuchnout?

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » sob lis 15, 2008 19:18

např. ATI Imageon :wink:
Ale teda nevim, jestli ho Uni má nebo něco podobnýho...

EDIT: tak se omlouvam, spletl sem se, Uni má pro foto a zvuk odlišny čipy:
foto 1,3MPx - Omnivision OV9650
foto VGA (předni) - Omnivision OV6650
zvuk - Asahi Kasei AK4641, TLV320AIC1110 (moc sem to teda anepochopil, jeden je spojenej s BT)

Zkoušel si zapnout Bluetooth? funguje?

Uživatelský avatar
kawasaki
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 104
Registrován: stř pro 19, 2007 22:34
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Púchov(Slovakia)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kawasaki » sob lis 15, 2008 19:29

Takže uni uspešne rozobrany:)...všetko tam je v poriadku bluethoot jr v poriadku ide idem skusim flash hadam nič nedoseriem:(

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » sob lis 15, 2008 19:32

Ještě mě něco napadlo, zkus nabootovat Linux :-)

Odpovědět

Zpět na „HTC Universal“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host