Tuníme HTC Universal :grin:

Diskuze o komunikátoru HTC Universal (Qtek 9000)
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Tuníme HTC Universal :grin:

Příspěvek od tslany » ned úno 24, 2008 10:20

HTC Universal = Vodafone v1640, T-Mobile MDA Pro,Dopod 900, O2 XDA Exec,I-Mate JASJAR, Orange SPV M5000,Qtek 9000

Takže tady bych postupně přidával návody/SW pro tuning tohoto mazlíčka, určitě každý ho zná a nejmíň polovina smartmaniaků ho už viděla naživo nebo je/byl vlastníkem.

Jako první odkazuji na již napsané články tady na Smartmanii, kdyžtak jestli něco chybí tak mě pls. opravte :wink:
Utažení vyviklaného kloubu
Užitečné tweaky a utility
Tweak pro zrychlení
České znaky pro HW klávesnici
Vypnutí hlášek, když není program podepsán
Namapování tlačítka pro podsvícení
RealVGA pro Windows Mobile 5

HTC Universal na SmartWiki.cz

RealVGA (Optimalizováno pro Windows Mobile 6)
Nejprve si stáhneme z této stránky potřebné soubory. Jejich vysvětlení co který znamená:

RealVGA_11.CAB - utilita, která přepíná mezi jednotlivými módy - POTŘEBNÉ
ResPack128dpi.ARM.CAB - soubory pro zobrazení 128dpi - něco mezi klasickým VGA a RealVGA
ResPack96dpi.ARM.CAB - soubory potřebné pro zobrazení 96dpi - RealVGA zobrazení

Z posledních dvou si můžete vybrat jenom jeden, přece jenom to zabírá několik MB paměti. Až budeme mít staženo, zkopírujem soubory do PPC (nejlépe na pam. kartu), odtud jako první nainstalujeme RealVGA_11.CAB do hlavní paměti. Poté vezmene ResPackXXXdpi.ARM.CAB (místo XXX platí vámi vybraný balíček) a taktéž ho nainstalujeme do hlavní ppaměti, ale tentokrát bude nutný restart, takže ho uděláme. Jakmile Universal nastartuje, přejdeme do Start>Programs, kde na nás už čeká aplikace RealVGA. Po jejím spuštění klikneme na 192dpi a vybereme si to "naše čísílko", které jsme si stáhli a potvrdímé OK. Po restartu by již mělo naběhnout funkční RealVGA. Vypneme to zase ve Start>Promgrams>ReagVGA, ale vybereme 192dpi a nabootuje zpět do "klasiky". Ještě bych chtěl upozornit, že aplikace, které se pouštějí ve fullscreenu většinou nefungují, proto doporučuji zůstat u klasického VGA.

Foto: 96dpi, 128dpi, 192dpi
Obrázek Obrázek Obrázek

(za chyby se omlouvám, nejsem bezchybnatý)

Uživatelský avatar
Lukáš Mano
smartguru
smartguru
Příspěvky: 527
Registrován: úte říj 10, 2006 7:21
Zařízení: iP4, HTC Desire
Bydliště: Liberec/Praha

Příspěvek od Lukáš Mano » pát úno 29, 2008 13:59

Tak se to klukům šíkovným přeci jen povedlo http://www.ce4you.cz/forums/view_topic. ... 6900&fi=40

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » pát úno 29, 2008 14:03

no super, jdu schánět CIHLU nebo MotherBoard nebo jenom ty paměti z BA :wink:

Uživatelský avatar
Lukáš Mano
smartguru
smartguru
Příspěvky: 527
Registrován: úte říj 10, 2006 7:21
Zařízení: iP4, HTC Desire
Bydliště: Liberec/Praha

Příspěvek od Lukáš Mano » pát úno 29, 2008 14:08

Kurňa asi prodám kaisera a koupím Universala :wink:

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » pát úno 29, 2008 17:13

Tip: pokud máte G3 Uniho, tak si do něj dejte ROMku s FlashDiskem, dostanete dalších 15-20MB navíc :wink:
(přidal jsem foto na RealVGA)

4lukasm: získáš VGA a to je hlavní výhoda :wink: :lol:

4majitelé Uniho: přidejte se taky ať tady nepišu sám :wink:

SHAKAL007
nováček
nováček
Příspěvky: 35
Registrován: čtv pro 21, 2006 15:39
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

SPV M5000 128 MB RAM

Příspěvek od SHAKAL007 » sob bře 01, 2008 6:35

jj pánové to se nám povedlo ale ste měli vidět jak sem se před tím zapotil a jakou nevýslovnou radost jsem měl když jsem naklikal do paměti mýho SPV a našel jsem tam tyto čísla. Pokud by jste měli někdo zájem o upgrade popřípadě i jste chtěli vyměnit poškrábaný obal PDA ( pokusil bych se sehnat obaly PDA s originálními operátory či dle přání, z Hong Kongu přes Ebay a PAypal) bylo by to v ceně upgradu - samozřejmě obal za Vaše peníze ale práce v rámci upgradu. Kdyžtak mi pošlete SZ a domluvíme se. S pozdravem Petr Helekal
Přílohy
P1000842.JPG
P1000842.JPG (131.5 KiB) Zobrazeno 5314 x

Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1022
Registrován: úte bře 20, 2007 9:14
Zařízení: Lumia
Bydliště: Brno

Příspěvek od Kamil Pulicar » sob bře 01, 2008 7:25

Dobrá práce. :wink:
Teď vymyslete tu GPS a TV.
A pochlub se, jak je to rychlý je to velký rozdíl 128MB?

Kaiser nám ňák zaostává. :lol:

Uživatelský avatar
Monk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 170
Registrován: sob srp 18, 2007 19:12
Zařízení: ZTE Blade
Bydliště: Slovensko

Příspěvek od Monk » sob bře 01, 2008 19:02

Tak to sa vam naozaj nieco podarilo gratulujem.
Uvazoval som nad predajom Toucha a zakupenim Tytn 1 resp Univerzala.
Po tomto topicu som sa rozhodol o kupe Uniho.
Taka mala otazka kolko je asi tak orientacna cena za tento upgrade?

SHAKAL007
nováček
nováček
Příspěvky: 35
Registrován: čtv pro 21, 2006 15:39
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SHAKAL007 » sob bře 01, 2008 19:16


Uživatelský avatar
marthynovak
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 110
Registrován: ned úno 03, 2008 11:11
Zařízení: Waiting for MM2
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marthynovak » sob bře 01, 2008 20:06

Ten chlap je frajer,kdybych mel Uniho tak do toho du.Ptze mi 128MB ram to se uz fakt hodi.

SHAKAL007
nováček
nováček
Příspěvky: 35
Registrován: čtv pro 21, 2006 15:39
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SHAKAL007 » ned bře 02, 2008 6:41

jo a jen tak mi mimochodem koukám po různých aukcích, kde by se dala sehnat aspoň základní deska do Modrýho Angěla, takže se mě průběžně ptejte, třeba bude za levněji než originální čipy z Octomobile, zatím mám předběžně nalezeno 2 kusy BA a uvidíme jak to dopadne

Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1022
Registrován: úte bře 20, 2007 9:14
Zařízení: Lumia
Bydliště: Brno

Příspěvek od Kamil Pulicar » ned bře 02, 2008 10:16

Linux na unim.
1) Na kartě si udělejte 128MB místa.
2) Stáhněte si soubory:
Qtopia-htcuniversal.exe a qtopia.linux.rootfs.tar.bz2
3) Oba stažené soubory dejte do rootu karty /Storage Card/
4) Spusťte Qtopia-htcuniversal.exe a zajděte si na kafíčko :-)
5) Až Qtopia nabootuje podržte tlačítko ON/OFF a vyberte "Restart Qtopia"
6) Hodně štěstí
Obrázek
Díky Tslanymu za pomoc.

Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1022
Registrován: úte bře 20, 2007 9:14
Zařízení: Lumia
Bydliště: Brno

OpenMoko

Příspěvek od Kamil Pulicar » ned bře 16, 2008 13:33

Dnes jsme zkoušel OpenMoko-image with kernel version 2.6.21-hh20
Download: http://www.linuxtogo.org/~htcpxa/htcuni ... /OpenMoko/

STÁHNETE .CAB SOUBOR A NAINSTALUJETE DO ROM! Budete potřebovat aspon 25MB volné ROM paměti!

Obrázek

Obrázek

usak
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 84
Registrován: pát úno 16, 2007 18:11
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od usak » ned bře 16, 2008 14:35

spis to rom pameti ne nevim jak se do ramky instaluje ty snad jo

Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1022
Registrován: úte bře 20, 2007 9:14
Zařízení: Lumia
Bydliště: Brno

Příspěvek od Kamil Pulicar » ned bře 16, 2008 14:47

Opraveno. Díky za upozornění. :wink:

usak
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 84
Registrován: pát úno 16, 2007 18:11
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od usak » ned bře 16, 2008 14:51

jj neni zac ale proc se to musi nainstalovat do romky mam tam hrozne malo mista (evim jak se to stalo ale mam uz jenom 18MB) nemuze se to nainstalovat na SD kartu diky

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » ned bře 16, 2008 14:55

já to měl na kartě, ale není zástupce v prograamech a musiš to spustit z \Storage card\windows\start menu\atdatd... jinak potom se už jenom udělá RAMDISK jak to pustíš a jede to v RAMce

SHAKAL007
nováček
nováček
Příspěvky: 35
Registrován: čtv pro 21, 2006 15:39
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SHAKAL007 » ned bře 16, 2008 15:17

zástupce do složky programs dokáže vytvořit Total Commander, jen stačí kliknout na soubor kterýmu chcete udělat zástupce a pak kde ho chcete udělat

usak
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 84
Registrován: pát úno 16, 2007 18:11
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od usak » ned bře 16, 2008 20:57

jj diky uz na unim mam nainstalovany 2 distribuce linuxu Qtopii a Openmoko

Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1022
Registrován: úte bře 20, 2007 9:14
Zařízení: Lumia
Bydliště: Brno

Příspěvek od Kamil Pulicar » ned bře 16, 2008 21:02

Ja vám tady dávám návody a nikdo mi ani nepoděkuje :-(
Ach jo to je doba.
Ne hoši pohoda, podělte se o zkušenosti!

Odpovědět

Zpět na „HTC Universal“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host