HTC Touch Pro možná nabídne českou HW klávesnici (oživeno)

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

HTC Touch Pro možná nabídne českou HW klávesnici (oživeno)

Post by Jiří Hrma »

Anglická verze komunikátoru HTC Touch Pro se na našem trhu již nějaký ten týden prodává, v tomto měsíci se konečně do prodeje dostanou plně lokalizované kusy, a podle slov výrobce se kromě kompletní lokalizace systému můžeme těšit také na český potisk hardwarové klávesnice, což je skutečně dobrá zpráva. HTC Touch Pro je tak vůbec prvním komunikátorem v historii společnosti HTC, který nabídne kompletně počeštěnou klávesnici.

Image

Informace: Nyní tuto zprávu ještě pro 100% věrohodnost ověřuji přímo u HTC. Trochu mi vrtá hlavou, zda by se HTC vyplatilo pro tak malý stát, jako je ČR, upravovat celou klávesnici. Jakmile budu vědět více, text aktualizuji.

Aktualizováno: Dnes, 9.8. jsme dostali od výrobce informaci, že předchozí zpráva byla tiskovým oddělením špatně interpretována, a HTC Touch Pro nebude mít klávesnici s českými potisky. Bude mít klasickou QWERTY klávesnici jako anglické kusy, nicméně půjde na ni psát české znaky přes klávesu Fn, tedy klasika, na kterou jsme byli zvyklí z předchozích modelů.

Za tip na bleskovku díky našemu čtenáři s nickem Bodie.
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

no, celá klávesnice by tonemusela bejt, IMHO by stačilo podoně jako u NTB, tj. polepky a softwarová úprava
Chrono Leggionaire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note 10

Post by Chrono Leggionaire »

Tak to jsem zvědavý, jestli kláveska bude nakonec plně přizpůsobena CZ trhu. Plno lidí psalo, že tomu tak skoro určitě nebude...skoro :-) Buď bych si ji nechal vyměnit....nebo využiju služeb známého a zkusím si diakritické popisky jednotlivých kláves natisknout u něj ve firmě fluoreskující barvou přímo na klávesnici. Ukazoval mi kousek černého plastu, na který to "razil" a vypadalo to víc jak dobře...jen ta záruka

Edit:
takže drobné, ale podstatné korekce v prvním příspěvku:

http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?t=9088
Karol2
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek

Post by Karol2 »

V nadpise stoji "...uz brzy" - to znamena kdy? :-)
jenda.69
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Google Nexus S

Post by jenda.69 »

Bodie (autor tipu na bleskovku) wrote:...

P O Z O R změna, po mém zveřejnění odpovědi společnosti CoLin s.r.o. (a to jsem při pokládání dotazu uvedl, že odpověď zveřejním) jsem byl odesílatelem požádán "ať odpověď dále nešířím s tím, že došlo k omylu a otázka českého potisku klávesnice je zatím nejasná a dovozce jí ještě ověří u výrobce"..

OMLOUVÁM SE VŠEM a zejména těm, co z té infomace měli stejně velkou radost jako já:-(
Lausien
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch Pro

Post by Lausien »

Jsem v kontaktu se Sunnysoftem a podle mých informací zatím stále nevědí, kdy čeština bude.
A potisk klávesnice by byl fajn, i když o tom silně pochybuju.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

Také jsem zvědavý, jak se celá situace nakonec vyvrbí, v pátek jsem ještě mluvil s Lukášem Manem (náš moderátor), který prý mluvil s někým ze Sunnysoftu, a tam mu řekli, že klávesnice potisklá bude. Já zatím od HTC nemám nic bližšího, takže uvidíme v pondělí...
Lausien
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch Pro

Post by Lausien »

Myslíte, že pro nás, co sme si koupili EN verzi Raphaela, že bude nějaké řešení (ohledně toho potisku) ? Nebo čeština fungovat bude, ale hold si tam dáme bud nálepky sami nebo si budeme muset pamatovat, kde je třeba á nebo í?
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

jo, není nad starý dobrý způsob zadávání se SYM :-)

Mělo by se to IMHO řešit těma polepkama, koupíš si nějakou nejmenší velikost a podle fotky originální klávesnice to vystříháš a nalepíš. A nebo někde seženeš českou klávesnici a v servisu/doma necháš vyměnit.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

Dnes, 9.8. jsme dostali od výrobce informaci, že předchozí zpráva byla tiskovým oddělením špatně interpretována, a HTC Touch Pro nebude mít klávesnici s českými potisky. Bude mít klasickou QWERTY klávesnici jako anglické kusy, nicméně půjde na ni psát české znaky přes klávesu Fn, tedy klasika, na kterou jsme byli zvyklí z předchozích modelů.
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

Post by p.a.Ť.o »

ses jich měl rovnou zeptat, proč to tak nejde i na ENG verzi...?!
shaman171
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 1320

skoda

Post by shaman171 »

skoda ale tak nevadi on si clovek zvykne ... ale chtel bych se zeptat kdy tedy prijdou presne ty Cz kusy k nam ? v prubehu zari ?
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

ano, mělo by to být v druhém/třetí týdnu tohoto měsíce.
shaman171
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 1320

Post by shaman171 »

omlouvám se za téměř zbytčnej příspěvek ale tu radost si neodpustííím :-) JUCHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU :twisted: :twisted: :twisted:

Ještě jednou se omlouvám :-D

Pri te prilezitosti se zeptam zdali bude na sunnysoftu jiz brzy ten kabel na TV OUT ? na Touche PRO ? nevíte ?
vestman
nováček
nováček

Lokalizacia SK u Touch Pro

Post by vestman »

Na Slovensku sa uz predava lokalizovane SK - HTC Touch Pro.
bohus
nováček
nováček

htc touch pro CZ

Post by bohus »

pánove, už se ví něco bližšího kolem vydání htc touch pro CZ? Zvažuji jestli mám čekat na CZ nebo koupit už ENG. Je tu psáno dost, vše jsem četl. Ale pořád čekám jak to nakenoec bude s tou kláveskou, jestli ji nějak aspoň trošku počeští nebo vůbec a bude český jen firmware. :???:
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak

Post by p.a.Ť.o »

žišíííí, ať už tu lokalizovanou verzi dají do prodeje, nebo nebudeme na SM číst nic jiného, jen jestli bude mít Touch Pro českou klávesnici a bude umět psát česky... (sorry, ale musel jsem si ulevit :))

btw: vždyť to JH napsal jasně - klávesnice počeštěná nebude, symboly bude možné zadávat tak jak tomu bylo dosud u "starších" zařízení (přes Fn). co je na tom nejasného?
bohus
nováček
nováček

Post by bohus »

se nepos.er
bohus
nováček
nováček

Post by bohus »

omlouvám se, psal to kolega z mého pc.. a jen tak mimochodem,když Ti to tak vadí, tak proč chodiš na tohle téma, Tebe to nezajímá?
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak

Post by p.a.Ť.o »

já už se k tomu raději nebudu vyjadřovat (už jsem si ulevil 8-) a ještě by mi "začátečníci" dali někde do držky (neber to osobně :wink:)
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”