iPAQ 614c - společně řešíme nedostatky a problémy

Diskuze o komunikátoru HP iPaq 614
Odpovědět
4n's
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 279
Registrován: pát kvě 23, 2008 14:18
Zařízení: SE Xperia X10 mini

Příspěvek od 4n's »

super, takze az budou penizky ( :-( ), tak bude 614ka. Uz se tesim :D
miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 80
Registrován: stř čer 18, 2008 17:33

BT HandsFree

Příspěvek od miroslav.turek »

Nevíte někdo, jak měnit hlasitost pro BlueTooth HandsFree? Standard má společné nastavení hlasitosti pro telefonování s handsfree i bez něj. Moje Jabra je příliš nahlas, takže nelze prakticky rozumět, dokud neztlumím hlasitost na minimum a i tak je pořád hodně hlasitě. Naopak potom při telefonování bez handsfree to zase musím zesilovat, abych něco slyšel. Už mě nebaví pořát hlasitost zeslabovat a potom zase zesilovat. Někde jsem našel nějaké parametry pro hlasitost BlueTooth HandsFree v registrech, ale nefungovalo mi to.
Ada1986
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 68
Registrován: pon dub 07, 2008 16:50
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ada1986 »

Murder: můžu potvrdit stejné zkušenosti s tím přehřátím v autě ... mě to teda nehodilo kritickou teplotu, ale přestalo se mi to nabíjet a až když to vychladlo to zas nabíjet začalo.
miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 80
Registrován: stř čer 18, 2008 17:33

Přehřáti

Příspěvek od miroslav.turek »

Taky se mi přehřívá při nabíjeni v autě současně se zapnutou GPS a přestane nabíjet, dokud neschládne. Zatím se mi kvůli teplotě nezasekl.
Předpokládám, že se přehřívá proto, že jsem si nekoupil značkovou nabíječku za stovky korun, ale noname za desítky koru. Navíc vždy bylo vedro a to byl telefon horký už jen tím, že byl za oknem. Možná si udělám papírové stínítko :-)
Testoval jsem nastavení pomalého nabíjení, ale při použití GPS je odběr větší než nabíjení...
Zatím to neřeším, protože používám navigaci jen občas a ne na moc dlouho, takže to stačí na baterky, nebo se nestihne přehřát. Pokud jen nabíjím a nepoužívám GPS, tak se mi to zatím nepřehřálo.

Koukám, že tady píšete o WM 6.1. Je to oficiální upgrade od HP? Jaké s tím máte zkušenosti? Lze to doporučit? Pokud by tam byla česká xT9, tak bych o tom uvažoval, jinak zatím nemám s verzí 6.0 problém.
Ada1986
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 68
Registrován: pon dub 07, 2008 16:50
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ada1986 »

Řekl bych, že nabíječkou to nebude ... já mám nabíječku, která dává stejné napětí a poloviční proud než ta originální, takže by se to rozhodně přehřívat nemělo, ale sluníčko prostě zapracuje
murder
smartguru
smartguru
Příspěvky: 610
Registrován: ned pro 23, 2007 14:07
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

Příspěvek od murder »

Já poprvé ani nenabíjel, jen sluníčko + navigace, pak jsem zkusil nabíjet a nešlo to. Nabíječku mám originál MIO za 350,- předpokládám, že dává to co má. Už vymýšlím umístění před průduch ventilace. Když pojedu tu Itálii tak počítám něco kolem 50´C za oknem a jedu skoro až na jih tak musí vydržet makat, bude na ni prát celou cestu.

WM6.1 oficiální není, není ani cz pro ni, takže na xT9 zatím zapomenout, taky jsem ji nechtěl, ale nějak tak mi víc vyhovují sms a celkově rychlost takže už ani Interwrite nebudu shánět, snad někdo udělá přímo českou WM6.1 ROM
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Příspěvek od Diamant »

To prehrievanie nie je ani tak nabíjaním, ako skôr samotným zahrievaním pri navigácii a teda aj dosť vysokom výkone. Mne sa to už tiež stalo, ale nejako to neriešim, obvykle sačí dať pred dlhšou cestou dole z telefónu silikónový obal a zadný krat batérie. A do držiaka ho umiestniť tak, aby bola za zariadením nejaká medzera a zadná strana sa ochladzovala.

Ale robil mi to isté aj Pocket Loox, tak je to bohužiaľ vlastnosť. Jedine, že sa dočkáme v budúcej generácii aj nejakého úsporného klonu Atomu, čo nebude tak vykurovať.
mtzmt
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: sob dub 05, 2008 9:51

Příspěvek od mtzmt »

ondrasoch píše:Dobra smula...Ono je klidne mozne, ze na Slovensko dodali nejakou jednu z prvnich varek vadnou. Nemelo by se to stat, ale podle me je to mozne, jinak si to nedokazu vysvetlit.

Na muj iPAQ nemuzu rict zatim nic spatneho, vse chodi jak ma a po naistalovani Windows Mobile 6.1 Pro dokonce jeste lip nez pred tim:D Akorat mi ted odesel muj Scandisk mircoSDHC 8GB:( tak musim pockat na reklamaci...
Prvy Ipaq som bral v kasa.cz, druhy v alze, takze to asi nebude vadna seria :oops:
hxg614
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 70
Registrován: sob bře 15, 2008 16:26

Příspěvek od hxg614 »

Tak hlásim rovnaký problém s prehrievaním pri používaní GPS. Stačí zapnúť GPS, iPaq môže byť schovaný hocikde (dokonca som ho aj zavesil rovno pred výduch klimatizácie-samozrejme bez púzdra), do 40-50 minút prestane nabíjať, a cca. do 1 hodiny padne batéria na asi 60%, následne vyskočí hláška "Battery temperature critically high" a iPaq sa úplne vypne. Po vychladnutí v klimatizovanej schránke sa celý proces zopakuje znova. Cestoval som cca 750 km, našťastie som sa nemusel spoliehať na GPS...
Momentálne môj iPaq stále nežije, nenabíja ani cez nabíjačku na 220V, ani cez usb kábel - rozvieti sa oranžová kontrolka, po pár sekundách zhasne. Po pripojení k PC sa nájde ako neznáme zariadenie, a vypne sa. Hádam sa mi to nejak podarí zajtra nabiť, vrátiť pôvodnú ROMku 6.0 a šup na reklamáciu :-( Skúsim zapojiť kontakty a vyžiadať vrátenie peňazí, nastáva však otázka, čo kúpiť... Alebo sa vrátim k Symbianu a bude kľud :-)
murder
smartguru
smartguru
Příspěvky: 610
Registrován: ned pro 23, 2007 14:07
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

Příspěvek od murder »

Tak jsem jel včera Bratislavu na otočku a opět problémy, přesně jak popisuje kolega a to nebylo nijak extrémní teplo a pak jsem ho dokonce schoval před sluníčkem, ale stejně vypadlo. Napadlo mě ještě jestli není moc náročné na procesor iGO 8. Zkusím to s Navigonem a iGO 6. Kurňa, ale začíná mi to vadit. Ještě tam zkusím vrátit původní WM6.0 ROM, 60% použití používám navigaci, takže pro mě hodně závažný bug.
1979
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 123
Registrován: čtv pro 22, 2005 22:10

Příspěvek od 1979 »

Já jel před 3 týdnama do Varšavy...
cesta tam byla za deště a pod mrakem...krásně to nabíjelo a dokonce s emi to nabilo až úplně na max. (zelená dioda) tak jsem ji vypl z nabíječky a jel chvíli na baterku a zase to nabil do zelene diody a vse v poho...
na ceste zpet ale svitilo slunko a bylo dost vedro...najednou mi asi po 15 minutach cesty vyplo nabijeni...supnul jsem phone dolu k radici pace ale nepomohlo...nabijeni porad vypnuty...kdyz jsem ale zmackl vypinaci tlacitko a vypl se displej, HNED to zacalo nabijet a to i v poloze na skle...
pokazdy jsem pouzival iGO 8 a mam puvodni WM 6.0...
od toho prvniho nenabijeni mi to tak dela porad...chvili facha na nabijecku, po cca 15-20 minutach vypne nabijeni a nic...mam originalni nabijecku od HP...
beru to jako zavadu k reklamaci a jestli to bude delat dal, chci to reklamovat...
lamauser
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon črc 07, 2008 8:11

prehrievanie

Příspěvek od lamauser »

citat z HP Support fora >
"I set in my iGO the energy saver mode, and so I could drive without any problem. The battery was warm, but I didn't get any temperature problem message. Then again when the battery is warm the charging is out of action. I also wrote my problem in a hungarian forum, the answer was: "this is not a unique problem". (Sorry for my poor english, I hope my message is clear)"
murder
smartguru
smartguru
Příspěvky: 610
Registrován: ned pro 23, 2007 14:07
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

Příspěvek od murder »

To je paráda, jinak na ce4you jsem koukal, že stejný problém je i s HTC TyTN II, takže to vidím blbě na řešení, před tím jsem měl MIO A501 nebyl jsem s ním spokojený (měnili mi 3x základní desku), ale na sluníčku na předním okně chodilo bez problémů. Mělo WM 5.0. Teď jsem předělal držák před výdech ventilace, a ještě jsem dal na vaničku "špuntíky" tak, že je tam mezera asi 1 cm mezi vaničkou a telefonem a tou fouká vzduch který zadní stranu ochlazuje, tak uvidím, jenže zrovna tenhle týden má být chladněji, každopádně pro mě je to dost podstatný bug, ale nevím co bych koupil jiného. (přiznám potěšilo mě že to dělá i u originál WM 6.0 nemusím je tam vracet a třeba to budou řešit.)
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Příspěvek od elcrys »

Při tak velkých energetických nárocích, jaké to má při navigaci mohli vývojáři udělat volitelnou funkci, že při připojení telefonu k síti se přemostí baterie a telefon jede jen na síť. Přece jenom nabíjet baterii a zároveň z ní odebírat velký proud není nejlepší řešení.

Jediná možnost by asi byla připojit napájení s 4,2V přímo na kontakty v telefonu místo baterie. Otázkou je jak by si to rozumělo se zjišťováním stavu baterie co je v systému.
david391
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: pon črc 07, 2008 12:36

SMS a vyber z kontaktu

Příspěvek od david391 »

Mam jeden dotaz ohledne chovani IPAQu pri psani SMS zprav. Na mem starem PDA (MIO A701) se mi pri pri psani do pole adresat SMS zpravy postupne zobrazovaly kontakty vyhovujici zadanym znakum (obdobne jako pri telefonovani). U IPAQu toto nefunguje - musim rucne vybrat kontakt. Existuje nejake reseni? Diky.
djaara
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: sob kvě 03, 2008 9:53

Příspěvek od djaara »

do To: napsat jméno a pak Menu->Check Names a vybrat si číslo
david391
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: pon črc 07, 2008 12:36

Příspěvek od david391 »

djaara píše:do To: napsat jméno a pak Menu->Check Names a vybrat si číslo
Ano, ale u Mia to pri psani primo nabizelo vyber z kontaktu, bylo to pohodlnejsi...
clubkoo
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: stř bře 12, 2008 21:57

Stejný Problém

Příspěvek od clubkoo »

Tak musím podotknout že s nabíjením při použití gps v autě mám stejný problém prve jsem myslel že mám špatnou nabiječku ale jak čtu je to přehříváním což mě docela štve protože mě se napájení vyplo už něco po 100 km jízdy .. což mě teda vůbec netěší HP mám uchycené v držáku brodit ... myslíte že se to dá uplastnin vrámci reklamace ? protože to je docela závažná chyba myslím :???:
1979
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 123
Registrován: čtv pro 22, 2005 22:10

Příspěvek od 1979 »

myslím si že to není ani tak problém toho že je tam sluníčko...přístrj se zahřívá tím že tam běží iGo, GPS a ještě se to nabíjí a bere eng z baterky...
v autě mohlo být maximální vedro a na iGO to nenabíjelo. Stačilo abych ale vypnul displej a tím i iGO a hned to přeskočilo do nabíjení...
čím to je???
podle mě je to důvod k reklamaci, ačkoliv jsem s přístrojem spokojený, toto mi vadí, hodně vadí...
Johny-D
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 63
Registrován: pát dub 04, 2008 6:53

Příspěvek od Johny-D »

Ahojky už někdo vyřešil problém s nabíjením a GPS? Dělá mi to taky a je to fakt problém, mám ho reklaqmovat? Má to vůbec cenu?

\\Necituj poslední příspěvek. Přečti si pravidla fóra!!! lukasm
Odpovědět

Zpět na „HP iPaq 614“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů