Samsung i900: Windows Mobile 6.1 a 5MPx fotoaparát

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Samsung i900: Windows Mobile 6.1 a 5MPx fotoaparát

Post by Jiří Hrma »

Samsung za několik měsíců vyrazí do boje s novým kapesním počítačem i900, který jako vůbec první zařízení s Windows Mobile nabídne 5MPx fotoaparát včetně diodového blesku, podpory makra a Autofocusu. Komunikátor se bude pyšnit novou verzí Windows Mobile 6.1 Professional, zkušení uživatelé z názvu systému poznali, že půjde o telefon vybavený dotykovým displejem; bohužel jen se standardním QVGA rozlišením (240×320px), k úhlopříčce celých 3.5" by VGA rozlišení bylo mnohem sympatičtější.

Image

Kromě klasického GSM modulu u i900 najdeme i podporu sítí třetí generace, včetně HSDPA. Chybět nebude ani Bluetooth ve verzi 2.0 (A2DP, EDR) a Wi-Fi 802.11b/g. Rozměry nového Samsungu jsou 112x56x13mm. Je velice pravděpodobné, že se ve finální specifikaci objeví i GPS modul a FM rádio, nicméně tyto položky zatím výrobcem potvrzeny nebyly. Přesné datum uvedení na trh zatím nevíme, neoficiální zdroje hovoří o konci druhého čtvrtletí tohoto roku.

Image
Samsung i900 živě

Zdroje: MoDaCo, the::unwired
mp
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: BlackBerry Bold 9700

Post by mp »

Zdá se, že to Samsung s WM zařízeními začíná myslet fakt vážně. Osobně si myslím, že když se do toho pustí velcí hráči (Samsung, SE, LG apod.), bude to jen dobře pro nás, uživatele. Co se i900 týče, vypadá zajímavě, ale počkejme si, až bude víc informací a nějaké ty zkušenosti
SBDer
přispěvatel
přispěvatel

Post by SBDer »

Jo, jo a jeste jednou: jo! Velmi sympatické zařízení a alespoň zatím se zdá, že (vydržím-li čekat a bude-li takové, jaké se být jeví) díky němu konečně vyřeším své nekonečné rozhodování Touch Cruise vs. iPAQ 614 :-) Jen by to chtělo někoho s praktickými zkušenostmi s předchůdcem - i780, pořádnou jeho recenzi jsem neobjevil.
RDT
VIP
VIP
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS

Post by RDT »

5MPx fotoaparát a snímky z něj si budeme pohlížet na QVGA displeji? :-D. To mi připadá skoro jako špatný vtip :-(.
Tior
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Orange San Francisco, Ainol Aurora II

Post by Tior »

Vypada zajimave,inspirace iPhonem se nezapre,coz neznamena ze je to spatne;). Zamrzi QVGA,hlavne pro zhyckane VGA rozlisenim,jako jsem ja:)
mp
přispěvatel
přispěvatel

Samsung i900

Post by mp »

RDT wrote:5MPx fotoaparát a snímky z něj si budeme pohlížet na QVGA displeji? :-D. To mi připadá skoro jako špatný vtip :-(.
Ty budeš asi trochu škarohlíd, viď? Displej je špatný, ale že všechny ostatní WM zařízení mají rozlišení foťáku tak 2 MPx a že tedy tenhle počin Samsungu může být pořádný krok dopředu, to ti asi uniklo. A propos, jaké rozlišení má tvůj Siemens?

EDIT: Zkušenosti s i780 zatím ještě moc lidí nemá, protože se do normálních obchodů teprve dnes (snad příští týden). Nějaké (promotion) recence jsou na www.mobilmania.sk a na www.fony.sk, tady se o pár zkušeností s i780 podělil Milennium na vláknu, kde se o tomhle zažízení píše. Ale i900 bude koncepčně přece jen trochu odlišný přístroj
grooveman
nováček
nováček

Post by grooveman »

jen at se pekne rozjedou.. SAMSUNG, LG, SONY apod
aspon nebudeme muset kupovat od takovych vyčuranecku
jako jsou HTC
stejne kupuji jejich stroje, jen proto ze jsou trosku vyvojove dal
ale vzdycky na ne pak nadavam..
at uz co se tyce kvality zpracovani nebo pozdejsi reklamace..

celkem bych uvital uz neco od FUJITSU SIEMENS
ti nejak chrapou..
Stanley
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung GT-I8000 Omnia II

Post by Stanley »

Nechci bejt za hnidopicha, ale podle poměru stran displeje bych řekl, že to bude něco širokoúhlýho, asi 240x400, jinak by taky těžko dostali 3,5" úhlopříčku do udávaný šířky přístroje. ;-)
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lenovo P780

Post by Tomáš Kubec »

Tak tak je to 240x400
RDT
VIP
VIP

Re: Samsung i900

Post by RDT »

240x400 je pořád lepší, než 240x320, ale ne o moc.

mp wrote:
RDT wrote:5MPx fotoaparát a snímky z něj si budeme pohlížet na QVGA displeji? :-D. To mi připadá skoro jako špatný vtip :-(.
Ty budeš asi trochu škarohlíd, viď? Displej je špatný, ale že všechny ostatní WM zařízení mají rozlišení foťáku tak 2 MPx a že tedy tenhle počin Samsungu může být pořádný krok dopředu, to ti asi uniklo. A propos, jaké rozlišení má tvůj Siemens?...
Škarohlíd nejsem, ale za tím, co jsem napsal, si stojím. Ano, displej špatný je a právě to je velká škoda v pohledu na úžasný foroaparát. Nepochybuji ovšem, že přijde nové zařízení, které bude mít větší rozlišení displeje a k tomu ještě výborný fotoaparát. Kdyby tuhle kombinaci přinesl Samsung rovnou, povznesl by se mnohem výše. Chtěl jsem naznačit, že je to prostě ztráta.

Jinak můj HTC Universal má překvapivě VGA rozlišení (bez VGA ani ránu...). A ano, můj Siemens SXG75 má klasických 240x320, neboť zatím neexistuje žádný klasický telefon s rozlišením vyšším. Nechápu, na co jsi tím narážel.
mp
přispěvatel
přispěvatel

Post by mp »

Narážel jsem na tvou první reakci, která je tady bohužel poměrně typická pro určitý okruh stálých přispěvatelů. Jsou tu prostě lidé, pro které WM=HTC (někteří ještě vzali na milost HP). Ale pokud přijde s něčím novým Samsung, LG, SE nebo někdo další, tak je to hrozný, má to špatnou výbavu, nemá to VGA rozlišení ("bez VGA ani ránu", že?) atd. Já nemám nic proti HTC (mám od nich už druhé zařízení), ale jsem otevřený i pro další výrobce, kteří to chtějí s WM zkusit. Proč ne, aspoň HTC neusnou na vavřínech. Takže když si třeba přečtu něco málo o i900, v duchu si ho porovnám se svým HTC Touch a dospěju k závěru, že ten Samsung je zhruba 2x lepší zařízení. Kupodivu nejsem naštvanej, ale jsem rád, že je tu vidět takový pokrok. Zkusil jsi to někdy stejně? Universal byl ve své době super! Moc se mi líbil a nekoupil jsem si ho jen kvůli jeho váze. Ale schválně si ho porovnej s tímhle Samsungem nebo třeba s avizovaným SE X1. V čem je Uni lepší? Displej, klávesnice, tečka. A co ostatní parametry, přenos dat, procesor, paměti, GPS, rozměry, foťák...?
Mimochodem na 5MPx foťák docela kašlu. Pořádnou fotku si stejně udělám normálním aparátem a na obrázky pro MMS mi stačí i tvých 1,3MPx. Jen mě štve ten přístup, o kterém jsem se zmínil
RDT
VIP
VIP

Post by RDT »

mp wrote:... Jsou tu prostě lidé, pro které WM=HTC (někteří ještě vzali na milost HP). Ale pokud přijde s něčím novým Samsung, LG, SE nebo někdo další, tak je to hrozný, má to špatnou výbavu, nemá to VGA rozlišení ("bez VGA ani ránu", že?) atd. ...
Ehm? Tak tohle se mě opravdu v žádném případě netýká. Každopádně mé první WM zařízení nebylo HTC (v tu dobu ještě tolik zajímavých zařízení ani nevyrábělo). Já plně fandím každé značce, která zařízení s WM vyrobí. Samozřejmě, že mám radost, protože fandím samotnému operačnímu systému a na výrobcích je už potom HW výbava. Čím víc výrbců, tím víc konkurence a tím víc zajímavých zařízení. Nikdy jsem neřekl, že by něco s WM, s čím přijde Samsung, LG nebo SE (i když zrovna ten SE... :-D :-D) je špatné. To je přece logicky zcela naopak. Ale jinak ano, bez VGA ani ránu. Můj názor.
mp wrote: ...Takže když si třeba přečtu něco málo o i900, v duchu si ho porovnám se svým HTC Touch a dospěju k závěru, že ten Samsung je zhruba 2x lepší zařízení. Kupodivu nejsem naštvanej, ale jsem rád, že je tu vidět takový pokrok. Zkusil jsi to někdy stejně?...
Ano, zkusil a stále nenacházím vhodnější zařízení pro mě než je Universal. Bez VGA displeje a plnohodnotné klávesnice se bohužel neobejdu. Taková Athena jí má jenom oddělovací a nepohyblivou. Na trhu není žádné zařízení, které by mi poskytlo stejné možnosti. Je to HTC, ale to proboha vůbec neznamená, že jsem fanatický fanoušek. Úplně stejně uznávám a obdivuji všechna WM zařízení od všech značek!

mp wrote: ...Mimochodem na 5MPx foťák docela kašlu. Pořádnou fotku si stejně udělám normálním aparátem a na obrázky pro MMS mi stačí i tvých 1,3MPx. Jen mě štve ten přístup, o kterém jsem se zmínil
Tak o čem se tedy bavíme? :-D :-D :-D :-D
Lukáš Mano
smartguru
smartguru
Zařízení: iP4, HTC Desire

Post by Lukáš Mano »

Dost hádání věnujme se tématu :wink:
mp
přispěvatel
přispěvatel

Post by mp »

Souhlas. Omlouvám se, že jsem se nechal strhnout, zaslepenost některých lidí mě prostě vytáčí
pankrejro
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 7

Post by pankrejro »

nezná někdo alespon přibližnou cenu tohoto zařízení??
mp
přispěvatel
přispěvatel

Post by mp »

Vzhledem k výbavě to odhaduji mezi 12 a 14 tis.Kč. Ale je to ještě hrozně daleko, prý to na trh přijde až tak v září/ říjnu. Dobrá zpráva pro případné zájemce: měl by být dostupný i v našem regionu, když ne v ČR, tak na Slovensku.
banan16
nováček
nováček
Zařízení: BB 8520 Curve

Post by banan16 »

no psal sem mail do samsungu CR jestli tady bude a napsali my: Dobry den,

dekujeme, ze jste se obratil na zakaznickou linku Samsung Electronics.

Bohuzel v soucasne dobe neni produktovymi manazermi rozhodnuto
o konkretnich modelech a terminu jejich uvedeni do maloobchodni
distribucni site.

S pozdravem,

Kristína Zsigóová
Samsung Electronics Service
mp
přispěvatel
přispěvatel

Post by mp »

... ano, to je jejich klasická odpověď. Tedy pokud se vůbec uráčí reagovat na dotazy, kterými je plebs zbytečně obtěžuje. Nicméně už jsme tady někde psali, že i900 určitě bude na Slovensku za cenu okolo 15 tisíc Sk
gulii
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Surface Pro 3

Post by gulii »

mp wrote:Souhlas. Omlouvám se, že jsem se nechal strhnout, zaslepenost některých lidí mě prostě vytáčí
Pane, Vy mě opravdu bavíte... :lol: Možná by chtělo uznat, že takové rozlišení na high - end je v dnešní (potažmo v době uvedení na trh - doufejme) málo :wink:
mp
přispěvatel
přispěvatel

Post by mp »

No, mohli to ti kluci korejští dotáhnout, to uznávám. Ale třeba by to pak nebylo za těch 12 tisíc, což za high-end (jak píšeš) není špatná cena. Mimochodem, většina příspěvků od lidí, kteří i900 viděli naživo, je poměrně pochvalná - a to i bez VGA :)
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”