HP iPAQ 614c a nová verze BIOSu MP 1.01.00

Diskuzní fórum pro majitele zařížení HP iPaq 614 a další...
Petras.18
přispěvatel
přispěvatel

HP iPAQ 614c a nová verze BIOSu MP 1.01.00

Post by Petras.18 »

Zdravím, do svého ipaqu jsem si nainstaloval novou verzi BIOSu MP 1.01.00 a od té doby pozoruji menší citlivost dotyku displeje. :???: Na displeji mám sice nalepenou fólii, ale tu už jsem měl i před tím než jsem nahrál BIOS a vše bylo v pořádku. Problémy pozoruji například hlavně u posuvníku v seznamu kontaktů, kde mi nefunguje stisknutí horní šipky. S posuvníkem lze hýbat, ale obtížně. Dále pozoruji zhoršení, když chci třeba v nastavení zaškrtnou některé políčko. To se mi podaří aspoň až na pátý pokus. Myslel jsem, že problém vyřeší tovární nastavení telefonu, ale stále pozoruji chyby. Prosím, poraďte, budu velmi rád za Vaše odpovědi.
SureThing
nováček
nováček

Post by SureThing »

Ja som si nahadzoval novy BIOS a nepocitujem ziadny problem.. v nicom.. mas dobre vykalibrovany screen?
hxg614
přispěvatel
přispěvatel

Post by hxg614 »

Asi tak, tiež nemám žiaden problém. Flash 614ky som tu myslím robil prvý ja, iPaq používam dosť intenzívne, nemám problém vybiť batériu za 1 deň a naozaj s displejom žiaden problém.
Nemôže byť skôr problém to, že síce klikáš na tú šípku, ale program nestihne reagovať? Určite ale sprav nanovo kalibráciu displeja.
Petras.18
přispěvatel
přispěvatel

Post by Petras.18 »

Už je to v pořádku. :grin: Byla špatná kalibrace displeje. Ještě jednou díky :)
copkill
nováček
nováček

Post by copkill »

co je v upgrade poriesene ???
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Touch HD2

Post by Diamant »

To by zaujímalo aj mňa. To už existuje aj verzia 1.01?
Airmax
nováček
nováček
Zařízení: iPhone 5S 32GB Silver T-Mobile

Post by Airmax »

Zdravim,tady je odkaz ke stazeni noveho BIOSu:

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... nvOID=4014
Petras.18
přispěvatel
přispěvatel

Instalace

Post by Petras.18 »

Pokud budete instalovat nový BIOS do svých ipagů, nespíš vám bude fungovat jen ten 2. způsob instalace, tzn. přes microSD kartu! Každopádně vyzkoušejte a uvidíte! :wink:
PS pro začátečníky: po nahrání nového BIOSu se telefon vrátí do továrního nastavení, takže než se pustíte do instalace, zálohujte si svá potřebná data!!!
homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by homi »

A co je noveho jsem se nedozvedel, vyplati se to vubec?
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Post by elcrys »

Opravuje problém, když ukazatel stavu baterie hlásí špatnou hodnotu, což vede k vypnutí systému kvůli resetování ukazatele, když detekuje špatnou hodnotu. :tlem:

Viz.: http://tinyurl.com/63efl5
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Diamant »

Inštalácia z PC funguje tiež, ale len pod XP. Pod Vistou mi to nešlo. Ale ani z tej karty mi to nešlo, tak som to skúsil na XP a hneď to bolo hotové.
Petras.18
přispěvatel
přispěvatel

Instalace

Post by Petras.18 »

Tak to je opravdu zvláštní! Já mám na PC nahraný Win XP a instalace se mi podařila jen přes microSD kartu...každopádně vyzkoušejte a uvidíte sami jakou variantu zvolit. :)
smidliboy
přispěvatel
přispěvatel

Post by smidliboy »

Me se ten update nijak nedari :-(
Pres WinXP mi to pise toto:
This version of theIPAQ Update Utility is not compatible with your IPAQ. Please obtain the correct update and try again.

This Update: Model ID: HP IPAQ 61(??,?) Business Navigator

Your Device: Model ID: HP IPAQ 614c NG Business Navigator
kdyz zkousim SD kartu, tak zase toto:
Update error! Please check!
Nejaky dobry napad, jak s tim pohnout?

EDIT: Ze by to bylo tim, ze moje product ID je FB136AA#ABB a toto ID vubec neni napsane v release notes? Jake mate vy, jenz vam to slo?

EDIT 2: Aha, tak vyreseno - musel jsem si koupit SD kartu a s ni to uz slo, cili ne SDHC, ale jen SD...!
malchys
nováček
nováček

Post by malchys »

cau, píše mi to to stejný! Ve win XP i Vista a problém s kartou jsem "vyřešil" tím, že jsem použil normální SD kartu, ne SDHC - to se update sice pustí, ale proběhnou první dvě položky a pak clean boot, bohužel beze změny FW:-( Takže mi update taky nejde provest.
Petras.18
přispěvatel
přispěvatel

Instalace BIOSu

Post by Petras.18 »

Po instalaci BIOSu a restartu se na úvodní stránce oběví jen změna ve verzi OS na 1.01.00. Verze FW zůstane stejná. :wink:
wakkee
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Desire, HP iPAQ 614c

Post by wakkee »

no prave ze mne instalacia zevraj zbehla v poriadku, restartoval sa a na display-i pri boote vidim vidim stale 1.00.0
wakkee
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Desire, HP iPAQ 614c

Post by wakkee »

takze som to skusil updatovat z Visty a aj XP, v oboch pripadoch instalacia zevraj presla bez problemov, ale po reboote je stale ta ista verzia bez zmeny. To iste mi spravi update z SD karty, vyzera to ze to preslo ale v skutocnosti nie. Ma niekto napad ako to updatnut? Moja terajsia verzia je 1.00.03
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Diamant »

1.00.03? To je fakt zaujímavé. A neskúšal si ten update na 1.01.00?
hxg614
přispěvatel
přispěvatel

Post by hxg614 »

Ak ti vypisuje 1.00.03, tak veru ten update nezbehol. Dodržal si presný postup? Ten nápis "SD Loader" ti na obrazovke svietil akou farbou? Musí byť červený a v strede obrazovky - biely úplne hore nie je dobrý, vtedy sa update nevykoná.
smidliboy
přispěvatel
přispěvatel

Post by smidliboy »

hxg614 wrote:Ak ti vypisuje 1.00.03, tak veru ten update nezbehol. Dodržal si presný postup? Ten nápis "SD Loader" ti na obrazovke svietil akou farbou? Musí byť červený a v strede obrazovky - biely úplne hore nie je dobrý, vtedy sa update nevykoná.
Jsi si jisty? Me svitil SD Loader bile navrchu obrazovky a Bootloader version mi to ukazuje MP-1.01.00. Taky je otazkou, zda se bavime o stejnem udaji. Pro jistotu uvadim, co mam ja:
ROM Version: MP-1.00.01
Bootloader: MP-1.01.00
Post Reply

Return to “Hewlett-Packard”