Dobrý večer všem,
tak od včerejška mám také svého iPAQa. Měl jsem poměrně málo času otestovat všechno a byl jsem rád, že jsem jej vůbec stihl zapnout (trpěl jsem

)
Pokud mohu, rád bych předal pár prvních dojmů, ač mně je jasné, že většina z nich již byla zmíněna.
Pro mě se 614tka velmi dobře drží, ač rozměry nejsou nejmenší - pravda mám větší ruku. Zvláštně - řekněme - pogumovaný povrch je velmi zajímavý a příjemný. Konstrukce, tvar i celkový design vypadá (při prvním ,,ohledání) velmi dobře - profesionálně. Člověk jen lituje, že nebylo použito nějakých dokonalých - lehkých kovů, které by ,,zodolnily" tento komunikátor. Ano, je mně jasné, že by jej i prodražily.
K jeho hmotnosti musím podotknout, že mě překvapila, a to v kladném směru.
Stejně jako ostatním mně vadí ,,nevypnutelný" slovník XT9 (nebo jak se ten ,,čerchmant" jmenuje

)Z druhé strany ... jeho dočasná deaktivace je rychlá, tudíž to není zase takové mínus.
Čekám na CZ lokalizaci, chtěl bych ji vyzkoušet. Zvláště jsem zvědav do jaké míry bude co lokalizováno a jak se toto projeví na slovnících T9tky.
Zajímavostí je skutečnost (kterou tuším popsal
Diamant ve své recenzi), že při přepnutí do ,,zóny Czech", jsou alespoň názvy měsíců v kalendáři česky.
Z věcí, které mně vadí je, že taková společnost jako HP, nedodržuje deklarované složení zboží - obsah balení ... ano mluvím o mnohdy komentované folii. Alespoň nějaká obyčejná, by v balení být mohla, pro první použití - pro nedočkavce. Dalším mínusem je, že se nikdo neobtěžuje přiložit CZ návod. Zatím jsem se nedíval, předpokládám, že se dá stáhnout z netu - webu HP, ale ... prostě by tam být měl. O roční/dvouleté záruce už zde řeč byla. Dále pak si myslím, že do balení mohl být přidán alespoň jeden stylus navíc.
A když jsem u stylusu, ano také bych rád, kdyby jej výrobce osadil na druhou stranu komunikátoru. Nevím, kdo toto vymyslel, ale asi používal druhou ruku, než používám já.
BTW: prosím všechny, kteří mají určitý specifický dotaz, aby jako již mnozí jiní, založili nové vlákno s příslušným názvem, kde se budeme bavit jen na dané téma. Zde bych ponechal diskuzi zaměřenou všeobecně.
Prosím, abyste mě hned ,,nekamenovali" - je to jen názor/prosba. Dá se totiž předpokládat, že uživatelů a s nimi i dotazů bude přibývat ..... a to by zde byl potom opravdu gulášek