HP iPAQ 614 Business Navigator - pokračování diskuze

Diskuzní fórum pro majitele zařížení HP iPaq 614 a další...
Locked
ftakgabo
přispěvatel
přispěvatel

Post by ftakgabo »

tak zajtra sa k vam pridam aj ja :grin: teda ked mi ho niekto zase nevyknue pred nosom :x

to Horst Fuchs: s tymi nevyhodami si ma potesil :) Az na tu xT9 su to pre mna nepodstatne chyby

Na Modacu som nasiel komentar od Chucky7, ze u 614c chybaju v Starte Messages a Calendar, nastastie ale vytvoril cab, ktory to opravuje
Attachments
Chucky7_HP614C_FIX_MailAndCalendarLinks.cab
(1.5 KiB) Downloaded 183 times
bobbik
přispěvatel
přispěvatel

Post by bobbik »

Tak od vcerejska jsem take stastnym majitelem. Jsem novacek na WM, takze je to trochu hárdkór, ale pomalu se ucim.

S tou XT9, je to trochu opruz, ale vypnout se to da docela rychle. Zajimalo by me jestli je to opravdu takovy problem to zmenit, kdyz napriklad v exploreru v adresovym radku to pise krasne tak jak ma = nejak to jde.

Jinak zatim spokojenost, to kolecko je bezvadny. Prijde mi trochu zbytecny mit jeste po strane tu packu, ktera dela to stejny co kolecko.

Chybi mi tam konektor na sluchatka, ale snad se nekdo brzy ozve s resenim, stylus je na opravdu ultradebilnim miste a baterka byla po hodince blbnuti na pulce :(
homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel

zvuk na mp3?

Post by homi »

Kvalita zvuku neni zminovana jako -?
Resp. moh by nekdo porovnat zvuk napr. s Moto MPx220 ci Cruisem? Jsou sluchatka/konektor kompatibilni s Cruisem?
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by anawarr »

to homi> no pokud to srovnáváš s mpx220 tak budeš nadmíru spokojen (to byl jeden z nejhorších founů, co jsem měl)

nevím, jaká má sluchátka cruiser...
Horst Fuchs
přispěvatel
přispěvatel

Post by Horst Fuchs »

Tak jsem nainstaloval AE button a da se (mimo jine....) na jakekoliv tlacitko namapovat vypnuti aktivniho GPRS/3G spojeni, takze jsem si nastavil na trojklik tlacitka cerveneho telefonku a funguje to perfektne. Mohu doporucit.
Stanley
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung GT-I8000 Omnia II

Post by Stanley »

Tak už též mám svůj kousek. Zatím sem ho jen vybalil a dal nabíjet bo su v práci a už tak sem přešvihl přestávku na oběd když sem si pro něj šel. První dojem naprosto skvělej, vypadá krásně a není vůbec tak velkej a těžkej jak sem se obával. A hůř se dostává k baterce, jak sem byl roztřesenej, tak sem na to málem musel vzít návod. :)
Horst Fuchs
přispěvatel
přispěvatel

Post by Horst Fuchs »

Tak jsem zkousel 614 s handsfree Nokia CK-7W a chodi to celkem pekne. Po sparovani pres BT mi to automaticky vybralo profil Handsfree (viz. obrazky). Druha strana mela vzdy predtim echo (kdyz jsem pouzival E-Ten X500) nyni je echo prakticky pryc a nebo jenom naprosto miniminimalni - coz prisuzuju spis tomu, ze iPAQ je celkove tissi zarizeni a musim mit hlasitost docela na hodne, takze uz to pak spis vazbi s mikrofonem a to zpusobuje to echo..
Obrazek:

Image
Schagi
nováček
nováček

Post by Schagi »

Tak jsem si ho prave taky privezl...jdu testovat
vavca
nováček
nováček

baterie a sluchadla - konektor

Post by vavca »

co se týká konektoru, po výplatě zkusímv sunnysoft redukci z htc či čeho to bolo...
co se týká baterie, mam objednanou z hp 3180 MAH za 1000 s dani.... :-)

a jeste k pouzdru krusell, které kdosi výše odkazoval, je ok, jiz jsem ho ozkousel (koupil)..od hp pouzdra mne odradilo to, že nemá spony, které využívá krusel a jsou pohyblivé a rychloupínací...
Schagi
nováček
nováček

Post by Schagi »

Jakou folii na to doporucujete? Displej je uzasny, ale vypada pomerne choulostive. Zkousim zjistit jak si ve WM priradit ke zvoneni a zpravam vlastni zvuky ale nemuzu na nic prijit :???:
Horst Fuchs
přispěvatel
přispěvatel

Post by Horst Fuchs »

Zvuky musis mit ve slozce windows a budik bere jenom wavy a ne MP3.
Schagi
nováček
nováček

Post by Schagi »

Jsem ve wm novacek...dekadu jsem pouzival symbian, ale dosla mi trpelivost, tak ted tise zasnu do ceho jsem to vlezl
MgX
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by MgX »

Dobrý večer všem,

tak od včerejška mám také svého iPAQa. Měl jsem poměrně málo času otestovat všechno a byl jsem rád, že jsem jej vůbec stihl zapnout (trpěl jsem :grin: )

Pokud mohu, rád bych předal pár prvních dojmů, ač mně je jasné, že většina z nich již byla zmíněna.

Pro mě se 614tka velmi dobře drží, ač rozměry nejsou nejmenší - pravda mám větší ruku. Zvláštně - řekněme - pogumovaný povrch je velmi zajímavý a příjemný. Konstrukce, tvar i celkový design vypadá (při prvním ,,ohledání) velmi dobře - profesionálně. Člověk jen lituje, že nebylo použito nějakých dokonalých - lehkých kovů, které by ,,zodolnily" tento komunikátor. Ano, je mně jasné, že by jej i prodražily.
K jeho hmotnosti musím podotknout, že mě překvapila, a to v kladném směru.

Stejně jako ostatním mně vadí ,,nevypnutelný" slovník XT9 (nebo jak se ten ,,čerchmant" jmenuje ;-) )Z druhé strany ... jeho dočasná deaktivace je rychlá, tudíž to není zase takové mínus.

Čekám na CZ lokalizaci, chtěl bych ji vyzkoušet. Zvláště jsem zvědav do jaké míry bude co lokalizováno a jak se toto projeví na slovnících T9tky.
Zajímavostí je skutečnost (kterou tuším popsal Diamant ve své recenzi), že při přepnutí do ,,zóny Czech", jsou alespoň názvy měsíců v kalendáři česky.

Z věcí, které mně vadí je, že taková společnost jako HP, nedodržuje deklarované složení zboží - obsah balení ... ano mluvím o mnohdy komentované folii. Alespoň nějaká obyčejná, by v balení být mohla, pro první použití - pro nedočkavce. Dalším mínusem je, že se nikdo neobtěžuje přiložit CZ návod. Zatím jsem se nedíval, předpokládám, že se dá stáhnout z netu - webu HP, ale ... prostě by tam být měl. O roční/dvouleté záruce už zde řeč byla. Dále pak si myslím, že do balení mohl být přidán alespoň jeden stylus navíc.
A když jsem u stylusu, ano také bych rád, kdyby jej výrobce osadil na druhou stranu komunikátoru. Nevím, kdo toto vymyslel, ale asi používal druhou ruku, než používám já.

BTW: prosím všechny, kteří mají určitý specifický dotaz, aby jako již mnozí jiní, založili nové vlákno s příslušným názvem, kde se budeme bavit jen na dané téma. Zde bych ponechal diskuzi zaměřenou všeobecně.
Prosím, abyste mě hned ,,nekamenovali" - je to jen názor/prosba. Dá se totiž předpokládat, že uživatelů a s nimi i dotazů bude přibývat ..... a to by zde byl potom opravdu gulášek ;-)
Stanley
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung GT-I8000 Omnia II

Post by Stanley »

Taky přidám pár poznatků po pár hodinách tapání:
- v první řadě ještě jednou, vypadá moc hezky
- ač se mi při prvním kontaktu zdál příjemně malý, po prvních pokusech napsat něco na klávesnici jednou rukou už se mi jeho šířka tak příjemná nezdá
- klávesnice je bohužel slitá, vypadá to efektně, ale píše se na tom špatně, dost často mačkám víc kláves najednou, navíc jsou na ní hodně vidět šmouhy po prstech
- dotykové kolečko funguje pěkně, ale při psaní na klávesnici o něj často zavadím a přeskočím do pryč
- s bočním rolovátkem se posouvá velmi dobře, ale špatně se mačká
- na sklíčku foťáku mám už od vybalení nějakou nečistotu, fotky jsou celkem mizerný, ale jako obrazový zápisník postačuje
- můj kousek je nějaký zkroucený, na desce stolu se mírně viklá, kde asi udělali soudruzi z číny chybu
- výstupek v krytu baterie, který má na starosti roztahování stylusu je kovový, takže by mohl chvíli vydžet
- na pravé kontextové klávese je v základu nastavena aplikace HP Shortcuts, která umožňuje rychlý spuštění deseti programů, drobnost, ale potěší, teda alespoň mě

Jinak je to skvělý zařízení a koupě v určitě nelituju, jen sem přírodní perfekcionista, tak vidím i ty nejdrobnější chybyčky. Navíc zvyknout se dá skoro na cokoliv. :)

Jen tak pro zajímavost, dá se někde na webu vysledovat podle s/n kam je konkrétní přístroj určenej? Já, že tam mám i Google Maps, takže to přes český zastoupení HP asi nešlo. :)
milennium
smartstar
smartstar
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB

Post by milennium »

Ano,taky mám různé výtky k 614c,ale na druhou stranu je třeba si uvědomit,že cena pod 10tis bez DPH je opravdu někde jinde než třeba HTC Kaiser...
Takže fólie a druhý stylus klidně oželím... Stejně si myslím,že třeba fólie je věc každého uživatele a stejně by do balení s 614c nedali nějakou kvalitní. Já osobně fólie nepoužívám,připadá mi to jako prezervativ. Kdo zachází s přístrojem šetrně a dává si pozor,tak fólie nepotřebuje...
zajmi
nováček
nováček

Post by zajmi »

Horst Fuchs- tak už jsem taky majitelem :-), zkoušel jsem to taky na HF ck-7w, a přeci jenom to echo tam je, není to tak čistý jako s obyčejným telefonem. Ve specifikacích, co jsem si stáhnul manuál a na screeshotech co se objevovaly první fotky, tak tam byla i podpora VoIP volání, ale nemůžu to nikde spustit, i ve vestavěné nápovědě v pda je o tom zmínka, nevíte o tom někdo něco?
Horst Fuchs
přispěvatel
přispěvatel

Post by Horst Fuchs »

VOiP bohuzel nepouzivam, ale taky jsem na to nekde narazil, jen uz nevim kde :-(
Kdyz srovnam predchozi echo s Etenem X500 a ted, tak ted neni echo prakticky zadne, uznavam ze to neni 100% ciste ale je to dostacujici kvalita hovoru.
zajmi
nováček
nováček

Post by zajmi »

No mě by se to voip hodilo:-) přikládám foto Ipaqu, kde si všimněte druhého řádku- Internet Calling-on.
Attachments
ipaq600pict.jpg
ipaq600pict.jpg (189.2 KiB) Viewed 3866 times
MgX
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by MgX »

Stanley wrote:...Jinak je to skvělý zařízení a koupě v určitě nelituju, jen sem přírodní perfekcionista, tak vidím i ty nejdrobnější chybyčky. Navíc zvyknout se dá skoro na cokoliv. :)

Jen tak pro zajímavost, dá se někde na webu vysledovat podle s/n kam je konkrétní přístroj určenej? Já, že tam mám i Google Maps, takže to přes český zastoupení HP asi nešlo. :)
I s tím ostatním, co jsi napsal, souhlasím. Ale super souhlas je s tím perfekcionalistou - tady jsem se poznal ;-) :-)

Já bych měl mít iPAQ z oficiálního zdroje a Google Maps tam jsou taky. Já opravdu nevím, jak to je či není, ale myslím, že je v tom pěknej hokej :evil:
Pokud to nebude mít vliv na ,,funkci rostlináře", tak je mi to jedno, jinak budu zuřit.

Co se týká zadní plochy komunikátoru, já ji mám - skoro - rovnou. Ale, jak jsme se bavili o tom, že se položením na desku stolu apod. utlumí zvuky ..... říkal jsem si, že zkusím nalepit na tuto stranu dvě čočky z silikonu (myslím, že je to silikon). Jsou to takové ty ,,prťavé věci", které se používají na skleněné dvířka, aby když se zavírají, dosedaly na něco měkkého. Stojí to pár kaček. Sice nevím, jak to bude držet - když to nenatřu sekundovým lepidlem, ale ... za pokus to stojí. Jsou průhledné, takže by to nemělo vadit ani designu ;-) Jen jde ještě o to, zda bude jejich ,,výška" stačit na přizvednutí founu.
rooomish
nováček
nováček

Post by rooomish »

Suri měl asi pravdu. Všichni jsou s 614c spokojeni, ale je tady !!vždy nějaké ale. To na vláknu s Asusem p750 fakt není. Jsem zmaten.
Locked

Return to “Hewlett-Packard”