HP iPAQ 614 Business Navigator - pokračování diskuze
to DonJuanKarlos: musim povedat ze ma to zarazilo ze sa tombraider ani rayman nedaju ovladat. Ved skoro kazda hra uz ma moznost si prestavit ovladacie klavesy. Teda aspon na symbiane to tak je. Hladam nejaky soft, ktory by vedel emulovat D-pad na numerickej klavesnici. Nasiel som AE Button, ale ten to nevie. Zevraj existuje na to stara aplikacia od HTC.. idem hladat dalej 
no dost jsem to zvažoval a nakonec se rozhodl pro HP...těch 128 RAM si myslím že bde komfortnější a myslím si ž eto HPčko nemůže být šunt...možná je tam pár drobností jako negativa, ale to asi u všeho a co vadí jednomu, nevadí druhýmu...už to mám objednaný - našel jsem v Praze obchod kde je mají a potvrdili mi objednávku, že si ho můžu vyzvednout, takže jsem zvědavej...po Mpx220 to bude zase změna...
no a taky rozhodla cena...vím že ASUS má něco navíc, ale to se dá extra dokoupit i levněji...
no a taky rozhodla cena...vím že ASUS má něco navíc, ale to se dá extra dokoupit i levněji...
Zrovna dnes som riešil reklamáciu jedného iPAQu - našťastie nie svojho. Zobral som ho do HP Servis centra priamo na centrále HP v Bratislave. Odtiaľ ma poslali preč, pretože oni robia len pozáručný servis. Ak je iPAQ v záruke, tak treba volať na HP After sales support line (u nás 02-6820 8080), kde treba nadiktovať problém a oni zadajú reklamáciu do systému. Následne to elektronicky vygeneruje požiadavku na kuriérsku službu, ktorá zariadenie vyzdvihne na zadanej adrese... Tak som zvedavý, ako to bude prebiehať ďalej!1979 wrote:jde mi o to, že jsem z Brna a nechtělo by se mi jezdit do Prahy nebo Ostravy s reklamací a poštou se mi to posílat nechce už vůbec. My tu máme v Brně autocont, což je podle stránek HP.CZ oficiální zástupce servisní sítě. Nevím ale jeslti bych ho mohl dávat tam...
Inak pre zaujímavosť, po dovolaní sa na to uvedené číslo a preklikaní cez menu ma to nakoniec prepojilo niekam, kde som česky hovoriacemu pánovi nadiktoval problém, následne ma on prepojil na nejakú slečnu, a až tá so mnou vyplnila požiadavku o reklamáciu tovaru.
Takže podľa mňa s reklamovaním iPAQu v CZ bude treba absolvovať rovnaký postup.
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Predem, prosim uz mi nepiste SS, ze jsem se vratil, nevim, co proti me mate, tak prosim ty, co tohle nezajima, nereagujte.
Nyni mi volal prodejce z obchodu, ze produkt je jiz na sklade, ale ze nevi, tak jestli chci potvrdit zruseni. Pry maji asi 40ks skladem, ale dost uz rozprodanych. Takze se asi pomalu na ceskych obchodech bude objevovat. Jinak ja jsem mel objednano u pocitace-levneji.cz
//down:
Ja to rusim z duvodu nabidky Toshiby Portégé G900, ktera je pro me mnohem lukrativnejsi ze vsech stran. Kdybych koupil tohle, stejne bych to menil potom za SE Xperii, tady nebudu mit temer duvod. Navic i za dobry peniz. Ale kdybych tu toshiba neziskal, tak jdu do 614c, kdyz uz to vypada, ze tu bude dostupna (ty pocitace-levneji maj uz stav ne e-shopu ihned)
Nyni mi volal prodejce z obchodu, ze produkt je jiz na sklade, ale ze nevi, tak jestli chci potvrdit zruseni. Pry maji asi 40ks skladem, ale dost uz rozprodanych. Takze se asi pomalu na ceskych obchodech bude objevovat. Jinak ja jsem mel objednano u pocitace-levneji.cz
//down:
Ja to rusim z duvodu nabidky Toshiby Portégé G900, ktera je pro me mnohem lukrativnejsi ze vsech stran. Kdybych koupil tohle, stejne bych to menil potom za SE Xperii, tady nebudu mit temer duvod. Navic i za dobry peniz. Ale kdybych tu toshiba neziskal, tak jdu do 614c, kdyz uz to vypada, ze tu bude dostupna (ty pocitace-levneji maj uz stav ne e-shopu ihned)
hxq614: psal jsi o problemu s prepinanim klavesnice - ja mel / mam to same - pri prepnuti na doinstalovanou klavsesnici se mi to prepne na defaultni. Dela to jak u sunnysoftu (interwrite) tak resco - zjistil jsem, ze to dela SPB phone suit a reseni je ho vzdy skryt z today obrazovky a zase vratit a vse je OK - ted uz mi to funguje "dlouho" i po restartech, tak nevim...snad se vzpamatoval 
Mozna za to muze i jiny SW - tak zkousej
S.
EDIT: hxq614: tak beru zpet, jeste jsem to testoval a jedina doinstalovana klavesnice co mi funguje je resco - jinak mam vsude problem jako ty
//používej tlačítko Uprait, tslany
Mozna za to muze i jiny SW - tak zkousej
S.
EDIT: hxq614: tak beru zpet, jeste jsem to testoval a jedina doinstalovana klavesnice co mi funguje je resco - jinak mam vsude problem jako ty
//používej tlačítko Uprait, tslany
no já ho mám v té praze 2 ode dneška objednanej. Zítra mi ho tam má vyzvednout kamarád. Snad to bude v poho...řeším ale ještě jednu věc...
není tam čeština. Tudíž se to asi bude prát s diakritikou. Nevadí mi angličtina, ale rád bych to používal na čtení mailů a knih pod. BUde mi to zobrazovat diakritiku we wordu apod? bez lokalizace? nejde tam šoupnout jen něco, co by umožňovalo psát a ukazovat český znaky a jinak to bylo klidně v angličtině?
kdosi o 3 příspěvky nademnou ještě váhal nad koupí, proš váháš? taky jsem ještě malilinko na vážkách...
není tam čeština. Tudíž se to asi bude prát s diakritikou. Nevadí mi angličtina, ale rád bych to používal na čtení mailů a knih pod. BUde mi to zobrazovat diakritiku we wordu apod? bez lokalizace? nejde tam šoupnout jen něco, co by umožňovalo psát a ukazovat český znaky a jinak to bylo klidně v angličtině?
kdosi o 3 příspěvky nademnou ještě váhal nad koupí, proš váháš? taky jsem ještě malilinko na vážkách...
sháním k němu příslušenství - jaké používáte?
Potřebuji handsfree, a řeším držák. HP nabízí dvě možnosti, o kterých jsem skoro nic nezjistil, a to "Nainstalovaná sada do auta HP iPAQ 300" a "Držák do automobilu pro kapesní počítače řady HP iPAQ 600"
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/cz/cs/ho ... g=cs&cc=cz
Také sháním pouzdro, nějaké na opasek (nic do náprsní kapsy, protože v létě nevím, do čeho bych ho strkal). Zatím to vypadá na HP kožené pouzdro (FA919AA).
Jaký používáte screen protector? V manuálu sice píšou, že je součástí, ale já tam žádný neměl.
Díky za tipy.
Potřebuji handsfree, a řeším držák. HP nabízí dvě možnosti, o kterých jsem skoro nic nezjistil, a to "Nainstalovaná sada do auta HP iPAQ 300" a "Držák do automobilu pro kapesní počítače řady HP iPAQ 600"
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/cz/cs/ho ... g=cs&cc=cz
Také sháním pouzdro, nějaké na opasek (nic do náprsní kapsy, protože v létě nevím, do čeho bych ho strkal). Zatím to vypadá na HP kožené pouzdro (FA919AA).
Jaký používáte screen protector? V manuálu sice píšou, že je součástí, ale já tam žádný neměl.
Díky za tipy.
co se toho výkonu týče, nemyslím si že to nepofachá...
já to chci taky na jiný věci než striktně na byznys...
kdyžp ominu čtení knížek, tak rozhodně na nějakej ten seriál a nebo film a tou hrou taky nějakou nephrdnu...
malinko počítám s tím, že to asi bude trochu problematický s ovládáním, protože tomu chybí pětisměrný tlačítko, ale snad něco fungovat bude...
uvidíme...ale asi už z toho neustoupím...vezmu ji a pak budu řešit až aktuálně co mě s ní potká...
jinak ty výkonový parametry snad vyhoví sledování filmů...
já to chci taky na jiný věci než striktně na byznys...
kdyžp ominu čtení knížek, tak rozhodně na nějakej ten seriál a nebo film a tou hrou taky nějakou nephrdnu...
malinko počítám s tím, že to asi bude trochu problematický s ovládáním, protože tomu chybí pětisměrný tlačítko, ale snad něco fungovat bude...
uvidíme...ale asi už z toho neustoupím...vezmu ji a pak budu řešit až aktuálně co mě s ní potká...
jinak ty výkonový parametry snad vyhoví sledování filmů...
Ipax 614c v prde** 
Tak jsem resil tu klavesnici at pomuzu bliznimu svemu a:
- po jedne instalaci jsem udelal sofr reset
- ipaq nenabehne
- cerna obrazovka, blika modra dioda a nic
Stejny problem psal nekdo na netu - takze asi nic uplne vyjmecneho. Snazim se udelat hard reseet a marne - nekde (treba v manualu) pisou drzet tlacitko na vypnuti + reset a jinde "audio button + tlacitko na zapnuti" ale nic nepomaha....
Takze ipaq pujde do opravy
((((((((
S.
Tak jsem resil tu klavesnici at pomuzu bliznimu svemu a:
- po jedne instalaci jsem udelal sofr reset
- ipaq nenabehne
- cerna obrazovka, blika modra dioda a nic
Stejny problem psal nekdo na netu - takze asi nic uplne vyjmecneho. Snazim se udelat hard reseet a marne - nekde (treba v manualu) pisou drzet tlacitko na vypnuti + reset a jinde "audio button + tlacitko na zapnuti" ale nic nepomaha....
Takze ipaq pujde do opravy
S.
standa77: mozes napisat co presne si nainstaloval?
k tomu prepinaniu klavesnice na default. U niekoho to robi stale. Riesenie moze byt v pouziti IM selector. Najprv sa v pomocou neho nastavi defaultna klavesnica a potom v Settings - Presonal - Input
k tomu prepinaniu klavesnice na default. U niekoho to robi stale. Riesenie moze byt v pouziti IM selector. Najprv sa v pomocou neho nastavi defaultna klavesnica a potom v Settings - Presonal - Input