Spiderr wrote:Díval jsem se ten Smart Toolkit, pokud jsem to dobře pochopil, tak to umí přes schedule, charakteristické pro Win, akorát to tam nahraje kupu dalších věcí, což právě nechci - Jednak jeden říká, že to padá, druhý zase ne, (uvidíme jak to bude s CORE-2), což intalace je docela hazard. Zatím jsem spokojen s defaultními winy, resp. alkhazali, co je na tom tak lepšího?
Schedule, to bude ono. Jeste jsem to nezkousel, protoze menit profily nejak moc nepotrebuju, ale v tom se da nastavit zmena profilu nebo treba spusteni nejakeho programku.
Opravdu nepada. Napred jsem nainstaloval nejnovejsi verzi RC09 a bylo to peklo. Hned sla pryc (Foxcop by mel rict, co tam ma za verzi a zbytecne nestrasit) a zkusim to znova az s core 2. Kazdopadne predchozi verze RC08 slape jak hodinky.
A co je na tom lepsiho?
Tak zaprve, na pravem tlacitku je task manazer. Jelikoz se tvurci WM neobtezovali k zadnemu programku (jako media player, IE) ani k SMS/MMS, kontaktum atd. dat tlacitko ukoncit, tak to opravdu ocenim. On je i v defaultnich winech, ale dostat se k nemu je pekne otravny. Ostatne jako k cemukoli z programu.
To se Smart Toolkit kliknes na start a tam je 6 programu, ktere sis sam nastavil protoze je pouzivas nejcasteji. Zbytek je v All programs pekne prehledne pod sebou podle abecedy. Vyhledani je otazkou vterin. V defaultu se po case dalo taky hledat rychle, protoze si clovek zapamatoval na ktere strance a kde ikonka je, ale beda. Nainstaloval sis neco a vsechno se posunulo? Tak zase znova ucit kde co je. Otravny.
Druha pulka startu My documents, Schedules, My device, My storage card, proste rychlej pristup k datum. We win musis napred vypatrat, kde se zrovna ukryva pruzkumnik. Ja pouzivam HTC homescreen, takze vubec nepouzivam tu horni listu z winu, ale se SmartToolkitem nemusim
Jeste polozka Notes, ktera nefunguje a bude v dalsi verzi asi nahrazena necim jinym. Pak je tam Control panel s ruznymi nastavenimi. Telefonu, Profilu a vychytavek Smart toolkitu jako Gadgets a Plugins.
To je dalsi vec. K pluginum je pristup z Homescreenu pomoci tlacitka Zpet. Je tam jenom jeden ale uzitecnej. Ukazuje v procentech stav baterie (dost presne co jsem zatim videl) a teplotu telefonu a zaplneni hlavni pameti.
Tlacitkem Home na Homescreenu se dostanes do Gadgets. Tam jsem si dal takovy veci jako Spravce zvuku (podle me lepsi nez media player i kdyz taky neni dokonalej),
Wififofum na vyhledavani WiFi spotu a taky perfektni programek
WorldMate a kazdej urcite neco ma co by si tam dal.
Posledni ale ne nedulezita je funkce Copy/Cut/Paste na kterou hosi z mrkvosoftu nejak nepomysleli. V sms nebo jakymkoliv textu se stiskne kratce cervene tlacitko pro zaveseni hovoru a naskoci male menu s ikonkama pomoci ktereho muzes zkopirovat, vyjmout, vlozit cast textu. Nedavno jsem se potreboval pripojit na portal a pichnout si odchod z prace :D Nevim jak je to mozny, ale v Opere a tusim ani v IE proste NENI mozny zadat podtrzitko, ktery mam v loginu. Takze sup nova sms, napsat podtrzitko, zkopirovat, switchnout pomoci task manazeru do Opery, vlozit a hotovo.
Jediny co muzu poradit je proste to vyzkouset. Ja uz bych si bez SmartToolkitu zoufal. Zvykl jsem si opravdu rychle.