Automatické přehazování profilů

Diskuze o smartphone telefonech HTC S710a S730
Spiderr
nováček
nováček

Automatické přehazování profilů

Post by Spiderr »

Snad jediné, co chybí k dokonalosti mému Voxu, je automatické přehazování profilů. Věděl by někdo nějaký program? Nejlepší by byl, aby uměl jenom přehazovat a byl "free."

Osobně jsem zkoušel:

phoneAlarm 1.12, ale je vcelku moc velká a zbytečná aplikace, DontForget mi bohatě stačí, ale duplicita nebyla problém - docela dost to rozhasilo Windows a automatické přehazování ani nefunguje.

AutoFlight
Ani mi nenaběhl, zahlásil chybu při načítání a to je tak asi vše.

SwitchProfile! 1.31
Je to pouze trial, plnou verzi i přes nízkou cenu nemohu sehnat. V Trial není možnost vyzkoušet ani plnou funkčnost a poskytovatel nedokáže autorizovat mou kredit kartu, takže si ho ani nemohu koupit. Zatím se mi jevil jako nejlepší možnost, ale jenom ho sehnat. :-(
alkhazali
nováček
nováček
Zařízení: HTC DHD

Post by alkhazali »

Co mas presne na mysli? Myslim, ze v Smart Toolkit je neco takovyho
Foxcop
nováček
nováček

Post by Foxcop »

Ale Smart Toolkit je značně nestabilní, kouše se celá mašina. Jinak by to byl celkem povedenej prográmek :cry:
U DontForget pokud ti skončí zkušební verze, tak přepíníní profilů přestane fungovat, dokud si nezakoupíš placenou verzi.
alkhazali
nováček
nováček

Post by alkhazali »

Mozna mas na mysli posledni verzi RC09. To je znama vec a myslim, ze se na ni pracuje. Prave jsem to chtel dnes omrknout.

Bylo to opravdu priserny a nevydrzelo to ani tri prekliknuti. Pokud si tam das tu predchozi, tak musim rict, ze nic lepsiho jsem zatim nevidel.

Tak mi to zlepsilo a zjednodusilo praci s telefonem (wings) ze kdyz obcas nekomu ukazuju, jak vypadaji WM defaultne, tak nechapu, ze mohli vypustit neco tak pobabranyho. Uz bych se k tomu nemohl nikdy vratit.
Spiderr
nováček
nováček

Post by Spiderr »

Mám na mysli asi tohle:
V konkrétní dny v týdny podle konkrétního času, aby se profil (Normální, Potichu...) přepnul. Pro příklad... Dejme tomu, aby se automaticky řehazoval profil Potichu každý den od 23:00 a v 08:00 se přehodil na normální.
Třeba ten SwitchProfile! je toho typickým příkladem.

Díval jsem se ten Smart Toolkit, pokud jsem to dobře pochopil, tak to umí přes schedule, charakteristické pro Win, akorát to tam nahraje kupu dalších věcí, což právě nechci - Jednak jeden říká, že to padá, druhý zase ne, (uvidíme jak to bude s CORE-2), což intalace je docela hazard. Zatím jsem spokojen s defaultními winy, resp. alkhazali, co je na tom tak lepšího?
neveceral
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by neveceral »

ještě by také nebylo špatné, aby to přehazovalo profily třeba podle BTS (doma, v práci, kdekoli jinde)
Spiderr
nováček
nováček

Post by Spiderr »

To sice jo, ale nedovedu si přestavit to nastavení... protože tohle jsem viděl podle GPS, ale podle BTS už to bude horší, protože BTS v USA nebo kdekoliv v místě vývoje programu jsou zcela jistě jiné než ty naše, teď myslím, jak se hlásí a pod jakým kódem a pokud by zde existovala nějaká nadnárodní standartizace (o čem pochybuji), vyžadovalo by to hlubokou znalost komunikačních protokolů... obávám se, že kromě Googlu, který dokáže na základě BTS lokalizovat telefon, tak na to asi hned tak nějaká firma prostředky mít nebude. :-/

Navíc,... když vím, že v práci jsem od 6:00-14:00, resp. škola od 8:00-18:00, tak není potřeba BTS, ne...? :wink:
jenda.69
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Google Nexus S

Post by jenda.69 »

Já bych si to představoval tak, že si prostě uděláš seznam nějakých BTS, okolo kterých chodíš (ten kód by telefon zjistil) a pak pokaždý, kdyby ses nablízku některý z nich ukázal, tak by to přepnulo profil...
Na Siemensy je na tohle patch (jmenuje se miniGPS) a funguje přesně takhle. Je dlouhej seznam známých BTS okolo kterých jsi kdy prošel a ty si můžeš nastavit, jestli to změní profil nebo neudělá nic (kromě toho to vypisuje i místo kde jsi, když je zadaný, nebo kód BTS) :wink:
neveceral
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by neveceral »

nevím jestli to je pro WM, ale pro S60 existuje program, který to umí, nějakou dobu jsem jej i ke spokojenosti používal. Prostě jsem byl v kanceláři, nechat vyhledat BTS a to jsem označil profilem Kancelář, to samé doma. Vždy když jsem se poté připojil k této BTS tak se profil přepnul a když se telefon zase připojil k nějaké jiné vrátil se profil na původní. Mně se to hodilo, že když jsem byl doma, tak mi nezvonily pracovní hovory, když jsem byl v práci, tak mi "soukromé" hovory jenom píply a když jsem byl a cestách tak mi telefon zvonil na max. Do číselného nebo jakého označení BTS mi nic nebylo a pro nastavení jsem to nepotřeboval. S GPS to nic nedělalo kvůli spotřebě, ale i takový program existoval. Další vychytávkou bylo přepínání profilu podle slov v kalendáři. Měl jsem nastaveno když "porada" a pak mi vše jenom vibrace, když "jednání" tak jenom pípnout a vibrovat.

EDIT:
tak pro symbian se to jmenovalo Best profile http://www.smartphoneware.com/profiles- ... roduct.php
Velmi podobný pro WM je http://www.sbsh.net/product.php?id=28 a pro změny podle BTS http://maniac.fschreiner.de/index.php?o ... &Itemid=18
alkhazali
nováček
nováček

Post by alkhazali »

Spiderr wrote:Díval jsem se ten Smart Toolkit, pokud jsem to dobře pochopil, tak to umí přes schedule, charakteristické pro Win, akorát to tam nahraje kupu dalších věcí, což právě nechci - Jednak jeden říká, že to padá, druhý zase ne, (uvidíme jak to bude s CORE-2), což intalace je docela hazard. Zatím jsem spokojen s defaultními winy, resp. alkhazali, co je na tom tak lepšího?

Schedule, to bude ono. Jeste jsem to nezkousel, protoze menit profily nejak moc nepotrebuju, ale v tom se da nastavit zmena profilu nebo treba spusteni nejakeho programku.

Opravdu nepada. Napred jsem nainstaloval nejnovejsi verzi RC09 a bylo to peklo. Hned sla pryc (Foxcop by mel rict, co tam ma za verzi a zbytecne nestrasit) a zkusim to znova az s core 2. Kazdopadne predchozi verze RC08 slape jak hodinky.

A co je na tom lepsiho?

Tak zaprve, na pravem tlacitku je task manazer. Jelikoz se tvurci WM neobtezovali k zadnemu programku (jako media player, IE) ani k SMS/MMS, kontaktum atd. dat tlacitko ukoncit, tak to opravdu ocenim. On je i v defaultnich winech, ale dostat se k nemu je pekne otravny. Ostatne jako k cemukoli z programu.

To se Smart Toolkit kliknes na start a tam je 6 programu, ktere sis sam nastavil protoze je pouzivas nejcasteji. Zbytek je v All programs pekne prehledne pod sebou podle abecedy. Vyhledani je otazkou vterin. V defaultu se po case dalo taky hledat rychle, protoze si clovek zapamatoval na ktere strance a kde ikonka je, ale beda. Nainstaloval sis neco a vsechno se posunulo? Tak zase znova ucit kde co je. Otravny.

Druha pulka startu My documents, Schedules, My device, My storage card, proste rychlej pristup k datum. We win musis napred vypatrat, kde se zrovna ukryva pruzkumnik. Ja pouzivam HTC homescreen, takze vubec nepouzivam tu horni listu z winu, ale se SmartToolkitem nemusim :)
Jeste polozka Notes, ktera nefunguje a bude v dalsi verzi asi nahrazena necim jinym. Pak je tam Control panel s ruznymi nastavenimi. Telefonu, Profilu a vychytavek Smart toolkitu jako Gadgets a Plugins.

To je dalsi vec. K pluginum je pristup z Homescreenu pomoci tlacitka Zpet. Je tam jenom jeden ale uzitecnej. Ukazuje v procentech stav baterie (dost presne co jsem zatim videl) a teplotu telefonu a zaplneni hlavni pameti.

Tlacitkem Home na Homescreenu se dostanes do Gadgets. Tam jsem si dal takovy veci jako Spravce zvuku (podle me lepsi nez media player i kdyz taky neni dokonalej), Wififofum na vyhledavani WiFi spotu a taky perfektni programek WorldMate a kazdej urcite neco ma co by si tam dal.

Posledni ale ne nedulezita je funkce Copy/Cut/Paste na kterou hosi z mrkvosoftu nejak nepomysleli. V sms nebo jakymkoliv textu se stiskne kratce cervene tlacitko pro zaveseni hovoru a naskoci male menu s ikonkama pomoci ktereho muzes zkopirovat, vyjmout, vlozit cast textu. Nedavno jsem se potreboval pripojit na portal a pichnout si odchod z prace :D Nevim jak je to mozny, ale v Opere a tusim ani v IE proste NENI mozny zadat podtrzitko, ktery mam v loginu. Takze sup nova sms, napsat podtrzitko, zkopirovat, switchnout pomoci task manazeru do Opery, vlozit a hotovo.

Jediny co muzu poradit je proste to vyzkouset. Ja uz bych si bez SmartToolkitu zoufal. Zvykl jsem si opravdu rychle.
Spiderr
nováček
nováček

Post by Spiderr »

Co se týče toho rychlého vyhledávání programů, tak existuje možnost si je přiřadit k jednotlivým klávesám. Osobně to tak mám, mám tam 8 nejpoužívanějších programů právě kvůli tomu, co jsi řekl, takže tohle ve WM není zase takový problém, ale jinak máš pravdu... Až si najdu chvilku, vyzkouším WM6.1 a pak asi tohle... díky za info.
alkhazali
nováček
nováček

Post by alkhazali »

Spiderr wrote:Co se týče toho rychlého vyhledávání programů, tak existuje možnost si je přiřadit k jednotlivým klávesám. Osobně to tak mám, mám tam 8 nejpoužívanějších programů právě kvůli tomu, co jsi řekl, takže tohle ve WM není zase takový problém, ale jinak máš pravdu... Až si najdu chvilku, vyzkouším WM6.1 a pak asi tohle... díky za info.
Klavesy jsem vzdycky pouzival na normalnich telefonech, ale mam pocit, ze u WM mi to neslo. Ted uz to neresim, protoze v tom startu u SmartToolkit je to opravdu v pohode, ale mam pocit, ze mi to proste neslo. Ja kdyz zmacknu klavesu tak se mi okamzite zacnou vyhledavat kontakty. Tenhle system se mi libi. Kdyz chci psat/volat na kontakt rekneme Prst kliknu 7778 a hned volam/pisu cili neni ani potreba zadna funkce 'nova SMS' a podobne. Nemusi se vyklikavat pismena ono to da na vyber, cili kdyz kliknu 5275, taxe mi okamzite nabidne jak Karel tak Jarek a jenom si vyberu. Mam pocit, ze kdybych si tam namapoval programy (a ted opravdu ani nevim jak) tak mi to prestane fungovat. Jak to je?

Jeste jsem zapomel ze SmartToolkit umoznuje funkci automatic keylock. Nastavitelny od 10 s do 3 minut.

Co se tyce WM6.1, videl jsem nejaky screenshoty a videa pro Voxe. Vypadalo to dost dobre a mozna odpadne nutnost SmartToolkit pouzivat. Ovsem na Wingse si asi jeste pockam.
jenda.69
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by jenda.69 »

Já tam hodil ten STK RC08 a teda spíš mi přijde horší než lepší... Při otáčení displeje mi blbne uplně stejně jako RC09 (když vysunu klávesnici a zmáčknu tlačítko STK, tak se nic neukáže a pak už se neukáže vůbec dokud program znova nespustim... Navíc se mi začalo podsvícení chovat podle nastavení, což mně docela vytáčí, protože když zamknu klávesnici, tak mi displej svítí asi minutu než zhasne...
A mimochodem asi 5 minut po prvním spuštění RC08 se mi telefon prostě jen tak vypnul (ani nezavibroval)...
Spiderr
nováček
nováček

Post by Spiderr »

jj, ty kontakty taky oceňuji, to se opravdu povedlo. Co se týče toho, jak máš ty programy přidělené jedné klávese, tak se to s kontakty vůbec nebije spíše naopak, protože dejme tomu, já mám na 2ce task manager, tak dvojku musím podržet cca 1,5-2s. Ono spíše se stává to, že mi prst skloune nebo sjede kvůli dlouhému nehtu a dvojka se zmáčkne znova a mám 22, to už se ale task manager nespustí, musíš ty písmena smazat a začít znova. Ale i na tohle se dá zvyknout,... díky tomu jsem se naučil si pravidleně stříhat nehty. :oops:
alkhazali
nováček
nováček

Post by alkhazali »

jenda.69 wrote:Já tam hodil ten STK RC08 a teda spíš mi přijde horší než lepší... Při otáčení displeje mi blbne uplně stejně jako RC09 (když vysunu klávesnici a zmáčknu tlačítko STK, tak se nic neukáže a pak už se neukáže vůbec dokud program znova nespustim... Navíc se mi začalo podsvícení chovat podle nastavení, což mně docela vytáčí, protože když zamknu klávesnici, tak mi displej svítí asi minutu než zhasne...
A mimochodem asi 5 minut po prvním spuštění RC08 se mi telefon prostě jen tak vypnul (ani nezavibroval)...
Co je tlacitko STK?

Jinak ja mam S730, takze mozna je v tom nejakej rozdil, kazdopadne ani kdyz vysunu klavesnici, taxtim nemam problemy. Displej po zamceni klavesnice zhasne asi za 3 s. Tak newim. :smt017

to Spiderr: Jaxe mapujou ty klavesy?
Ja jsem to tam nikde nenasel a uz jsem si vzpomel kde jsem to videl. Je to v SmartToolkit 8-), ale prave se mi to nejak bilo s tim vyhledavanim kontaktu.
Spiderr
nováček
nováček

Post by Spiderr »

ImageImage

Normálně ve startu najedu na nějakou položku, kliknu pravým tlačítkem a potom si vyberu, kam to chci dát.
Doufám, že jsem Tě pochopil správně a je to to, na co jsi se ptal.
jenda.69
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by jenda.69 »

alkhazali: no to je standardně to tlačítko s domečkem, kterým se zobrazuje lišta smarttoolkitu... Zajímalo by mě, co jsem kde blbě nastavil, že mi to zhasíná za tak dlouho...
konradek
nováček
nováček

Post by konradek »

Tak jsem vyzkoušel automatické přepínání profilů ve Smarttoolkit a bez úspěchu. Zajímavé je, že když dám přepnout za třeba 5 minut, funguje to. Po delší době už ale ne - třeba večer na potichu a ráno na normální... Tak to nevím, co je tam za problém...
alkhazali
nováček
nováček

Post by alkhazali »

to Spiderr: Vypnul jsem SmartToolkit a nastavil si par klaves. Funguje to i kdyz si pak zapnu zpet SmartToolkit. V nem se daji klavesy taky nastavit. zajimalo by me co se stane, kdyz je nastavim v kazdym systemu jinak :)
No zkouset se mi to nechce.

to jenda.69: Myslis proste Start predpokladam. Neinstaloval sis treba pred tim RC08 ten RC09? Ze by to tam delalo nejakej bordel? Ja jsem radsi dal hard reset a nainstalovat ten RC08 do cistyho systemu. Jinak me to opravdu nic takovyho nedela. Pekne zpusobne se to polozi do landscapu, zhasina to za chvilicku a vubec se chova vzorne. To ze mam S730 s tim ale asi nesouvisi.

to konradek: Tak i kdyz to nepotrebuju, taxem si nastavil nejaky zmeny profilu a budu to ted pozorovat. Jinak jeste jsem si vzpomel, ze primo v telefonu je implementovanej malej prepinac profilu v kalendari. Kdyz je profil na automaticky, taxe v okamziku, kdy v kalendari nabiha udalost s oznacenim "zaneprazdneny" prepne na vibrace.
konradek
nováček
nováček

Post by konradek »

Tak jsem to zkoušel podrobněji a problém s přepnutím profilu vznikne při zamknuté klávesnici. Můžete to někdo zkusit u sebe na Voxu, po zamknutí musí uběhnout alespoň 10 minut, potom problém vznikne - nedojde k přepnutí profilu. Jinak RC08 mi běží bez problému, nekouše se a při otáčení displeje také v pohodě. RC09 jsem neměl vůbec nainstalovaný, jestli problém opravdu nenastává až po jeho instalaci a možná přetrvá i po instalaci RC08.
Post Reply

Return to “HTC S710/S730”