Detaily o chystaném E-Tenu M810 s GPS a 500MHz CPU

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Bruca
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: BB9780, BB Q5, BB Playbook

Post by Bruca »

k té diskuzi o 64 x 128 MB RAM... na svým MDA2 sice 128 MB mám, ale z toho něco přes 60 MB mám na RAMdisk a na pagepool (jestli to píšu dobře) a zbytek na "RAM"..
po startu mám volných kolem 40 MB, s puštěnými +- 10 - 15 programy mívám volných kolem 10 - 15 MB. takže jednou za dva tři dny udělám SR a žádný problém...
asi bych šel klidně i do PDA s 64 MB RAM...prostě bych jen ukončoval programy místo abych je nechával běžet na pozadí, ne? :-)
Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia

Post by Kamil Pulicar »

Jenže MDA II neni e-ten. E-teny mají špatně udělanou RMOku, která se neuvěřitelně zahlcuje, takže je rozdíl 64RAM na HTC a 64RAM na e-tenu. :-(

Bohužel zařízení od e-tenu nemají takovou komunitu jako HTC na XDA, takže moc oprav nevzniká a člověk má menší výběr mezi RMOkama.
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lenovo P780

Post by Tomáš Kubec »

Kapu kecáš. Na QVGA E-ETENECH žádnej problém s pamětí není. A na VGA E-TENECH stačí jen neinstalovat hafo aplikací od E-TENU a malinko upravit pagepool. Komunita E-TENu je už poměrně velká a ROMek už je taky poměrně dost. Mám doma 4 E-TENy a ani z jedním z nich nemám problém týkající se RAM. A věř tomu, že při tvorbě aplikací a lokalizací dostávají fakt zabrat. Tak asi tak.
Bruca
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: BB9780, BB Q5, BB Playbook

Post by Bruca »

Kapu je na E-teny vysazený :-D
mně se třeba docela zamlouvají...nejen kvůli ceně :-)
to Ospen: Který ti z nich přijde nejpraktičtější? Uvažuju pořád o M700... :)
já vím opět krapet OT :(
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak

Post by Tomáš Kubec »

JJ vím, že je vysazený, ale já s nima dělám každý den, tak to dokážu posoudit. M700 není nic světoborného, ale ta ty peníze to je prakticky jediné takové zařízení. Mechanizmus klávesky je OK. A to ostatní prakticky taky. Jen ten vzhled je takovej moc plastovej. Mám ještě před produkční kus a šlape jak o život :-) Když se to trošku poladí, tak i rychlost je nadstandardní.
Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Kamil Pulicar »

Já mluvil o e-tanech s VGA, že mají problémy se zahlcování RAM. Proto mě přišlo divné srovnání s MDA II s QVGA displejem. Nemluvím o tom, že na e-tenech nejde vyladit ROMka, ale moc dobrých jsem neviděl. Srovnávat komunitu lidí u HTC a e-ten nemá smysl. Já na e-tany nejsem vysazený, ale neustále mi někdo píše, že mu na e-tanu něco nefunguje.

Samozřejmě že to de poladit, ale kolik lidí to umí? Každý neni jak mi že celé dne sedí u PC a snaží se vyladit každý detajl co chybí k dokonalosti. Toto je práce lidí v e-tanu a ne u uživatele. To je to stejné jako by sis koupil auto a oni by ti dovezly součástky a řekli ať si ho postavíš.
Nepřijde mi to zrovna fer, bohužel to začalo dělat už i HTC.
Většina lidí spoléhá v to, že když si koupí zařízení za 10 ooo a víc, tak bude fungovat bez problémů, ale dosud tomu tak není.

Omlouvám se za OT, ale musel jsem se obhájit.
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak

Post by Tomáš Kubec »

Vyladěné to bylo u každého do 30 minut. No já bych si zařízení za 10 litru nekoupil pokud bych nevěděl co od něj můžu čekat.

To je to stejné jako by sis koupil auto a oni by ti dovezly součástky a řekli ať si ho postavíš. - ty už jsi si koupil někdy auto? srovnáváš hrušky s jabkama

Zlatej E-TEN oproti N95 :-) Ono to je prostě vše trochu zamotané. Komunikátory si začali kupovat i normální lidé a ne jen nadšenci. A spousta lidí zapomíná, že to není klasický telefon a pak se diví. Spousta začátečníků si koupila díky příznivé ceně E-Teny a pak byli trošku rozčarováni. Prošli mi rukama všechny E-TENy v ČR a s ani s jedním, jsem osobně neměl. Rozhodně nejsem obhájcem E-TENu, protože si za spoustu věcí může sám, ale nemám rád, když se uživatelské chyby hážou na výrobce. Ale je pravda, že HTC je trošku víc uživatelsky přívětivější :-)
Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Kamil Pulicar »

Ok vyhrál kompromis :smt056
Já v podstatě s tebou souhlasím.
Rozhodně nechci e-ten odsuzovat na každém výrobci se najdou chyby. A většinou se mluví jen o chybách, protože klady jsou považovány za samozřejmost.

Končíme s OT kdyštak dořešíme v SZ.
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”