HP iPAQ 614 Business Navigator

Diskuzní fórum pro majitele zařížení HP iPaq 614 a další...
MgX
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by MgX »

Ahoj - Dobrý den,

já raději počítám s tím, že tam žádná (běžná) GPS navigace nebude.

Dnes jsem klikl na prezentaci (nevím zda tam byla i dříve, či nikoliv) na webu HP. Klepne se na ,,Představení produktu", hned pod fotkou IPAQu 614.

Code: Select all

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/cz/cs/ho/WF25a/388741-383769-383769-383769-388751-80598148.html#null
Zajímavá je její (zhruba) prostřední část, kde uživatel jede ve vozidle a má na skle IPAQ, jako GPS navigaci. Bohužel tam už není, alespoň já jsem si toho nevšiml, zda to GPS má ,,ve své moci" pouze 614tka.

Pokud mnou výše uvedený link, zde na fóru již je, klidně jej smažte ;-) společně s tímto příspěvkem.
Suri
nováček
nováček

Opět odklad :-(

Post by Suri »

6.2. mi z HP.cz napsali, že bude od 20.2. a dnes prý bohužel, nejříve 2. polovina března. Je to fakt totální peklo tohle stálé oddalování. Připomíná mi to vydání dreamboxu 8000, už 2 roky ho slibují a furt nic. Jestli to taky budou oddalovat 2 roky tak potěš. :-(
jivo
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Evo 3D GSM; HTC Dimond2 -Topaz:XDA Energy

Post by jivo »

Mam odpoved od HP, i kdyz takovou ne zrovna duveryhodnou:
=================
Dobrý den.

Kvůli licenčním podmínkám se příchod iPAQ 614c opozdil o další půl měsíc.

Bohužel iPAQ 614 (bez c, tzn bez foťáku) nebude v ČR dostupný vůbec.

AGPS je rychlejší variantou GPS, takže je to jen a jen výhoda.

Zde je specifikace A-GPS.

Funguje jako klasická GPS, ale pokud má zákazník datové připojení, tak se data na start GPS natahují rychleji a GPS startuje ihned. Pokud datové připojení nemá, trvá to déle, ale AGPS funguje jako klasická GPS, všetně routováni.

Dá se připojit jakékoliv externí zařízení přes BT (záleží na kompatibilitě WIndows). iPAQ pak BT zařízení bere jako klasický modem.

Dá se zakoupit jakýkoliv software jako je např. Tomtom atd.

Je mi líto, ale není to chyba HP, nýbrž zahraničního marketingového partnera HP.

Více Vám sdělit nemohu.
Je mi líto.

=========================
No, co me zarazi je to routovani GPS. To nedokazu nejak vysvetlit. I kdyz klasickou GPS to tedy asi bude mit. HURA. Ale doufam, ze se pri cestach v zahranici nezacne okamzite pouzivat GPRS prenos a ja si pak na navigaci pak pri uctu hodim provaz.
Dale mne zarazi i to spojeni s BT jako bezny modem. To jsem jeste u zadneho WIN CE zarizeni nevidel. Asi mysli RNDIS USB. O mem dotazu na sdileni WIFI opdoved neprisla.
Suri
nováček
nováček

Bez c nebude....

Post by Suri »

To, že varianta bez foťáku nebude do ČR dodávána nechápu? Má pro to někdo nějaké logické vysvětlení?

Jinak podle mě je to 100x lepší než kdyby nebyla varianta s foťákem!!!
Rozdíl je pár korun a myslím, že bude žádanější. Když ho někdo nechce, nemusí ho používat :-) Kdo ví kdy se mu ale bude hodit.
Stanley
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung GT-I8000 Omnia II

Post by Stanley »

Jediný co mě napadá, že si prošli data o minulých prodejích zařízení s/bez foťáku a zjistili, že se jim to nevyplatí.

Důvod proč vznikla i verze bez foťáku není přímo o penězích, ale o tom, že některý firmy striktně zakazují foťáky na pracovišti. Takový firmy/zaměstnanci pak mají smůlu, resp. má smůlu hp protože si koupí zařízení od někoho jinýho. Jinak mě osobně to též netrápí, já foťák naopak vyžaduju. :)
Suri
nováček
nováček

tož březen :-(

Post by Suri »

Tak tedy doufejme, že už to v březnu neodloží... a bude si konečně moci udělat radost.
MgX
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by MgX »

Ahoj,

takže další zajímavé informace.
Upřímně jsem zvědav, jak to nakonec všechno dopadne :evil: a kdy to dopadne :twisted:

S oddalováním prodeje tohoto zařízení je to opravdu brutální - mám pocit, že ani nejsme v roce 2008.

Jsem také ten, kterému přítomnost foťáku v zařízení vyhovuje. Takže tu druhou variantu ať nedodávají. Pravdou je, že se můžou najít lidi, kteří by si ,,ošizenou" variantu z určitých (třeba finančních) důvodů pořídili. On rozdíl v ceně, měl být kolem tisícovky (zhruba), což může být zakoupení jedné paměťové karty - třebas.
Trochu se obávám, aby to nemělo vliv (negativní) na cenu.

No, a když tam to GPS opravdu bude a nevyskytnou se jiné anomálie, já s nákupem otálet nebudu - když bude co nakupovat a kde nakupovat :-)

Srandou by bylo, pakliže by zařízení ,,obsahovalo" podobný problém, jako dnešní výrobky od HTC a čekalo se ve skutečnosti na nějaký patch, nebo nové drivery :lol: Ano, to už je taková malá ,,teorie spiknutí", ale .... mohou si za ni ,,kucí" z HP.

Doufám, že když už to trvá tak dlouho, pak zařízení dodaná, řekněme v průběhu března, budou mít i lokalizaci do CZ, tudíž že zájemci na ni nebudou muset další měsíc/dva čekat! A také, že IPAQ 614c bude dostatečně ,,odladěn".
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

jak jsem psal jinde, mam kamose s rodicema u HP. GPS to ma na 75% klasickou, tedy A-GPS (viz dale), ale zitra se jeste poptaji primo ve firme, jak to je

A-GPS je vlastne klasicka GPS + stahovac udaju z vysilacu operatoru. a kdyz neni signal operatora, muzou se data stahovat POUZE ze satelitu = melo by jit nastavit i jen ze satelitu. pokud ne, tak si doufam, ze to tu bud jeste neni, nebo ze to je zdarma. pracuje to podobne jako gprs, pres ip protokoly
Stanley
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung GT-I8000 Omnia II

Post by Stanley »

IkE Blaster: Zdarma to určitě nebude. Minimálně zaplatíš za přenesený data.

Jinak k posunutýmu termínu vydání, tento příspěvek se objevil v diskusi na eshopu CzechComputer:

Code: Select all

Dobrý den,
věřte mi, že mě osobně je to také nepříjemné. Dotazy na toto téma se množí a né všichni zákazníci chápou, že stále posunujíci se termín dodání není moje chyba. Hlavní problém je v Googlu, jehož mapy jsou v tomto přístroji používány. Pro Českou republiku a ještě asi dva státy je problém v tom, že se Google nemůže dohodnout, jakým způsobem bude prezentován na krabici výrobku. Uznávám, že celkem divný důvod opoždění, ale bohužel já, ani kolega produktový manager (který je z toho také už celkem nešťastný) s tím nic neuděláme.

S pozdravem

Jiří Kobera
HP Czech republic 
Čekal jsem pro zpoždění nějakej závažnej důvod. Na jednu stranu je sice hezký, že vše podstatný už hp vyřešilo, ale zdržení kvůli takový ptákovině mi přijde dost hloupý, zvlášť vzhledem k tomu, kolik na to měli času.
nofxsak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy SII

Post by nofxsak »

pokud ma vsechny tyto funkce, i plnohodnotne gps, tak by me zajimalo jak je mozne ze je tak levny? HP je precejenom seriozni a provereny vyrobce...
vypada ze se konecne zacina naplno uplatnovat soutezeni konkurence :grin:
MgX
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by MgX »

Ahoj,

já musím znovu zopakovat, že doufám ..... když už se čeká na nějaký ptákoviny, že IPAQ 614c bude alespoň dostatečně vyladěný, a to vč. případné CZ lokalizace.

A pokud to stojí na takové ( nevím jak to nazvat ), pak potěš klobás :???:

Stejně by byla celkem sranda, pokud by se najednou na trhu objevil nový produkt firmy XY, který by v recenzích byl dosti chválen. To by se taky mohlo stát, že potencionální čekatelé na a/ vyřešení problému u HTC, b/ uvedení na trh HP IPAQ 614c zvolí náhradní řešení třetí společnosti.
.... by klesal výděleček a ,,upadla" nejedna hlavička .... :twisted:

Co se týká ceny, myslím že momentálně možná bude trochu níž, kvůli zpoždění - pak se upraví dle ,,zásahu trhu" - a nejen toho ;-)

Co se týká A-GPS a přenesených dat od operátorů MT. Myslím, že v dnešní době je jen máloco zcela zdarma, takže tyto data si MO, zcela určitě nechají zaplatit.
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lenovo P780

Post by Tomáš Kubec »

HP žádné přístroje nevyrábí, dříve ji je pro ně vyrábělo HTC a dnes jiní ČÍŇANI.
MgX
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by MgX »

To Ospen

HTC je IPAQ? Protože, pokud se nepletu tak původně tyto stroje nesly označení IPAQ (Compaq), pak došlo ke sloučení s HP. Nebo už stárnu a blbnu?

EDIT: nemyslím komunikátory, ale původní PDA.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

neni pravda. dost modelu delalo HTC, to je pravda, ale dost modelu dela HP sama.

jinak je to pravdepodobne, ze to bude placene. ale jinak jasne vypliva z wikipedie, ze v pripade nesignalu operatora saha A-GPS po primem satelitu. tzn. ze operator neni nutny ;)

no me to stejne asi neodradi, GSP, nebyla moji podminkou a jinak splnuje asi vsechny podminky. jen me stve, ze je nedostupny, kazdopadne kdyz nebude v braznu, tak ho vyskemram (zapltim samo) pres toho kamose, myslim, ze problem to nebude
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lenovo P780

Post by Tomáš Kubec »

No HP si nedělala sama ani jeden komunikátor, další z výrobců který pro ně dělal byla QUANTA. HP si kdys dělala jen některá PDA bez tel. modulu. Buďte v klidu A-GPS mají všechny E-Teny. Nastavíš si tam automatickou aktualizaci satelitů třeba na každý den nebo jen jeden den v týdnu, také se dá nastavit ruční ruční aktualizace.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

no o pda jsem take mluvil :D

ja si tez myslim, ze to je v pohode, ze stahovani udaju od site neni nutne. napr nokia N95 ma take A-GPS, spousta nokii ho ma.

pry to zitra dojdou overit do prodejniho centra, jak to s tim GPS je a take se zeptat na dostupnost, pak mi pry napisi. ale co jsem od nich pochopil je, ze maji naskladane modely na sklade, jen cekaji na povoleni od vedeni.
Suri
nováček
nováček

Post by Suri »

Ještě to nezačali prodávat a už ta cena skáče nahoru a dolů o 106 :-)
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/cz/cs/sm ... 98148.html

Takže už zase ne 11 tis. ale 16 tis. vč. DPH? Hmmm, to ale asi odpovídá více těm 600€. Ale důvody, které je vedou k uveřejňování takových věcí mi jsou nejasné.... Možná mají webmastera, který si "zahulí" a udělá změnu na webu dle nálady :-)
MgX
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by MgX »

Za 16000,- s DPH bych to nekoupil - to je pro mě moc. Za ty prachy pořídím jiný věci. Pokud při uvedení na trh, se cena hned posune směrem nahoru a ještě takto - smůla.
Myslím, že by to po dlouhém čekání rozčílilo hodně potencionálních kupujících.

Co jsem kde viděl na netu, pak cena se pohybuje doposud do 11.000,-s DPH, tak to je ta hranice, kam jsem ochoten ještě jít.
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

gps zatim nevim, ale pry v pondeli otestuji (dneska pry strasny blazinec)

k cene - pry je na webu vzdy schvalne nadsazena a v obchodech je temer vzdy o 2-4 tisice levnejsi (staci se kouknout na jine pda od hp). coz by bylo priznive, uvidime, jaka bude realita. ja do nej jdu do 12k, vic nedam, to uz radsi koupit puvodne zamysleneho HTC TC.
neveceral
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by neveceral »

HP má na svém webu všechno a pořád strašně drahé
Locked

Return to “Hewlett-Packard”