Budoucnost W10M (+ kam přejít?)

Volná diskuze na libovolná témata...
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Re: Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Post by Krayzie »

Tedy wrote:nova verze je ale náročnější na hw takže Low a MID třída je ve srovnání s předchozí verzi tak o 30% pomalejší a lagy nejsou také ničím výjimečným.
Tak zrovna vcera som mal vedla seba na stole Samsung Ativ S s WP8.1 a L830 s W10 (v najnovsom builde). Bol som milo prekvapeny, ale W10 je pomalsi len v niektorych situaciach. Mne sa zda, ze tym ze pomenili/skratili zopar animacii, tak sa zda, ze ten system je pomalsi aj ked skutocnost je castokrat ina (napr. navrat na HS windows tlacidlom je o dost rychlejsi na W10). Asi jedine, co je ozaj o dost pomalsie je store a jeho prvotne nacitanie.

Kazdopadne, po tom, co mi zaciatkom tyzdna odisla (mojou nesikovnostou) L925 s W10, bol som nuteny sa vratit k Samsung Ativ S s WP8.1. Musim povedat, ze design, ucelenost, konzistencia UI je u WP8.1 proste paradna. V tomto je W10 na mobiloch jednoznacne milovy krok spat. Ale aj napriek tomuto kroku spat je pre mna UI aj ergonomia W10 daleko pred Droidom aj iOs. Zial, neexistencia telefonov s W10 ma nuti ostat na WP8.1 a 3 rocnom zariadeni bez LTE.
Tedy
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Xperia XA1 White/ Android Oreo 8.0.0

Post by Tedy »

Jo to nepopiram, ty ladné animace v tom mohou mít prsty, takhle je to už od počátku a někdy maskují i prodlevy které mobilní win, tak jako každý jiný OS zkrátka maji.

Ne nadarmo je v návodech na zrychlení androidu které jsou všude možně zmíněno nastavení rychlosti animací, či jejich úplné vypnutí v developer options, ty maji od nedávna wm také ale nejsem si jist, zda tam ta volba je, mám pocit že ne, příliš obsáhlé to menu není.
Já mám u moto x sice dev opt aktivní, když jsem dělal unlock BL bylo to potřeba, ale nic až na OEM unlock, jsem tam neměnil.
Současný smart je raketa aby ne když ma SD801 Quad-core 2.5 GHz Krait 400 a 2GB rychle RAMky a víte co? je mi jedno ze android potřebuje k takovému chodu lepší hw než jiné, cenově se to tak neliší a ostatně verze lolipop a marsmallow už jsou velmi dobré.

Odesláno z mého XT1092 pomocí Tapatalk
tgriger
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Microsoft Lumia 950XL White

Post by tgriger »

@Tedy: Mám pocit že presne táto mi blbla, akurát 64GB. Pozriem sa zajtra aká to je, aby som nekecal.
Tedy
smartguru
smartguru

Post by Tedy »

Jasný rozumím. Je to známé že si občas některý mobil s určitou kartou nerozumí, ale SanDisk jsem bral jako jistotu a u wp8.1 problém nebyl, takže výrobce SanDisk nově pod WesternDigital, v tom je nevinně.

Odesláno z mého XT1092 pomocí Tapatalk
Jumbo78
moderátor
moderátor
Zařízení: iPhone 7+ 256 GB

Post by Jumbo78 »

Docela by mě zajímalo, proč tady řešíte paměťové karty, když toto vlákno slouží k něčemu jinému...
Tedy
smartguru
smartguru

Post by Tedy »

To jsem začal já a do tématu nepatří ač s nimi spojené problémy souvisí s tímto os, promiň jumbo.
KoumiCZ
smartguru
smartguru
Zařízení: LG G Flex 2 / Stock ROM

Post by KoumiCZ »

Tak mně přijde, že se zde řeší především vše ostatní jen ne to, k čemu to téma bylo založeno.
imperator
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver

Budoucnost W10M (+ popř. kam přejít?)

Post by imperator »

njn... buducnost som celkom slusne ja popisal na predchadzajucich stranach - aj ked sa stale jedna o moje dohady priblizny smer ktory je uz udany tomu zodpoveda - a otazka kam prejit je podla mna uplne zbytocna - snad asi vsetci ktori tu su vedia o plusoch a minusoch androidu a ios
Tedy
smartguru
smartguru

Post by Tedy »

Budoucnost je taková, že nejistá, ms os asi nezarizne a bude vyvíjet i nadále, ale většího rozšíření patrně nedosáhne, komu vyhovuje ať jej spokojeně používá, přeji mu to.
Ms s mobily skončil asi nadobro, surface phone bude spíše phablet a ostatní výrobci se až na pár výjimek, do vývoje nových modelů nehrnou.
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

Nemusi to byt phablet - podla mna to bude podobne ako 950 a XL - 2 kusky stacia... nieco ako surface a surface pro - a ten bude urcite aj v dalsej generacii s cislom 5 - ked sa vyrobi len male mnozstvo tak nebudu ani ziadne specialne vypredaje proste sa par kusov bude predavat cely rok...
Tedy
smartguru
smartguru

Post by Tedy »

Tak 950XL má 5.7" phablet se označuje od jaké úhlopříčky, od 6" ne?
To už je prast jak uhod, SP si koupí beztak jen hrstka nadšenců, tablet surface ač je hw dobrý, taky prodeje netrhá a v cr se ifiko ani neprodává,SP na tom podle článku bude stejně, MS nemá zájem o zlatou střední třídu a možná dělá chybu, neřeknu kdyby se jí věnovali jiní ale takhle?

Neumim si vypnout podpis v tapatalk.
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

XL uz patri k phabletom... jj vsetko je tak ako pises a tak to bude aj par rokov... :)
Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 5 LTE 64 GB

Post by Pišta Hufnágl »

Uměl by mi někdo v tomhle oboru zdatný polopaticky vysvětlit, proč to vlastně s mobilama nejde jako u PC? Prostě si koupit "železo" (jasně, celý, z komponent si doma nikdo mobil stavět nebude) a líznout na něj libovolný systém. Když můžu mít na stejný krabici Windows i Linux, tak v čem je zakopaný pes tady?
Mirdyn
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Huawei P30 lite

Post by Mirdyn »

Prachy, prachy a prachy. Nějaký pokusy s dualBoot už byly, myslím že v Indii.
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

tak u ios to je jasne ze to nedovoli nahravat kde kade + ios urcite nema napisane drivery na ine zariadenia ako iphone + tam je urcite aj nejake zabezpecenie na sifrovaci cip alebo nieco podobne - skoro ako osx az na to ze ten je mozne nainstalovat na iny pc ak dodrzis podobnu zostavu ako niektory z macov - cize opat drivre

w10m - opat ma napisane drivre na lumie a spol + vyrobca ktory si nahadzuje win na telefon si tam tusim musi tie drivre spravit sam a potom si tam w10 nahodit moze - priklad : xiaomi mi4 - ide tam android ale aj w10m nakolko mu komunita urobila drivre

android - ten sa da nahravat krizom krazom ale opat komunita upravuje drivre ak chces napr android 6 ale nie je vyrobcom podporovany...

takze ano prachy prachy nakolko nebude niekto robit drivre na cudzie zariadenia
pokial by si to chcel ako v pc svete tak kazdy vyrobca komponentu v telefone (soc, zvuk wifi atd) by musel robit drivre vzdy na novy android + w10 a updatovat ich a OS by mal moznost tam tie drivre menit (android to ma ale asi nie pristupne beznemu cloveku a w10 tiez len cez nejaky mod)
ale v konecnom dosledku to nepodporuju aj vyrobci - inak pri vseobecnej dohode by samozrejme nebol problem menit tie OS krizom krazom
Mirdyn
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Mirdyn »

Asi by nebyl problém spustit plnou verzi W10 na mobilu, když bězí na tabletu s prakticky stejným HV.
imperator
smartmaniak
smartmaniak

Post by imperator »

Mirdyn : na akom arm tablete bezi plna w10 ?
Mirdyn
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Mirdyn »

Jen tak ze srandy jsem koupil NextBook v globusu za 1499,- byl na W8 a teď bězí na W10 a dokonce líp než na osmičkách.
Mirdyn
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Mirdyn »

Ale arm to není, to máš pravdu.
Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 5 LTE 64 GB

Post by Pišta Hufnágl »

imperator wrote: inak pri vseobecnej dohode by samozrejme nebol problem menit tie OS krizom krazom
To jsem si tak nějak myslel. Ale vocasové se nedohodnou a nedohodnou. Dle mého by to trochu zahýbalo s preferencemi systémů, kdyby si každý mohl zkusit kterýkoliv...
Post Reply

Return to “Off Topic”