Taktování procesoru Marvell

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
Skijumper
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: BlackBerry 8520

Taktování procesoru Marvell

Post by Skijumper »

Dobrý den,mám takový krapet problém - jsem novým majitelem HP IPAQ 114,a jeho procesor běží na taktu 624Mhz. Rád bych jej ještě vytáhl,ale XCPUScallar nabízí max. 400Mhz a zřejmě tento procesor ani nepodporuje a o jiných utilitách bohužel nevím. Proto bych Vás poprosil o tipy na aplikace pro taktování procesorů,a nejlépe majitele procesoru s taktem větším než 500Mhz. Děkuji // Procesor je Marvell PXA310 (Intel XScale PXA 310)
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

ještě existuje Pocket Hack Master
Skijumper
přispěvatel
přispěvatel

Post by Skijumper »

Nefunguje,našel jsem 4.32 a nefunguje :-(
berserker
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek

Post by berserker »

V první řadě sorry, že ti nemám co poradit. Ale jestli můžeš, prozraď, k čemu je dobrý přetaktovat 624 MHz? Třeba mě to zaujme a začnu taky pátrat. Zatím jsem nedostatek rychlosti procesoru nepozoroval, možná spíš víc RAMky by se v budoucnu mohlo hodit.
Počítám, že s větším rozšířením tohohle procesoru se časem objeví utility přímo pro něj. Spíš by mě zajímalo, jak ho podtaktovat, jestli by se to projevilo na výdrži baterky.
Skijumper
přispěvatel
přispěvatel

Post by Skijumper »

berserker wrote:V první řadě sorry, že ti nemám co poradit. Ale jestli můžeš, prozraď, k čemu je dobrý přetaktovat 624 MHz? Třeba mě to zaujme a začnu taky pátrat. Zatím jsem nedostatek rychlosti procesoru nepozoroval, možná spíš víc RAMky by se v budoucnu mohlo hodit.
Počítám, že s větším rozšířením tohohle procesoru se časem objeví utility přímo pro něj. Spíš by mě zajímalo, jak ho podtaktovat, jestli by se to projevilo na výdrži baterky.
No větší výkon se hodí,a i podtaktování mně zajímá. Zajímá mně oba dva protože při některých věcech je třeba hodně,při nekterých málo. Jinak sorry za OT - podle mně za tu cenu našlapaný stroj ne?
berserker
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek

Post by berserker »

...našlapaný stroj ne?
Bezvadný! :lol:

Jinak k tomu taktu, sice jsem nijak hluboce nepátral, ale sem tam jsem narazil na výraz SpeedStep v souvislosti s tímhle procesorem, což by mělo znamenat, že se taktuje sám v závislosti na zátěži. Třeba TCPMP mi v klidu ukazuje 208 MHz. Může sice chybně rozeznávat procesor, ale třeba je to právě tím SpeedStepem a aktuální nízkou zátěží.
Skijumper
přispěvatel
přispěvatel

Post by Skijumper »

No stejně bych nejvíce ocenil si takt procesoru regulovat sám,nemám rád tuhle automatiku... Doufám že se nějaký software časem objeví a jestli ho najdeš tak ho sem určitě dej,jsem na něj natěšenej :-D
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”