Taktování procesoru Marvell
-
Skijumper
- přispěvatel

- Zařízení: BlackBerry 8520
Taktování procesoru Marvell
Dobrý den,mám takový krapet problém - jsem novým majitelem HP IPAQ 114,a jeho procesor běží na taktu 624Mhz. Rád bych jej ještě vytáhl,ale XCPUScallar nabízí max. 400Mhz a zřejmě tento procesor ani nepodporuje a o jiných utilitách bohužel nevím. Proto bych Vás poprosil o tipy na aplikace pro taktování procesorů,a nejlépe majitele procesoru s taktem větším než 500Mhz. Děkuji // Procesor je Marvell PXA310 (Intel XScale PXA 310)
V první řadě sorry, že ti nemám co poradit. Ale jestli můžeš, prozraď, k čemu je dobrý přetaktovat 624 MHz? Třeba mě to zaujme a začnu taky pátrat. Zatím jsem nedostatek rychlosti procesoru nepozoroval, možná spíš víc RAMky by se v budoucnu mohlo hodit.
Počítám, že s větším rozšířením tohohle procesoru se časem objeví utility přímo pro něj. Spíš by mě zajímalo, jak ho podtaktovat, jestli by se to projevilo na výdrži baterky.
Počítám, že s větším rozšířením tohohle procesoru se časem objeví utility přímo pro něj. Spíš by mě zajímalo, jak ho podtaktovat, jestli by se to projevilo na výdrži baterky.
-
Skijumper
- přispěvatel

- Zařízení: BlackBerry 8520
No větší výkon se hodí,a i podtaktování mně zajímá. Zajímá mně oba dva protože při některých věcech je třeba hodně,při nekterých málo. Jinak sorry za OT - podle mně za tu cenu našlapaný stroj ne?berserker wrote:V první řadě sorry, že ti nemám co poradit. Ale jestli můžeš, prozraď, k čemu je dobrý přetaktovat 624 MHz? Třeba mě to zaujme a začnu taky pátrat. Zatím jsem nedostatek rychlosti procesoru nepozoroval, možná spíš víc RAMky by se v budoucnu mohlo hodit.
Bezvadný!...našlapaný stroj ne?
Jinak k tomu taktu, sice jsem nijak hluboce nepátral, ale sem tam jsem narazil na výraz SpeedStep v souvislosti s tímhle procesorem, což by mělo znamenat, že se taktuje sám v závislosti na zátěži. Třeba TCPMP mi v klidu ukazuje 208 MHz. Může sice chybně rozeznávat procesor, ale třeba je to právě tím SpeedStepem a aktuální nízkou zátěží.