Windows 10 Mobile: Release preview

Všeobecná diskuze o nové verzi operačního systému Windows 10 Mobile
hotovyrado

Windows 10 Mobile Technical Preview

Post by hotovyrado »

já se přiznám, že nevím o tom, že by MS něco takového kdy měl, nicméně jsem rád, že víme jak to s "bezztrávovostí" je :-D
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2

Re: Windows 10 Mobile Technical Preview

Post by veigy »

On zoom u pureview fotoaparátů opravdu bezztrátový je, jen nemá takovou kvalitu (je to dáno vlastnostmi čipu). Zoom probíhá tak, že se dělá výřez z obrazu, nikoliv nějaké zvětšování pixelů...
hotovyrado

Post by hotovyrado »

veigy wrote:On zoom u pureview fotoaparátů opravdu bezztrátový je, jen nemá takovou kvalitu ....
Pěkný oxymoron, gratuluji :-)
veigy
smartmaniak
smartmaniak

Post by veigy »

Ani ne, jen jsem se možná špatně vyjádřil ;) kecáš tady o něčem, co ani nevíš jak funguje, tak si o tom nejdřív něco zjisti...
Papek
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone 7 32GB + AT&T Lumia 640 LTE

Post by Papek »

tzv. bezstratovy zoom moze byt dosiahnuty transfokaciou alebo vyrezom. Vyrez sa da povazovat za zoom, lenze oproti plnej fotke nepribudne ziadna nova informacia. Pri stratovom zoome sa tato informacia vytvara z okolitych pixelov, cize je to iba odhad.

V pripade videa je to ine, pretoze 1080p video pouziva iba necel 2MPx z cipu, tj. pri zoomovani vies dosiahnut cca. 3x zoom na 20MPx snimaci.
relouth
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 640,Redmi Note 4 LTE

Post by relouth »

ak nieco vyseknes a nasledne zvacsis,je tam strata..pretoze sa zvacsi pixel
veigy
smartmaniak
smartmaniak

Post by veigy »

ale když fotíš do 5MPIx, nebo natáčís FHD, tak se nic zvětšovat nemusí.... proto je to bez ztráty...
kllr007
smartguru
smartguru
Zařízení: OnePlus 3

Post by kllr007 »

ach jaj zasa som vyvolal hadku :D

Islo mi o to ze mi ta funkcia toho indikatora chyba.. Nazvite to ako chcete, ale vsetci vieme o co sa jedna..

Inac ja sa vraciam spat na 8.1... 2 tyzdne som mal 8.1 na L635, a teraz na W10M vidim proste mnozstvo bugov ktore ma vytacaju a nestoji mi to za to.. Dam to spat na 8.1 a pockam na final (ak pride s FW update ak nie tak smola no)
KoumiCZ
smartguru
smartguru
Zařízení: LG G Flex 2 / Stock ROM

Post by KoumiCZ »

Tak podle twitteru Gaba Aula nebude nové sestavení ani dnes :(
kllr007
smartguru
smartguru

Post by kllr007 »

Mne funguje v pihode a už som aj spat na 8.1

Nainstaloval som ho, Stiahlo FW, updatlo a bolo. Úplne bez problémov.
Takisto flashbuta 635 tak isto bez problémov.
Tyris22
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 620

Post by Tyris22 »

Moc o tom, nevím, ale zajíma mě to. Jak je to tedy s tím zoomem? Pokud vyfotím nějaký vzdálený objekt bez zoomu a hotovou fotku pak oříznu, bude kvalita toho vzdáleného objektu horší / lepší nebo naprosto stejná, jako kdybych ten objekt přiblížil (čímž ji ořízne software) a pak vyfotil?
hotovyrado

Post by hotovyrado »

Pokud chceš pořešit nějaký výřez, nebo přiblížení tak jej udělej v PC, kde jsou výkonnější nástroje, sowtwarovým zoomem v mobilu si zkur*íš už samotný základ a v PC to nedoženeš. Jakýkoliv jiný, než optický zoom ve fotoaparátech není nic jiného než blábol marketérů....
veigy
smartmaniak
smartmaniak

Post by veigy »

Hele, opravdu bys neměl kecat o něčem, čemu opravdu nerozumíš... Když uděláš výřez z fotky, tak je úplně jedno, kde to uděláš...
kllr007
smartguru
smartguru

Post by kllr007 »

Je to jednom avšak vždy je lepšie mať aj pôvod u a vyrezať si to v klude so zachovanim pôvodnej ako hneď fotit výrez..

Ináč ideálne fotit do DNG.
Sinpa
smartstar
smartstar
Zařízení: Galaxy S8 @ Lumia 950

Post by Sinpa »

Je a není.
Když někdo fotí na snížené rozlišení (5mpix), tak ten zoom je do určitého zvětšení neztrátový - prostě pixeli na čipu vs fotce jsou pořád 1:1. Od určitého zvětšení už se dopočítávají a dojde ke ztrátě kvality.
Když fotíš na plné rozlišení (tuším 16mpix), tak dojde k zhoršení pokaždém zoomu a je tak vážně lepší (nebo to vyjde na stejno) si výřez udělat v PC - otázka co tím ponechání až na PC získáš.
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei P9 Lite 2017

Post by SmetyCZ »

Nepovídal náhodou Gabe někdy před Vánocema, že si teď daj pohov a po Novým roce se kadence vydávání buildů zrychlí? Já jenom, že je 27.01.2016 a jedinej build vyšel někdy na 3 krále...
Wertigo
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 820,Lumia 830,Galaxy Tab 10.1

Post by Wertigo »

Ten už toho napovídal ;-)
ondy182
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 550

Post by ondy182 »

To sice říkal, ale kritérium pro vydání buildu je stále stejné, musí být označen za vhodný k vypuštění. :tlem:
Teď vážněji, pro ty, co zatím nezjistili, fast ring se mění dost podstatným způsobem, nové buildy budou přednostně dostávat pouze W10M zařízení (950, 950XL a 550). Mně osobně to dává smysl, insider totiž s velkou pravděpodobností přejde na Redstone větev a tak se dá čekat, že co se bugů týče, se vrátíme hodně hodně zpátky. A pro potřeby vypuštění W10M pro starší zařízení se dá říct, že zpětné vazby od insiderů získali dosti, dostanou teď tak čas na vyladění a vypuštění snad již hotového produktu.
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950

Post by Radek Jahoda »

Poslední mobilní build vyšel před třemi týdny a tento týden je očekáván další. To že Gabe řekl že zvýší rychlost v roce 2016 neznamená že v prvních čtyřech týdnech budou vydávat jak na běžícím koni.
Dost jasně řekl že museli první udělat změny v jejich interním systému které toto umožní a ty byly podle něj dokončeny minulý týden.
Takže bych se nedivil kdyby to trvalo ještě měsíc než se začnou vydávat i pro mobily. Nesmí se totiž zapomínat že Gabe šéf insideru jak pro mobily tak pro desktopy. A zatímco v roce 2015 byl pro počítače build zhruba jednou měsíčně, častěj jednou za měsíc a půl, tak za leden 2016 je tu druhý Windows 10 insider build pro desktop.
Navíc to vypadá že mobilní insidery budou častější až po reálném uvedení W10M pro zbytek Lumií a teď pilně pracují na tomto. Alespoň tak jsem pochopil dnešní oznámení.
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite

Post by pogo8303 »

pro upřesnění - na PC je to 3. build letos. To přednostní vypouštění pro novinky mě moc nepotěšilo, ale asi je to logické. Hlavně dotáhnout bez velkých bugů final verzi pro starší zařízení a poladit FW...
Post Reply

Return to “Windows 10 Mobile”