Windows 10 Mobile: Release preview
-
hotovyrado
Windows 10 Mobile Technical Preview
já se přiznám, že nevím o tom, že by MS něco takového kdy měl, nicméně jsem rád, že víme jak to s "bezztrávovostí" je 
-
veigy
- smartmaniak

- Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Re: Windows 10 Mobile Technical Preview
On zoom u pureview fotoaparátů opravdu bezztrátový je, jen nemá takovou kvalitu (je to dáno vlastnostmi čipu). Zoom probíhá tak, že se dělá výřez z obrazu, nikoliv nějaké zvětšování pixelů...
-
hotovyrado
Pěkný oxymoron, gratulujiveigy wrote:On zoom u pureview fotoaparátů opravdu bezztrátový je, jen nemá takovou kvalitu ....
-
veigy
- smartmaniak

Ani ne, jen jsem se možná špatně vyjádřil ;) kecáš tady o něčem, co ani nevíš jak funguje, tak si o tom nejdřív něco zjisti...
-
Papek
- stálý přispěvatel

- Zařízení: iPhone 7 32GB + AT&T Lumia 640 LTE
tzv. bezstratovy zoom moze byt dosiahnuty transfokaciou alebo vyrezom. Vyrez sa da povazovat za zoom, lenze oproti plnej fotke nepribudne ziadna nova informacia. Pri stratovom zoome sa tato informacia vytvara z okolitych pixelov, cize je to iba odhad.
V pripade videa je to ine, pretoze 1080p video pouziva iba necel 2MPx z cipu, tj. pri zoomovani vies dosiahnut cca. 3x zoom na 20MPx snimaci.
V pripade videa je to ine, pretoze 1080p video pouziva iba necel 2MPx z cipu, tj. pri zoomovani vies dosiahnut cca. 3x zoom na 20MPx snimaci.
ak nieco vyseknes a nasledne zvacsis,je tam strata..pretoze sa zvacsi pixel
-
veigy
- smartmaniak

ale když fotíš do 5MPIx, nebo natáčís FHD, tak se nic zvětšovat nemusí.... proto je to bez ztráty...
-
kllr007
- smartguru

- Zařízení: OnePlus 3
ach jaj zasa som vyvolal hadku :D
Islo mi o to ze mi ta funkcia toho indikatora chyba.. Nazvite to ako chcete, ale vsetci vieme o co sa jedna..
Inac ja sa vraciam spat na 8.1... 2 tyzdne som mal 8.1 na L635, a teraz na W10M vidim proste mnozstvo bugov ktore ma vytacaju a nestoji mi to za to.. Dam to spat na 8.1 a pockam na final (ak pride s FW update ak nie tak smola no)
Islo mi o to ze mi ta funkcia toho indikatora chyba.. Nazvite to ako chcete, ale vsetci vieme o co sa jedna..
Inac ja sa vraciam spat na 8.1... 2 tyzdne som mal 8.1 na L635, a teraz na W10M vidim proste mnozstvo bugov ktore ma vytacaju a nestoji mi to za to.. Dam to spat na 8.1 a pockam na final (ak pride s FW update ak nie tak smola no)
Tak podle twitteru Gaba Aula nebude nové sestavení ani dnes :(
-
kllr007
- smartguru

Mne funguje v pihode a už som aj spat na 8.1
Nainstaloval som ho, Stiahlo FW, updatlo a bolo. Úplne bez problémov.
Takisto flashbuta 635 tak isto bez problémov.
Nainstaloval som ho, Stiahlo FW, updatlo a bolo. Úplne bez problémov.
Takisto flashbuta 635 tak isto bez problémov.
Moc o tom, nevím, ale zajíma mě to. Jak je to tedy s tím zoomem? Pokud vyfotím nějaký vzdálený objekt bez zoomu a hotovou fotku pak oříznu, bude kvalita toho vzdáleného objektu horší / lepší nebo naprosto stejná, jako kdybych ten objekt přiblížil (čímž ji ořízne software) a pak vyfotil?
-
hotovyrado
Pokud chceš pořešit nějaký výřez, nebo přiblížení tak jej udělej v PC, kde jsou výkonnější nástroje, sowtwarovým zoomem v mobilu si zkur*íš už samotný základ a v PC to nedoženeš. Jakýkoliv jiný, než optický zoom ve fotoaparátech není nic jiného než blábol marketérů....
-
veigy
- smartmaniak

Hele, opravdu bys neměl kecat o něčem, čemu opravdu nerozumíš... Když uděláš výřez z fotky, tak je úplně jedno, kde to uděláš...
-
kllr007
- smartguru

Je to jednom avšak vždy je lepšie mať aj pôvod u a vyrezať si to v klude so zachovanim pôvodnej ako hneď fotit výrez..
Ináč ideálne fotit do DNG.
Ináč ideálne fotit do DNG.
Je a není.
Když někdo fotí na snížené rozlišení (5mpix), tak ten zoom je do určitého zvětšení neztrátový - prostě pixeli na čipu vs fotce jsou pořád 1:1. Od určitého zvětšení už se dopočítávají a dojde ke ztrátě kvality.
Když fotíš na plné rozlišení (tuším 16mpix), tak dojde k zhoršení pokaždém zoomu a je tak vážně lepší (nebo to vyjde na stejno) si výřez udělat v PC - otázka co tím ponechání až na PC získáš.
Když někdo fotí na snížené rozlišení (5mpix), tak ten zoom je do určitého zvětšení neztrátový - prostě pixeli na čipu vs fotce jsou pořád 1:1. Od určitého zvětšení už se dopočítávají a dojde ke ztrátě kvality.
Když fotíš na plné rozlišení (tuším 16mpix), tak dojde k zhoršení pokaždém zoomu a je tak vážně lepší (nebo to vyjde na stejno) si výřez udělat v PC - otázka co tím ponechání až na PC získáš.
-
SmetyCZ
- smartmaniak

- Zařízení: Huawei P9 Lite 2017
Nepovídal náhodou Gabe někdy před Vánocema, že si teď daj pohov a po Novým roce se kadence vydávání buildů zrychlí? Já jenom, že je 27.01.2016 a jedinej build vyšel někdy na 3 krále...
-
Wertigo
- smartguru

- Zařízení: Lumia 820,Lumia 830,Galaxy Tab 10.1
Ten už toho napovídal 
To sice říkal, ale kritérium pro vydání buildu je stále stejné, musí být označen za vhodný k vypuštění.
Teď vážněji, pro ty, co zatím nezjistili, fast ring se mění dost podstatným způsobem, nové buildy budou přednostně dostávat pouze W10M zařízení (950, 950XL a 550). Mně osobně to dává smysl, insider totiž s velkou pravděpodobností přejde na Redstone větev a tak se dá čekat, že co se bugů týče, se vrátíme hodně hodně zpátky. A pro potřeby vypuštění W10M pro starší zařízení se dá říct, že zpětné vazby od insiderů získali dosti, dostanou teď tak čas na vyladění a vypuštění snad již hotového produktu.
Teď vážněji, pro ty, co zatím nezjistili, fast ring se mění dost podstatným způsobem, nové buildy budou přednostně dostávat pouze W10M zařízení (950, 950XL a 550). Mně osobně to dává smysl, insider totiž s velkou pravděpodobností přejde na Redstone větev a tak se dá čekat, že co se bugů týče, se vrátíme hodně hodně zpátky. A pro potřeby vypuštění W10M pro starší zařízení se dá říct, že zpětné vazby od insiderů získali dosti, dostanou teď tak čas na vyladění a vypuštění snad již hotového produktu.
-
Radek Jahoda
- smartguru

- Zařízení: Lumia 950
Poslední mobilní build vyšel před třemi týdny a tento týden je očekáván další. To že Gabe řekl že zvýší rychlost v roce 2016 neznamená že v prvních čtyřech týdnech budou vydávat jak na běžícím koni.
Dost jasně řekl že museli první udělat změny v jejich interním systému které toto umožní a ty byly podle něj dokončeny minulý týden.
Takže bych se nedivil kdyby to trvalo ještě měsíc než se začnou vydávat i pro mobily. Nesmí se totiž zapomínat že Gabe šéf insideru jak pro mobily tak pro desktopy. A zatímco v roce 2015 byl pro počítače build zhruba jednou měsíčně, častěj jednou za měsíc a půl, tak za leden 2016 je tu druhý Windows 10 insider build pro desktop.
Navíc to vypadá že mobilní insidery budou častější až po reálném uvedení W10M pro zbytek Lumií a teď pilně pracují na tomto. Alespoň tak jsem pochopil dnešní oznámení.
Dost jasně řekl že museli první udělat změny v jejich interním systému které toto umožní a ty byly podle něj dokončeny minulý týden.
Takže bych se nedivil kdyby to trvalo ještě měsíc než se začnou vydávat i pro mobily. Nesmí se totiž zapomínat že Gabe šéf insideru jak pro mobily tak pro desktopy. A zatímco v roce 2015 byl pro počítače build zhruba jednou měsíčně, častěj jednou za měsíc a půl, tak za leden 2016 je tu druhý Windows 10 insider build pro desktop.
Navíc to vypadá že mobilní insidery budou častější až po reálném uvedení W10M pro zbytek Lumií a teď pilně pracují na tomto. Alespoň tak jsem pochopil dnešní oznámení.
-
pogo8303
- smartmaniak

- Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
pro upřesnění - na PC je to 3. build letos. To přednostní vypouštění pro novinky mě moc nepotěšilo, ale asi je to logické. Hlavně dotáhnout bez velkých bugů final verzi pro starší zařízení a poladit FW...