Lumia 950 & 950 XL: Chyby a problémy

Diskuze o prvních smartphonech s Windows 10 Mobile…
Post Reply
novass
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 800

Post by novass »

Zdravím,
otec si pořídil 950XL a byl s ní moc spokojenej, teda až do chvíle než sedl do auta a spároval telefon. Při hovorech se mu telefon neustále odpojuje...nevíte čím by to mohlo být? resp. nesetkali jste se s tím někdo? Existuje nějaký fix, nebo si myslíte, že to bude na výměnu rovnou?
niki66
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Microsoft Lumia 950

Post by niki66 »

VitoAMG wrote:Včera mi system nabídl aktualizaci na .29 (nejsem insider), po aktualizaci je ondrive zase nefunkční
ako si aktualizoval onedrive? Ja som pred troma dnami kupil 950ku, spravil zalohu z 925ky cez konto Microsoft, poinstalovalo mi to vsetky appky z 8.1ky, jedna bola 2x, ale to som uz poriesil. One drive mi slo vtedy, vcera som aktualizoval na 29ku (tiez nie som insider ) a teraz som skusil ci mi ide onedrive ide, a funguje spravne. Este som HR nerobil odkedy mam tel, ani po zalohe z 8.1ky do 10ky, ani po aktualizacii na 29ku. Idem pohladat ci je nejaka moznost aktualizovat onedrive a ak, tak dam instalovat ci mi to bude tak isto blbnut. Ale inak skoda ze ti to tak blbne.
robsol
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung S7, iPhone 6s, Lumia 950

Post by robsol »

novass wrote:Zdravím,
otec si pořídil 950XL a byl s ní moc spokojenej, teda až do chvíle než sedl do auta a spároval telefon. Při hovorech se mu telefon neustále odpojuje...nevíte čím by to mohlo být? resp. nesetkali jste se s tím někdo? Existuje nějaký fix, nebo si myslíte, že to bude na výměnu rovnou?
tak přesně tohle mě dneska vytáčelo celý den na dálnici. Je to téměř nepoužitelné v současné stavu. :-( Řešení jsem zatím nikde nenašel.
Obávám se, že to není problém HW jako takového, ale problém v OS. Snad to brzo opraví.
rehgehege
nováček
nováček
Zařízení: Microsoft Lumia 950 XL

Post by rehgehege »

Ahoj, mám stejný problém. Původně se telefon i restartoval - to nyní není - nejsem si jistý, ale bud se aktualizovala SIM - jak bylo zde popsáno - moc tomu nevěřím a nebo jsem udělal jedinou věc - ručně jsem zvolil síť - místo automatické volby.
Čekám na opravu - na zahraničních forech jsem četl podobné informace, moc nevěřím v chybu HW... tedy doufám, že je to spíš SW záležitost. Ach jo. :-(
legoss
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Iphone 6s plus 128gb

Re: Lumia 950 & 950 XL: Chyby a problémy

Post by legoss »

Caute. Dnes sa mi už tretí krát stalo ze pri fotení,kedy prebehlo zaostrenie a nasledne som stlačil spúšť telefón zamrzol bez toho aby odfotil a nasledne sa telefón reštartoval. Mate s tým skúsenosť? Taktiež som si všimol ze pri prehliadaní fotiek v galérii nieje mozne niektoré fotky zozoomovat...
Massik
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 DS

Post by Massik »

Zdá se, že po novém buildu je 950 DS už funkční i v autě s bluetooth. Celý den se mi neodpojila. Zítra zkusím vložit SD kartu a přes bluetooth.
VitoAMG
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 950 XL DS

Post by VitoAMG »

Radek Jahoda wrote:Můžeš sem hodit tu chybovou hlášku?
Kód chyby onedrive je 0x80070019
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950

Post by Radek Jahoda »

Vito zkus tohle:
běž do Storage Sense, změn Stahování a Aplikace na SD kartu. Pak to změň zpátky na mobil.
Běž do store a zkus to aktualizovat.
qwerty
smartguru
smartguru
Zařízení: L950, XRN5

Post by qwerty »

ja som mal problem s update nejakych systemovych apiek, cislo chyby si nepamatam, ale pointa bola, ze sa nejakym zahadnym sposobom dostali na kartu, tak som ich musel presunut na internu pamat a potom update uz isiel. Skus ist do storage, vyber SD kartu a Aplikacie a pozri ci tam nie je a presun ju ak tam bude
ijon
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 SS VF

Post by ijon »

Konečně jsem chtěl začít používat kalendář, ale je naprosto nepoužitelný. Mám nastavenou synchronizaci účtu s firemním Exchange, pošta je OK. Po otevření kalendáře (dnes - 22.12.) se zobrazí kupodivu 20.12. Pak stačí párkrát kliknot (změnit datum, položka v kalendáři...), následuje zásek a po chvíli restart mobilu. Není to žádná náhodná chyba. Zkusil jsem v Exchange účtu vypnout a zapnout kalendář, ale žádná změna...
Pak jsem celý Exchange účet odstranil a znovu přidal. Restarty zmizely, teď už padá jen samotný kalendář (a trochu méně), nevezme s sebou celé windows. 20. bude asi nějaké magické datum, protože se k němu kalendář snaží neustále vracet (kliknu na 22., kalendář změní datum zpět na 20.)
Microsofte, říkám to nerad, ale jdi do (_!_). To si člověk musí koupit nějaký alternativní kalendář, aby s ním mohl normálně fungovat?
alda2
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: L950 single sim

Post by alda2 »

ijon wrote:Konečně jsem chtěl začít používat kalendář, ale je naprosto nepoužitelný. Mám nastavenou synchronizaci účtu s firemním Exchange, pošta je OK. Po otevření kalendáře (dnes - 22.12.) se zobrazí kupodivu 20.12. Pak stačí párkrát kliknot (změnit datum, položka v kalendáři...), následuje zásek a po chvíli restart mobilu. Není to žádná náhodná chyba. Zkusil jsem v Exchange účtu vypnout a zapnout kalendář, ale žádná změna...
No tak já s kalendářem nemám žádný problém a synchronizuji dva účty. Vše běhá jak má a bez záseků a restartů. Ani na fórech jsem se nedočetl že by měl někdo problém s kalendářem. Zde bych hledal problém někde jinde.
ijon
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 SS VF

Post by ijon »

Můžu se zeptat, "kde jinde" bych měl problém hledat? Je to normální jeden Exchange kalendář, úplně jednoduchý. Připojení k účtu buď funguje nebo nefunguje, jediné co můžu, je vypnout nebo zapnout kalendář v nastavení účtu...
Podle všeho je to problém posledního update:
http://www.windowscentral.com/mail-and- ... est-update" onclick="window.open(this.href);return false;
Nejhorší je, že s tím nemůžu vůbec nic dělat. Mám poslední oficiální update a aktualizuji poctivě aplikace, víc dělat nemůžu.
Microsoftu se ty updaty fakt nedaří, už mi nefunguje equalizer, teď kalendář...
wosa.w
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: 950XL DS

Post by wosa.w »

...tak u mě taky naprosto bez problémů a to synchronizuji - svůj Exchange a outlook + nasdílené kalendáře manželky a děcek
alda2
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by alda2 »

ijon wrote:Můžu se zeptat, "kde jinde" bych měl problém hledat? Je to normální jeden Exchange kalendář, úplně jednoduchý. Připojení k účtu buď funguje nebo nefunguje, jediné co můžu, je vypnout nebo zapnout kalendář v nastavení účtu...
Podle všeho je to problém posledního update:
http://www.windowscentral.com/mail-and- ... est-update" onclick="window.open(this.href);return false;
Nejhorší je, že s tím nemůžu vůbec nic dělat. Mám poslední oficiální update a aktualizuji poctivě aplikace, víc dělat nemůžu.
Microsoftu se ty updaty fakt nedaří, už mi nefunguje equalizer, teď kalendář...
Chápu, dnes mi telefon nabídnul aktualizaci. Tak zkontroluj, jestli ji tam taky nemáš. Je to zajímavé, protože máš úplně stejný telefon jako já a operátora také a já opravdu ten problém nemám.... tedy ekvalizér mi taky neběhá.
edkis
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPhone 6s

Post by edkis »

Ja mam 950XL DS cca 2 tyzdne a od zaciatku pouzivam 4 email ucty z toho jeden firemny Exchange a nemam ziadny problem ani s kalendarom. Jediny problem ktory je ze casto blbbnu info na dlazdiciach email uctov (ukazuju maily ktore su uz davno precitane).
alda2
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by alda2 »

Tak právě přišla aktualizace ve store na ekvalizér a ten už běhá jak má.
VitoAMG
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 950 XL DS

Post by VitoAMG »

Radek Jahoda wrote:Vito zkus tohle:
běž do Storage Sense, změn Stahování a Aplikace na SD kartu. Pak to změň zpátky na mobil.
Běž do store a zkus to aktualizovat.
Udělal jsem to přesně tak jak píšeš, ale aktualizace onedrive opět s chybou
edkis
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPhone 6s

Post by edkis »

Zaujimave cca po 2-3 dnoch od .36 update mi opat korektne funguju dlazdice pre emailove ucty. Akonahle precitam mail v telefone alebo na PC tak sa obsah dlazdice zaktualizuje. Tak isto aj info na GS su tym padom spravne.
jarinpav
nováček
nováček
Zařízení: LUMIA 950 DUAL SIM LTE

Post by jarinpav »

edkis wrote:Ja mam 950XL DS cca 2 tyzdne a od zaciatku pouzivam 4 email ucty z toho jeden firemny Exchange a nemam ziadny problem ani s kalendarom. Jediny problem ktory je ze casto blbbnu info na dlazdiciach email uctov (ukazuju maily ktore su uz davno precitane).
Ahoj, já jsem jeden mail odebral a pod vou dnech opět přidal. Ale již nefungije, protože nejde spárovat ani stahnout poštu. Píše to každou chvíli, že je zastaralé nastavení, udělám nové a opět na h***o. prostě po odinstalování jedné mailové adresy mi poté ta samá již po nainstalování zpět neběhá a ani nepostahuje poštu. :-(
robsol
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung S7, iPhone 6s, Lumia 950

Post by robsol »

zobrazuje se Vám také virtuální tlačítka na zamykací obrazovce? Vypadá to tam divně a vcelku to překáží. Nevím jak to deaktivovat kromě toho schovávacího gesta, ale to již vlastně je pozdě.
Post Reply

Return to “Microsoft Lumia 950 & 950 XL”