Windows 10 Mobile: Release preview

Všeobecná diskuze o nové verzi operačního systému Windows 10 Mobile
Martin1102
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: předchozí L820 , stávajcící L930

Windows 10 Mobile Technical Preview

Post by Martin1102 »

kllr007 wrote:pripoj k PC, v tento pocitac klikni pravym a daj premenovat a napis si co chces :)
děkuji mnohokrát,
překvapilo mě že tam lze vepsat i velice hodně znaků ( rozvrství se do více řádků )
Mirdyn
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Huawei P30 lite

Post by Mirdyn »

Používám Fotoaparát, je jako Lumia camera.

Nevíte někdo o nějakej app. která slouží jako kamera do auta ??
AIKON
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Apple iPhone 6s Plus 64GB Space Gray

Re: Windows 10 Mobile Technical Preview

Post by AIKON »

Chlapi lagování 5 minut padání každé aplikace a nutnost jí spouštět třikrát je bezná věc :D

Mě to teď k***a kraví jinak což mě vytáčí, že jak se 30. října dostanu k PC jde ten humus W10 do kytek.

Hlasitost do sluchátek je v háji! Musím dát 30/30 a dostávám se tak na dřívějších 10/30 což je slabota a u cestování naprosto nepoužitelný! A sluchátka sou ok vse cistě a td. Je to tím zmetkem lagujícím!

Sem se zas nasr....al
hotovyrado

Post by hotovyrado »

AIKON > já se s W10M na L920 rozloučil a do vydánbí ostré verze zůstávám na Denimu. Hrubý obrys, co od systému čekat mám a chyby/nedodělky, které mají Desítky fakt nemíním zkousávat.... W8.1 jsou odladěné a v mých očích jediné funkční plus, které mi při každodenním používání přinášejí W10M, tj. vyťukávání volaného přes dialer, ještě nějakou dobu oželím....
AIKON
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Apple iPhone 6s Plus 64GB Space Gray

Re: Windows 10 Mobile Technical Preview

Post by AIKON »

Když me na Denimu hrozně padal IE.
Já tam narvu Cyen.

Jo pro pobavení - když to nehraje do sluchátek, že si to pustím do repráku. Tak mi slavnej W10 napsal systémovou chybu blablabla - NEDAŘÍ SE NAJÍT OVLADAČ AUDIA :D
Asi jim napíšu zas, kde ho maj hledat - v prd....eli :D

PS po tom jak sem se tu minule rozciloval jsem zas udělal HR nahral jen aplikace jako Office a FB a Tapatalk a dve alba MP3 telefon úplně prazdnej vykuchanej - 4 dny to šlapalo pak zacal zpomalovat, lagovat, padat aplikace - třeba přijde mail ale outlook mi ho ukaze az po 5 minutách kdy musím přepínat složky odeslane/dorucene. A včera ten zvuk....
Jo MS KVALITKA :D
kllr007
smartguru
smartguru
Zařízení: OnePlus 3

Post by kllr007 »

MS kvalita ? Samozrejme, toto je preview, vies co to znamena ? Ja neviem ludia nadavate tu na MS ale hodnotite nedokonceny preview stav systemu. Si myslis ze take preview iOS alebo droidu je natom skvelo ? Sa zobud.
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2

Post by veigy »

AIKON, jestli ty náhodou nebudeš součástí A/B testování, protože jinak si to nedokážu vysvětlit, že je to tak nepoužitelné. Neříkam, že to jede na jedničku, sám jsem se vrátil na WP8.1, ale na druhou stranu, že by se to hrozně lagovalo a bylo to na nic...

A nemůžeš hodnotit kvalitu MS podle těchto buildů, protože za prvý je to beta, za druhý klidně fakt můžeš být v A/B testování a za třetí ten systém není sladěný s FW tvého telefonu....
Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global

Post by Mahtiel »

Všichni jsme do 10tek šli s tím, že to je to neodladěný preview, že je velká pravděpodobnost, že telefon nebude fungovat podle našich představ. Taky mne tu několik věcí vytáčí, používám Windows feedback. A co se týče samotné odladěnosti systému, tak mi na mém low-endu krásně sedl. Zůstala jsem ovšem na předposledním buildu.
Otázka: Za poslední měsíc mi asi 3x zešedla obrazovka, např. jednou jsem nemohla vzít hovor, pomohl jen restart telefonu. Předpokládám, že je to chyba asi samotného telefonu, že?
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Chyba desitek, mas sice novou verzi OS/SW, ale FW delany na 8.1.Dokud nebude final verze, ktera prinese i novy FW nema cenu resit nejake anomalie.
Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak

Post by Mahtiel »

Díky moc za odpověď, už jsem se bála :)
Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak

Post by Mahtiel »

Díky moc za odpověď, už jsem se bála :)
drazic
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 640 dual

Post by drazic »

Zdravíčko lidi. Mám dotaz ohledně microsoft Edge. Jste s tím spokojený ? Takhle chci se zeptat zda jdou v Ečku udělat složky s webovek, tak jak je to třeba u opera mini. Myslím ti dlaždice s obrázky. Nebo je to na stejný způsob jako u win 8.1 ? Díky...
Sandra
smartstar
smartstar
Zařízení: iPhone SE

Post by Sandra »

htcjirka wrote:Chyba desitek, mas sice novou verzi OS/SW, ale FW delany na 8.1.Dokud nebude final verze, ktera prinese i novy FW nema cenu resit nejake anomalie.
Zeptám se asi hloupě, ale co je to ten FW a co vlastně dělá? K čemu je dobrý? Nikdy dřív jsem to neslyšela dokud jsem nepřešla na WP, iOS to asi nemá.
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: ***

Post by JirkaTom »

Stačí napsat "firmware wikipedia" do vyhledávače a budeš to vědět...
Sandra
smartstar
smartstar

Post by Sandra »

Aha, ono je asi příliš obtížné to ve stručnosti laikovi popsat. No, každopádně děkuji :-)
spellshaper
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lumia 930, Surface Pro 3

Post by spellshaper »

Sandra wrote:Zeptám se asi hloupě, ale co je to ten FW a co vlastně dělá? K čemu je dobrý? Nikdy dřív jsem to neslyšela dokud jsem nepřešla na WP, iOS to asi nemá.
FW iPhone určitě má, stejně jako dnes třeba televize, kalkulačka nebo jiné "chytré" el. přístroje. Firmware je velmi důležitý především u zařízení, kde není pouze jedna specifikace hardwaru. Protože FW se stará o to, aby hardware co nejlépe pracoval se softwarem (až do úrovně OS). Samotný OS na to také musí být připravený. U iPhone je to jedno, protože je pouze jeden výrobce hardware a proto relativně dobře funguje (proto také třeba dobře fungují konzole na rozdíl od PC, kde jsou miliardy konfigurací).
Takže firmware je takový nízkoúrovňový software, který úzce spolupracuje s HW a pokud není aktuální nebo není připravený pro konkrétní OS, nemusí některé HW části fungovat (v daném OS) nebo být pomalé atd...
Sandra
smartstar
smartstar

Post by Sandra »

Děkuji spellshaper, už tomu asi rozumím :-)
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: ***

Post by JirkaTom »

speellshaper: Co odhaduješ že MS udělá s W10M ? Bude se babrat s FW (nebo lépe s kolekcí OS+FW) pro všechny staré Lumie, nebo to zařízne a "kolekci" bude optimalizovat jen pro nejnovější Lumie ?
Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak

Post by Mahtiel »

Také děkuji za mnou osvětlení, měla jsem jen mlhavou představu, když jsme u FW, jak to bude s přechodem z technical preview na finální OS pro insidery. Bude třeba ten finální systém včetně aktuálního FW nasosat přes recovery tool nebo to bude jinak?
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Novejsi FW logicky zakomponuje pro všechny Lumie, které dostanou W10.
Post Reply

Return to “Windows 10 Mobile”