Nokia Lumia 930: Všeobecná diskuse

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Extremne viditelny?Je viditelny zejmena pri foceni, kdyz je mene svetla nebo nocnim foceni, fotka je mnohem svetlejsi a vyrazne/dosti znatelne mene sumu (vedle u 1520 si take pochvaluj, ze maji fotky vyrazne mene sumu).Denni fotky jsou + - stejne, pri pouziti rich capture se da dosahnou opravdu mnohem lepsich fotografii celkove.Jak jsem zezacatku prskal, tak jsem spokojeny, konecne se nocni fota vratila na uroven 920.
Marty04
smartguru
smartguru
Zařízení: Nokia 8

Post by Marty04 »

Jak jsem flashnul svou 830, tak konečně můžu plně využít Lumia Camera a musím říct, že mě potěšilo lepší vyvážení bílé v interiéru a při horších světelných podmínkách - už to nemá tak nepřirozeně chladný odstín, celkově to má takový teplejší tón, ale mám pocit, že barvy jsou trochu více saturované.
Dragonerix
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 930

Post by Dragonerix »

A koho to zajímá? tady si Nokia Lumia 930: Všeobecná diskuse a ne 830 :D
Marty04
smartguru
smartguru

Post by Marty04 »

A co? Posuzuje se tu kvalita fotek, co lezou z aplikace Lumia Camera a k tomu se snad vyjádřit mohu.

No ale teď jsem zkoušel pár fotek venku, ale tam teda žádná sláva. Přijde mi, že Lumia Camera Classic fotí v noci lépe. Jsou tam nějaké barvy, méně šumu a více detailů. Možná je to ale tím, že mám neaktualizovanou Lumia Cameru, kde chybí časovač a bracketing a po aktualizaci to bude lepší.

Tohle bylo obojí focené na automatiku a u obou fotek je stejné ISO i rychlost závěrky.

Lumia Camera Classic
http://oi58.tinypic.com/amp81.jpg

Lumia Camera 5
http://oi61.tinypic.com/33nc27n.jpg
tuta
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930

Post by tuta »

Já ten telefon mám chvilku tak se nevyznám.Focení při rychlého sérii nejde s bleskem?
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Klasicky fotak jde nastavit v nastaveni (nesmysl to delat, nic neumi a foti hure), mezi aplikacemi v seznamu neni, byl vypusten, zamerne.

Marty04: Uz ma i 830 verzi kamery 5.0.2.42?
Marty04
smartguru
smartguru

Post by Marty04 »

Verze 5.0.1.11
Získal jsem ji jen díky flashnutí německého balíčku softwaru, co byl dostupný na navifirm. V aplikaci funguje všechno a je rychlá, ale nesmím ji odinstalovat, jinak ji do telefonu zpátky nedostanu, jelikož Store stále hlásí, že není pro mé zařízení dostupná.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Diky za info, takze ma jeste tu o chlup starsi verzi, ale verzi 5, coz je nejduzlezitejsi ;-)
Marty04
smartguru
smartguru

Post by Marty04 »

A přijde s tou vyšší verzí lepší kvalita fotografií? Jelikož opravdu mi momentálně přijdou lepší výsledky s Lumia Camera classic než s Lumia Camera 5.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Nevim jak u 830, ale u 930 jsou nejlepsi foto s Lumia Camera, tezko odhadovat/rict.
Marty04
smartguru
smartguru

Post by Marty04 »

Zajímavé je, že dokud jsem měl Denim z výroby a šlo ošálit Store a nainstalovat Lumia Cameru (ta co hlásila aktualizujte telefon a neměla rich capture), tak to byla právě ta vyšší verze, kde byl i časovač a bracketing a fotky byly lepší než s touhle verzí, co mám nyní v telefonu.
Pokud to chápu dobře, tak u 930 byla kvalita u první verze Lumia Camera taky horší a až s tou finální verzí fotí nejlíp?
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Po všechny verze nové Lumia Camery foti 930 dobře/lépe.
Dragonerix
smartguru
smartguru

Post by Dragonerix »

Tak pánové, možná si někdo z vás pamatujete že jsem nedávno dával svou L930 na reklamaci kvůli pár věcem (přehřívání, lícování, a tmavá polovina displeje) Dneska se mi telefon vrátil a jsem nad míru spokojený!! Celá reklamace se řešila přes Microsoft pod dozorem a posílal sem ho tam s Denimem z Finska (to je důležité čtěte dál).

První co jsem udělal že jsem rozbalování balíku natáčel pro případný nedokonalosti. Nakonec vše dopadlo jak mělo a telefon je lepší než jako nový :D těžko uvěřit. Takže jsme jej zapnul a čtu dokumenty které přibalili a v popisu oprav krom výměna všeho možného je i přehrání SW a FW v souladu s výrobními podmínkami, takže jsem očekával zpět CZ firmware a Cyan. Ale kde se vzal tu se vzal :D mám tam Denim ale nevím jaká země

SW: 8.10.14226.359
FW: 02540.00019.14522.26003

Ted jsem chtěl nastavit z 3G na 4G a co mě překvapilo :D vlezu do nastavení > síť + SIM > a najednou už nemusím klikat na nastavení SIM jelikož rychlost jde nastavovat rovnou zde!! možná najdu i jiný novinky
Marty04
smartguru
smartguru

Post by Marty04 »

Co znamená, žes řešil reklamaci přes Microsoft?
Dragonerix
smartguru
smartguru

Post by Dragonerix »

No to že jsem už jednou reklamoval v Cellnetu ale reklamace dopadla spíše hůře než lépe a tak sem neváhal a kontaktoval Microsoft. Jejich odpověď mě potěšila, že mám znovu reklamovat ale u Arvato do protokolu napsat jmena a Microsoft je předem upozorní o VIP opravě.. takže přes Microsoft
Daff_Cz
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge, black

Re: Nokia Lumia 930: Všeobecná diskuse

Post by Daff_Cz »

Takze tím vlastne chceš říct, ze u někoho si na opravě dají záležet (kdo je VIP) a u ostatních to opraví podle toho, jak se ráno probudí nebo jakou mají náladu?
Massik
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 DS

Post by Massik »

Dragonerix: Zkus prosím zálohování telefonu. Me to vždy hodí hlášku, že se objevil nějaký problém při zálohování nastavení. Resim to s Microsoftem už dlouho, ale stále bez výsledku. Díky.
Dragonerix
smartguru
smartguru

Post by Dragonerix »

Massik: Zálohování proběhlo normálně :)

Daff_Cz: No skoro jo :D v podstatě se řídí danými protokoly co jim dodává Microsoft a to na všech pozicích (přijetí, testování před opravou, oprava, testování po opravě, zabalení a expedice) ale v mém případě u toho vždy byl nějaký dozor který kontroloval i samotného pracovníka a finální kontrolu prováděli s pečlivostí

Teoreticky výsledná kvalita opravy ať už VIP nebo normální by měla být stejná, ale každý může něco přehlédnout

EDIT: nedávno tady někdo řešil kam zmizela aplikace fotoaparát po aktualizaci na denim. 6e je tím údajně nahrazena Lumia Camera... Ale já mám v menu jak Lumia Camera tak i Fotoaparát :D
andrewxy
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 930

Post by andrewxy »

Ahojte, len tak pre zaujímavosť.. Aký farebný profil na amolede Lumia 930 skôr preferujete? živý,chladný, štandardný alebo si ho v prokročilom upravujete?:)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Samozrejme si upravuji barvu podle sveho.
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”