Nokia Lumia 930: Všeobecná diskuse
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Extremne viditelny?Je viditelny zejmena pri foceni, kdyz je mene svetla nebo nocnim foceni, fotka je mnohem svetlejsi a vyrazne/dosti znatelne mene sumu (vedle u 1520 si take pochvaluj, ze maji fotky vyrazne mene sumu).Denni fotky jsou + - stejne, pri pouziti rich capture se da dosahnou opravdu mnohem lepsich fotografii celkove.Jak jsem zezacatku prskal, tak jsem spokojeny, konecne se nocni fota vratila na uroven 920.
Jak jsem flashnul svou 830, tak konečně můžu plně využít Lumia Camera a musím říct, že mě potěšilo lepší vyvážení bílé v interiéru a při horších světelných podmínkách - už to nemá tak nepřirozeně chladný odstín, celkově to má takový teplejší tón, ale mám pocit, že barvy jsou trochu více saturované.
-
Dragonerix
- smartguru

- Zařízení: Lumia 930
A koho to zajímá? tady si Nokia Lumia 930: Všeobecná diskuse a ne 830 :D
A co? Posuzuje se tu kvalita fotek, co lezou z aplikace Lumia Camera a k tomu se snad vyjádřit mohu.
No ale teď jsem zkoušel pár fotek venku, ale tam teda žádná sláva. Přijde mi, že Lumia Camera Classic fotí v noci lépe. Jsou tam nějaké barvy, méně šumu a více detailů. Možná je to ale tím, že mám neaktualizovanou Lumia Cameru, kde chybí časovač a bracketing a po aktualizaci to bude lepší.
Tohle bylo obojí focené na automatiku a u obou fotek je stejné ISO i rychlost závěrky.
Lumia Camera Classic
http://oi58.tinypic.com/amp81.jpg
Lumia Camera 5
http://oi61.tinypic.com/33nc27n.jpg
No ale teď jsem zkoušel pár fotek venku, ale tam teda žádná sláva. Přijde mi, že Lumia Camera Classic fotí v noci lépe. Jsou tam nějaké barvy, méně šumu a více detailů. Možná je to ale tím, že mám neaktualizovanou Lumia Cameru, kde chybí časovač a bracketing a po aktualizaci to bude lepší.
Tohle bylo obojí focené na automatiku a u obou fotek je stejné ISO i rychlost závěrky.
Lumia Camera Classic
http://oi58.tinypic.com/amp81.jpg
Lumia Camera 5
http://oi61.tinypic.com/33nc27n.jpg
Já ten telefon mám chvilku tak se nevyznám.Focení při rychlého sérii nejde s bleskem?
-
htcjirka
- smartmaniak

Klasicky fotak jde nastavit v nastaveni (nesmysl to delat, nic neumi a foti hure), mezi aplikacemi v seznamu neni, byl vypusten, zamerne.
Marty04: Uz ma i 830 verzi kamery 5.0.2.42?
Marty04: Uz ma i 830 verzi kamery 5.0.2.42?
Verze 5.0.1.11
Získal jsem ji jen díky flashnutí německého balíčku softwaru, co byl dostupný na navifirm. V aplikaci funguje všechno a je rychlá, ale nesmím ji odinstalovat, jinak ji do telefonu zpátky nedostanu, jelikož Store stále hlásí, že není pro mé zařízení dostupná.
Získal jsem ji jen díky flashnutí německého balíčku softwaru, co byl dostupný na navifirm. V aplikaci funguje všechno a je rychlá, ale nesmím ji odinstalovat, jinak ji do telefonu zpátky nedostanu, jelikož Store stále hlásí, že není pro mé zařízení dostupná.
-
htcjirka
- smartmaniak

Diky za info, takze ma jeste tu o chlup starsi verzi, ale verzi 5, coz je nejduzlezitejsi 
A přijde s tou vyšší verzí lepší kvalita fotografií? Jelikož opravdu mi momentálně přijdou lepší výsledky s Lumia Camera classic než s Lumia Camera 5.
-
htcjirka
- smartmaniak

Nevim jak u 830, ale u 930 jsou nejlepsi foto s Lumia Camera, tezko odhadovat/rict.
Zajímavé je, že dokud jsem měl Denim z výroby a šlo ošálit Store a nainstalovat Lumia Cameru (ta co hlásila aktualizujte telefon a neměla rich capture), tak to byla právě ta vyšší verze, kde byl i časovač a bracketing a fotky byly lepší než s touhle verzí, co mám nyní v telefonu.
Pokud to chápu dobře, tak u 930 byla kvalita u první verze Lumia Camera taky horší a až s tou finální verzí fotí nejlíp?
Pokud to chápu dobře, tak u 930 byla kvalita u první verze Lumia Camera taky horší a až s tou finální verzí fotí nejlíp?
-
htcjirka
- smartmaniak

Po všechny verze nové Lumia Camery foti 930 dobře/lépe.
-
Dragonerix
- smartguru

Tak pánové, možná si někdo z vás pamatujete že jsem nedávno dával svou L930 na reklamaci kvůli pár věcem (přehřívání, lícování, a tmavá polovina displeje) Dneska se mi telefon vrátil a jsem nad míru spokojený!! Celá reklamace se řešila přes Microsoft pod dozorem a posílal sem ho tam s Denimem z Finska (to je důležité čtěte dál).
První co jsem udělal že jsem rozbalování balíku natáčel pro případný nedokonalosti. Nakonec vše dopadlo jak mělo a telefon je lepší než jako nový :D těžko uvěřit. Takže jsme jej zapnul a čtu dokumenty které přibalili a v popisu oprav krom výměna všeho možného je i přehrání SW a FW v souladu s výrobními podmínkami, takže jsem očekával zpět CZ firmware a Cyan. Ale kde se vzal tu se vzal :D mám tam Denim ale nevím jaká země
SW: 8.10.14226.359
FW: 02540.00019.14522.26003
Ted jsem chtěl nastavit z 3G na 4G a co mě překvapilo :D vlezu do nastavení > síť + SIM > a najednou už nemusím klikat na nastavení SIM jelikož rychlost jde nastavovat rovnou zde!! možná najdu i jiný novinky
První co jsem udělal že jsem rozbalování balíku natáčel pro případný nedokonalosti. Nakonec vše dopadlo jak mělo a telefon je lepší než jako nový :D těžko uvěřit. Takže jsme jej zapnul a čtu dokumenty které přibalili a v popisu oprav krom výměna všeho možného je i přehrání SW a FW v souladu s výrobními podmínkami, takže jsem očekával zpět CZ firmware a Cyan. Ale kde se vzal tu se vzal :D mám tam Denim ale nevím jaká země
SW: 8.10.14226.359
FW: 02540.00019.14522.26003
Ted jsem chtěl nastavit z 3G na 4G a co mě překvapilo :D vlezu do nastavení > síť + SIM > a najednou už nemusím klikat na nastavení SIM jelikož rychlost jde nastavovat rovnou zde!! možná najdu i jiný novinky
Co znamená, žes řešil reklamaci přes Microsoft?
-
Dragonerix
- smartguru

No to že jsem už jednou reklamoval v Cellnetu ale reklamace dopadla spíše hůře než lépe a tak sem neváhal a kontaktoval Microsoft. Jejich odpověď mě potěšila, že mám znovu reklamovat ale u Arvato do protokolu napsat jmena a Microsoft je předem upozorní o VIP opravě.. takže přes Microsoft
- Daff_Cz
- smartguru

- Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge, black
Re: Nokia Lumia 930: Všeobecná diskuse
Takze tím vlastne chceš říct, ze u někoho si na opravě dají záležet (kdo je VIP) a u ostatních to opraví podle toho, jak se ráno probudí nebo jakou mají náladu?
-
Massik
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 950 DS
Dragonerix: Zkus prosím zálohování telefonu. Me to vždy hodí hlášku, že se objevil nějaký problém při zálohování nastavení. Resim to s Microsoftem už dlouho, ale stále bez výsledku. Díky.
-
Dragonerix
- smartguru

Massik: Zálohování proběhlo normálně 
Daff_Cz: No skoro jo :D v podstatě se řídí danými protokoly co jim dodává Microsoft a to na všech pozicích (přijetí, testování před opravou, oprava, testování po opravě, zabalení a expedice) ale v mém případě u toho vždy byl nějaký dozor který kontroloval i samotného pracovníka a finální kontrolu prováděli s pečlivostí
Teoreticky výsledná kvalita opravy ať už VIP nebo normální by měla být stejná, ale každý může něco přehlédnout
EDIT: nedávno tady někdo řešil kam zmizela aplikace fotoaparát po aktualizaci na denim. 6e je tím údajně nahrazena Lumia Camera... Ale já mám v menu jak Lumia Camera tak i Fotoaparát :D
Daff_Cz: No skoro jo :D v podstatě se řídí danými protokoly co jim dodává Microsoft a to na všech pozicích (přijetí, testování před opravou, oprava, testování po opravě, zabalení a expedice) ale v mém případě u toho vždy byl nějaký dozor který kontroloval i samotného pracovníka a finální kontrolu prováděli s pečlivostí
Teoreticky výsledná kvalita opravy ať už VIP nebo normální by měla být stejná, ale každý může něco přehlédnout
EDIT: nedávno tady někdo řešil kam zmizela aplikace fotoaparát po aktualizaci na denim. 6e je tím údajně nahrazena Lumia Camera... Ale já mám v menu jak Lumia Camera tak i Fotoaparát :D
Ahojte, len tak pre zaujímavosť.. Aký farebný profil na amolede Lumia 930 skôr preferujete? živý,chladný, štandardný alebo si ho v prokročilom upravujete?:)
-
htcjirka
- smartmaniak

Samozrejme si upravuji barvu podle sveho.