Zdravím,
děkuji za zdejší názory, každý byl pro mne svým způsobem užitečný.

Dnes po delším hloubání a bloumání (jsem nesmírně nerozhodný člověk) jsem se asi už definitivně rozhodl pro
LG G3 32GB. Důvodů je několik:
- propásl jsem možnost koupit SGS4 LTE-A za 9 tisíc, a dávat za ni 10-10,5k je už moc
- vážně jsem uvažoval o číně vzhledem k výkonu (octa-core) či třeba podpoře dual SIM, leč nejsou to pro mne tak důležité faktory jako následující; Xiaomi Mi3, Meizu MX4, OnePlus One a podobné nemají paměťovky (a platit 11k za 64GB verzi je pro mne příliš vzhledem k "neprémiovosti" značky), naproti tomu ZOPO ZP998/9 či THL 5000 mne sice oslovily hlavně cenou a výbavou, ale četl jsem o dost neodladěném prostředí, zásecích, restartech, necitlivé GPS kvůli čipu MediaTek, a konec konců, není pro mne přitažlivý telefon bez pořádné oficiální CZ podpory, v tomto mají prostě velké zaběhnuté značky navrch, nemusím se bát, že mi zamítnou oprávněnou reklamaci - u velkých výrobců je ta šance znatelně menší řekl bych
- a konečně, mám možnost koupit LG G3 32GB za necelých 11 tisíc u nás ve městě, takže si ji vyzkouším, prohlédnu a nejspíš vyberu (mohu si koupit 16GB verzi, ale připlatit si necelou tisícovku za lepší verzi je přijatelné, a LG G2 stojí kolem 9k, takže volba je jasná, ikdyž jsem původně chtěl telefon do 9k)
Za poslední 4 dny jsem pročetl desítky recenzí na uvedené (i jiné) telefony, ale oslovil mne právě LG G3. Sice nepotřebuji QHD displej (FullHD úplně stačí), nemá úplně velkou baterii vzhledem k výbavě, přestože má 3GB RAM, po spuštění je volných pouze cca 1,4GB, nemá HW tlačítka menu/domů/zpět, prostředí prý občas laguje, při natáčení/přehrávání videí či hraní her se výrazně zahřívá,... Ale vynahradí mi to jinak (doufám) špičkový výkon, foťák, samozřejmě displej a doufám, že i ten Lollipop bude stát za to a nebude to jen zpomalující balast (ale o tom si ještě počtu), kdyžtak počkám na verzi 5.1 nebo tak.
Zkušenosti s pozitivy i negativy používání LG G3 jsou vítány.