S4 vs G2

Potřebujete poradit s výběrem chytrého telefonu, tabletu nebo příslušenství? Pak jste tu správně!
Nagano
nováček
nováček
Zařízení: LG G3 32GB Titanium

S4 vs G2

Post by Nagano »

Díky za diskuzi, pánové.

Chci, aby telefon vydržel aspoň 2-3 roky. Kdybych ho chtěl na půl roku, koupím něco v bazaru za pár kaček a neřeším záruku a věci, které řeším před koupí tohoto kousku. A vzhledem k tomu, že je to chytrej telefon, pětipalcát a dokáže to všelijaký věci, tak by byla škoda jej mít pořád vypnutý "aby se neopotřeboval". :tlem:

htcjirka: Máš s tím osobní zkušenost nebo Ti to potvrdilo víc uživatelů?
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

S4 vs G2

Post by htcjirka »

Samozrejme, v praxi je to bezpotizi reklamovatelna zavada.Jak u Samsungu, tak u Nokii.
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

S4 vs G2

Post by GreenArrow »

Nagano: Jak píšeš, telefon je od toho, aby se používal, proto jsem si koupil iPhone s IPS a nemusím pořád řešit, jestli zapnout navigaci v autě nebo ne.

OT: Jirko Z30 už dosloužila?
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

S4 vs G2

Post by htcjirka »

GreeArrow : Ano, bude vymena za Passport, mam objednano, takze cekam jak dorazi.Musel jsem vytahnout Lumcu, at muzu fungovat :-)
GreenArrow
Ban
Ban

S4 vs G2

Post by GreenArrow »

Tak at dobře slouží, passport mě pořád fascinuje :-)
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

S4 vs G2

Post by tslany »

Tak si ho kup, ne? A nedělej OT, než ti přijedu jednu lisknout, zelený Ondřeji :-D

A k tématu: Telefon nemá poroučet, má sloužit, a to, že si koupím amoletu, abych ji pak musel jít reklamovat, to podle mě poroučení je, a nic takového nesmí do baráku. Rozhodně bych volil IPS, když bude jednou z priorit navigace, bez debat.
Nagano
nováček
nováček

S4 vs G2

Post by Nagano »

Ad navigace - jestli se dá za prioritu považovat použití na 5-20 hodin týdně, tak to může být omezující faktor (neustálá reklamace). Já sice v autě používám klasickou navigaci, ale jsou tam staré mapy a na některé trasy holt tasím mobil s novými mapovými podklady. Někdy je to na těch cca 5 hodin týdně, jindy (ojediněle) je to 20 hodin v kuse.

Jestli je to s blednutím a vypalováním barev individuální záležitost, pak by to neměl být problém, zvlášť když mi to při reklamaci uznají a dostanu kus, který už to třeba dělat nebude (resp. to půjde pozvolna a stane se tak za pár let, až bude mít telefon nejlepší léta za sebou).
GreenArrow
Ban
Ban

S4 vs G2

Post by GreenArrow »

Tomášku mazat si to můžeš, ono to už dlouho trvat nebude :-D. Zjevná frustrace z jednoho uživatele smartmanie je očividná...
Nagano: Alternativa od Samsungu může být S4 active, má SLCD a stejný HW jako S4, horší foták a není tak pěkný.
tslany
smartmaniak
smartmaniak

S4 vs G2

Post by tslany »

Ondrášku, jen klid, nezapomeň se zahledět na svoji vesmírně šedou a pustit si svoji oblíbenou kapelu, a bude vše dobré :-D

S4 Active je dobrá alternativa, zvlášť ta voděodolnost, ačkoliv u samsungu ne tak dokonalá, jako u Sony, a asi bych se bál brát telefon na koupání.
Nagano
nováček
nováček

S4 vs G2

Post by Nagano »

Active je docela zajímavá, ale nepřitažlivá alternativa, navíc s HW z 9505 a ne z 9506. :( Navíc jestli je odolná "jen tak napůl"... :D

S největší pravděpodobností půjdu tedy do S4 i9506. Jen bych měl ještě dotaz ke znalým - jak je to s aktualizacemi a celkovou podporou telefonu? Co tak vidím na fórech, tak je to bída (rooty, ROMky apod. jen pro 9500/9505), tak by mne zajímalo, do jaké míry je to problémové a jestli bude k dispozici Lollipop?
tslany
smartmaniak
smartmaniak

S4 vs G2

Post by tslany »

Jestli ti jde o podporu, to se nikdo neodváží říct, jak to bude, to si můžeš být jist asi jen u iPhonů a nebo nových Lumií.
Thompson
smartguru
smartguru
Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2

S4 vs G2

Post by Thompson »

Já si teda jako majitel iPhonu nejsem jistý ničím.
Nagano
nováček
nováček

S4 vs G2

Post by Nagano »

tslany wrote:Jestli ti jde o podporu, to se nikdo neodváží říct, jak to bude, to si můžeš být jist asi jen u iPhonů a nebo nových Lumií.
Když už se neví jak to bude, stačilo by mi vědět, jak to zatím je? :)
GreenArrow
Ban
Ban

S4 vs G2

Post by GreenArrow »

Je to jak píšeš, je to zajisté zajímavý model, ale podpora bude minimální a to jak od Samsungu, tak od uživatelů. I9505 je daleko rozšířenější.
Nagano
nováček
nováček

S4 vs G2

Post by Nagano »

I tak je to dost lákavé, že to neodmítnu. :D A jen pro srovnání - S3 Neo na tom asi bude (co se podpory týče) stejně nejistě jako S4 LTE-A oproti klasické S4 i9505, že? Já jen, že S3 Neo si koupilo v poslední době dost lidí v mém okolí, tak abych se jim mohl vysmát. :D
Nagano
nováček
nováček

S4 vs G2 - rozlouskunuto (?)

Post by Nagano »

Zdravím,

děkuji za zdejší názory, každý byl pro mne svým způsobem užitečný. :) Dnes po delším hloubání a bloumání (jsem nesmírně nerozhodný člověk) jsem se asi už definitivně rozhodl pro LG G3 32GB. Důvodů je několik:

- propásl jsem možnost koupit SGS4 LTE-A za 9 tisíc, a dávat za ni 10-10,5k je už moc
- vážně jsem uvažoval o číně vzhledem k výkonu (octa-core) či třeba podpoře dual SIM, leč nejsou to pro mne tak důležité faktory jako následující; Xiaomi Mi3, Meizu MX4, OnePlus One a podobné nemají paměťovky (a platit 11k za 64GB verzi je pro mne příliš vzhledem k "neprémiovosti" značky), naproti tomu ZOPO ZP998/9 či THL 5000 mne sice oslovily hlavně cenou a výbavou, ale četl jsem o dost neodladěném prostředí, zásecích, restartech, necitlivé GPS kvůli čipu MediaTek, a konec konců, není pro mne přitažlivý telefon bez pořádné oficiální CZ podpory, v tomto mají prostě velké zaběhnuté značky navrch, nemusím se bát, že mi zamítnou oprávněnou reklamaci - u velkých výrobců je ta šance znatelně menší řekl bych
- a konečně, mám možnost koupit LG G3 32GB za necelých 11 tisíc u nás ve městě, takže si ji vyzkouším, prohlédnu a nejspíš vyberu (mohu si koupit 16GB verzi, ale připlatit si necelou tisícovku za lepší verzi je přijatelné, a LG G2 stojí kolem 9k, takže volba je jasná, ikdyž jsem původně chtěl telefon do 9k)

Za poslední 4 dny jsem pročetl desítky recenzí na uvedené (i jiné) telefony, ale oslovil mne právě LG G3. Sice nepotřebuji QHD displej (FullHD úplně stačí), nemá úplně velkou baterii vzhledem k výbavě, přestože má 3GB RAM, po spuštění je volných pouze cca 1,4GB, nemá HW tlačítka menu/domů/zpět, prostředí prý občas laguje, při natáčení/přehrávání videí či hraní her se výrazně zahřívá,... Ale vynahradí mi to jinak (doufám) špičkový výkon, foťák, samozřejmě displej a doufám, že i ten Lollipop bude stát za to a nebude to jen zpomalující balast (ale o tom si ještě počtu), kdyžtak počkám na verzi 5.1 nebo tak. :tlem:

Zkušenosti s pozitivy i negativy používání LG G3 jsou vítány. ;-)
Blooddrunk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone :P

Re: S4 vs G2

Post by Blooddrunk »

Vybral jsi to nejlepší z androidu co jsi mohl. V dnešní době je málo telefonů, které by byly konkurence schopny právě LG G3. Nepočítaje Xperii Z3.
Post Reply

Return to “Jaké zařízení si mám koupit?”