S4 vs G2

Potřebujete poradit s výběrem chytrého telefonu, tabletu nebo příslušenství? Pak jste tu správně!
Nagano
nováček
nováček
Zařízení: LG G3 32GB Titanium

S4 vs G2

Post by Nagano »

Zdravím vespolek,

je mi jasný, že dilema, které řeším já, řešilo/řeší i milion dalších uživatelů. Přesto jsem nedokázal dohledat uspokojivé odpovědi na palčivé otázky, jen mi každý podsouval Gé dvojku jako jasnou volbu. Byl bych rád, kdyby mi dokázal poradit někdo, kdo má zkušenosti s jednotlivými přístroji a ne někdo, kdo si tabulkově porovná telefony a řekne mi výsledek (to už jsem si zkoušel milionkrát).

Telefon chci využívat adekvátně k jeho výbavě - fotky, docela dost videí (ale nic ve tmě), sem tam hra, spousta aplikací, navigace, internet všude ve všech podobách a spousta dalších věcí. Vzhledově nemám problém ani s jedním z dvojice kandidátů, chci Android ikdyž s ním zatím nemám zkušenosti. V otázce výkonu nemám výhrady (počítám s verzí S4 i9506 s krapet rychlejším procesorem a LTE-A). Stejně tak v otázce výdrže baterie a podobných aspektech mi drobné rozdíly nevadí.

Zatím u mě vede S4 ale jen kvůli drobnostem. Ať už je to o chlup hezčí design, HW tlačítka, aplikace S Health, delší ostření foťáku u G2, asi větší podpora S4 co se Custom ROM týče (do budoucna počítám se změnou ROM). Ikdyž G2 má prý o chlup odladěnější prostředí. Vadí mi ale absence paměťovek na G2, někomu 32gb bude stačit, já jsem klidnější, když mám k dispozici slot na karty, kdyby náhodou (nikdy jsem neměl telefon bez paměťovek).

Co mne ale trápí a na co jsem nikde nedohledal rozumnou odpověď: (týká se to vesměs jen Samsungu Galaxy S4)

Vypalování displeje AMOLED - ANO/NE
Někdo říká, že se mu na Galaxy S3 či S4 už po půl roce "vypálily" barvy, černá je šedou, celkové podání barev je mdlé. A co mě štve nejvíc, prý na tom má velkou zásluhu navigace, po které jsou prý patrné vypálené stopy údajů na obrazovce (což by mne mrzelo, jelikož jsem řidič z povolání a GPS v telefonu tudíž využívám dost často). Jas mívám nastavený skoro na maximum. Chci telefon používat aspoň 2-3 roky a za cenu kolem 9k očekávám, že to telefon a všechny jeho součásti vydrží (nemlátím přístrojem o skálu ani jej netopím ve vaně, takže se dá říct, že jsem nenáročný uživatel).

Případně, kdybych třeba za rok viděl znatelný pokles v barevnosti, uznají mi to v záruce nebo řeknou, že je to "vada z používání a opotřebení"? Asi to druhé že?... :cry:

Je možné "naučit" telefon nahrávat video se 120fps
Jednoduše - jde to změnit nahráním jiné ROM nebo to telefon nezvládne hardwarově? Úplně by mi stačilo takové video ve VGA rozlišení 640x480, ale kdyby to šlo i v HD, nebránil bych se. :)

Neodladěnost TouchWiz u S4
Prý se to lehce "trhá" i při procházení nabídek menu apod., což by mne úplně nelákalo - za ty peníze... Pryč jsou časy, kdy jsem Nokii N97 za 12 táců musel 4x za den restartovat, protože se kousla a nebylo s ní hnutí. A podle mě není známka punku vždy čekat 1-2 vteřiny, než se načte menu a každá další zvolená položka v něm (nastavení, správce souborů, složky s aplikacemi). Nerad bych to tak měl i s novým telefonem, chci něco svižného a příjemného na pohled. Ikdyž tento problém a jeho řešení asi souvisí s následujícím -

ROOT/změna ROM - přijdu o záruku
"ANO", "NE" nebo "MOŽNÁ"? Kdybych nahrál jinou ROM a nedejbože byl třeba HW průser, že bych nesl telefon do servisu, je možný tam nahrát zpátky tovární ROM a "zamést za sebou stopy"? Nebo by v servisu poznali, že jsem si s tím hrál a přišel bych o záruku? Krom toho, na netu jsem našel bezpočet článků se zaměřením na ROOT a alternativní ROMky, ale nikde jsem nenašel podrobné vysvětlení a návod, třeba i se slovníkem pojmů pro začátečníka - jako nejsem blbej a se Symbianem jsem si vyhrál dosyta, ale to bylo o dost jednodušší, stačilo připojit k PC, flashnout firmware a za 15 minut byl telefon jako vyměněný. A když byl problém. flashnul se zpátky tovární FW a nikdo nikdy nic nepoznal. Co jsem zatím něco omrknul, tak Android se dá spustit ve více režimech, je tam možnost i podrobně pohrát se systémem a ač nejsem počítačový analfabet, šikl by se nějaký "lopatový" podrobný návod, jako když vedete dítě poprvé do školky. :)

Někdo píše to, někdo ono. Zatím u mne vede "o šepot jednorožce" S4 i9506, ale v definitivním rozhodnutí mi brání ta neodladěnost a hlavně údajné vypalování barev. Jestli je to neřešitelný problém, pak nechápu, jak může (dřívější) vlajková loď mít tolik zastánců.

Za jakékoliv odpovědi předem díky a přeji klidné svátky a do nového roku jen to nejlepší!
JuaNex
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S4

Re: S4 vs G2

Post by JuaNex »

G2 som nemal a tak mozem hovorit len k S4. Mam klasicku verziu i9505 ktora ma lepsiu podporu ako i9506. Je to dane tym ze je omnoho rozsirenejsi. ROM je vela, ale najlepsie funguje stock od Samsungu. Ja ale nepouzivam TouchWiz, no Nova Launcher. Sekanie alebo sekundove cakanie na reakcie neviem odkial mas, ale nic take nehrozi. U mna teda v ziadnom pripade a to mam v telefone vyse 100 zakupenych aplikacii snad na vsetku moznu pracu a ulahcenie prace.

K tomu videu. S4 ma rezim 2x, 4x, 8x slow motion, teda az 240fps. Neviem presne nakolko zrezava rozlisenie, ale na youtube je kopec videi v tomto rezime, aj moje napriklad, a su dobre.
https://www.youtube.com/watch?v=XvTdju9jfTo" onclick="window.open(this.href);return false;

Vypalovanie displeja nepozorujem. Denny screen time mam okolo 3h a viac. To co si napisal je hlupost, to ti musel povedat odbornik ako prase. Cierna farba sa na sedu na AMOLED zmenit nemoze. Cierna je vypnuta a tudiz ina ako cierna byt nemoze. Vypalovanie nieje nejak extra viditelne na S2 a nieto este na S4. Jedine na predajnovych vystavnych modeloch, kde idu aj 24h denne pol roka na maximalnom jase vacsinou s home obrazovkou. Ale po 2 ani 4 rokoch v rukach uzivatela je to nerealne dosiahnut.
Nagano
nováček
nováček

S4 vs G2

Post by Nagano »

Díky za reakce!

JuaNex:
O té podpoře vím, takže ROM z 9500/9505/9515 není vůbec kompatibilní s 9506? Každopádně, jak si čtu víc a víc, bude mi nejspíš stačit jen jiný Launcher (třeba hodně chválený Nova, velké možnosti nastavení mám rád) a pokud by šlapalo to natáčení slowmotion videa v základu, byla by to pecka (na youtube jsem po zběžném hledání našel slowmo 240fps při 360p a 120fps při HD 720p, takže značka ideál).
Vypalování displeje jsem četl na několika různých CZ fórech, že je to obecně vlastnost AMOLED displejů a stěžovalo si na to poměrně dost uživatelů. Kdyby to byl jen výkřik do tmy, neřešil bych to, ale jde o docela masovou záležitost. Můžu jen doufat, že jsou to důsledky prvních kusů, které se projevily po cca roku používání a mě to snad mine, jelikož si telefon budu kupovat až v lednu/únoru.
Záseky a "zamyšlení" telefonu jsem četl v recenzích (pročetl jsem jich fakt hodně, zde, na mobilmanii, na stránkách sgs4cz, mobil.idnes,...), všichni se víceméně shodovali na lehké, opravdu lehké zasekanosti, no asi to způsoboval TouchWiz. I tak, jsem na to alergický, pomalejší telefony jsem jako bývalý zarytý Symbianista měl dlouho, je čas mít konečně uživatelsky přívětivý stroj. :)

egee:
Dík, ale moc mi to nepomohlo... Jak jsem psal na začátku, srovnání parametrů jsem již několikrát dělal a tak jsem se teď nedozvěděl nic nového. O G3 jsem taky uvažoval, ale ten příplatek mi za to nestojí, už tak to pro mě bude docela pálka za mobil. Kdyby nebylo absence paměťovek, asi bych bral G2, ale člověk nikdy neví kdy bude potřebovat hafo paměti na fotky z výletů/videa z akcí/filmy na cesty (zvlášť když může telefon nahrávat datově objemná videa) a kupovat a tahat s sebou flashku nebo snad externí HDD mi přijde jako řešení z pravěku, kdy paměťovky nebyly podporovány... :oops:
Thompson
smartguru
smartguru
Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2

S4 vs G2

Post by Thompson »

Pokud nechce Xperii Z1, tak potom G2.TOP!
Nagano
nováček
nováček

S4 vs G2

Post by Nagano »

Tohle je bohužel přesně typ komentáře, který mi vůbec nepomůže... :-(
Thompson
smartguru
smartguru
Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2

S4 vs G2

Post by Thompson »

Co by ti pomohlo?Videorecenze všude jsou, vzhledem ke stáří obou modelů jsou všude i zkušenosti majitelů.Napsal jsem ti svůj osobní názor-pokud to chceš v trochu delší verzi ok.Samsung je plastový krám, co se kroutí a nepříjemně zahřívá, klasický Samsung...dělají to tak léta, jinak to asi neumí.Samozřejmě dále neodladěné prostředí co se seká už z krabice.Jediná výhoda oproti LG je, že si bude lépe držet hodnotu, zřejmě u lidí je Samsung víc než LG.LG je podle mě ve všem měřitelném lepší.
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

S4 vs G2

Post by GreenArrow »

G2 je lepší, ale S4 je samsung, neztrácí hodnotu tak rychle, ta značka má trochu jméno. Já bych radši slabší S4 a udělal si z toho google play edici, ať mi to aktualizuje google.
Nagano
nováček
nováček

S4 vs G2

Post by Nagano »

GreenArrow: Vím, že je G2 o fous lepší (ikdyž ne ve všem), a jak říkáš "Samsung je Samsung". Já mám ale stejně podivný strach z toho displeje. :roll:
Blooddrunk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone :P

Post by Blooddrunk »

Tak taky přidám jeden příspěvek. Ze začátku jsem byl z G2 trošku špatně, protože jsem si musel pár věcí doladit, ale teď už mě (skoro) nic neštve. Co se displeje týče, tak to je špica podle mě i když trošku nechápu, proč jsou na lepším světle na tmavém pozadí vidět tak moc čáry displeje, nicméně srdce mi to nějak netrhá.
Ohledně ceny, tak LG G2 má v dnešní době o něco vyšší cenu, beru v potaz bazarové ceny. S4 jsem měl také a pokud bych měl poradit který, tak bych se přiklonil k G2.
michael.zeleny
nováček
nováček
Zařízení: Huawei Ascend P6

S4 vs G2

Post by michael.zeleny »

Já G2 měl a byl jsem s ní absolutně spokojen, hlavně tedy co se týče displeje, fotoaparátu a výdrže baterie na jedno nabití. Displej je na velmi dobré úrovni (podobně jako většina smartphonů od LG, cože je jejich veliká devíza :-) ) a co se týče výdrže, když se zadařilo, vydržel mi i 3 dny, což si myslím, že je u smartphonů tohoto typu slušný nadprůměr
Nagano
nováček
nováček

S4 vs G2

Post by Nagano »

Opět, jako jinde, jsem se dočkal jen doporučení G2 nebo S4...

Co se mých dotazů týče:

Vypalování displeje AMOLED - ANO/NE
nezodpovězeno

Je možné "naučit" telefon nahrávat video se 120fps
vyřešeno (doufám)

Neodladěnost TouchWiz u S4
nezodpovězeno

ROOT/změna ROM - přijdu o záruku
"ANO", "NE" nebo "MOŽNÁ"?

nezodpovězeno (ale našel jsem si sám, na jiném fóru, že od KitKat 4.4.2 už nejde změnit KNOX zpět a tím je to pro mne zatím uzavřené)

Myslím, že téma můžeme úplně v klidu nechat zamknout. :salute:
koumes
moderátor
moderátor
Zařízení: Moto Z ; Moto Zoom

S4 vs G2

Post by koumes »

Stim rootem to neni tak jednoduche.Knox je hlavni problem a TouchWiz je uz nyni slusne vyladeny.Jinak na co chces root?Nutne budes potrebovat nebo jen tak?Kvuli ROMkam?
Nagano
nováček
nováček

S4 vs G2

Post by Nagano »

Všechno se uvidí časem, co bude potřeba. Jestli bude potřeba custom ROM nebo bude stačit stock. Jestli bude potřeba root nebo nebude. To samé launchery apod., hlavně ať systém běží hladce a bez restartů.
Ale byl bych radši, kdybych měl takové info o telefonu ještě než ho koupím a ne v momentě, kdy něco budu potřebovat udělat, ale zjistím, že tím akorát přijdu o záruku nebo že něco nejde a měl jsem si koupit jiný foun.

Stejně mi zůstává záhadou to vypalování AMOLEDů...
koumes
moderátor
moderátor

S4 vs G2

Post by koumes »

Tak s tim ti neporadim,proste se trarsi vypaluji a novejsi uz mene,aspon myslim.Nehledal sem to,ale i na Razru je Samoled a porad dobry.Jinak pokud koupis S4,tak tu novejsi variantu i9506 s LTE-A.
Jinak si procti na xda neco o romkach atd.S tim souvisi Knox a ta zaruka.Poznas to v BL,0x0 je ok a 0x1 odemceny.Jsou ruzne zpusoby na zachovani Knox0x0 s rootem.Je tam hodne ALE.
A tady i v cz http://sgalaxy.cz/forum/sgs4-firmware/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nagano
nováček
nováček

S4 vs G2

Post by Nagano »

To je ten problém - česky jsem nenašel normální návod na flash, všechno je jen snůška odborné hantýrky a milionu programů a frází okolo (třeba androidforum). Anglicky je to pro mě ještě 100x horší, takže xda určitě ne, maximálně si jen odtud stáhnout ROM.

A o vypalování displejů jsem četl na jednom CZ fóru, ale zaboha to nemohu najít. Bylo to tuším obecné téma k S4, kde to začalo nevinným dotazem jednoho z uživatelů a nabalily se na to desítky odpovědí se stejným neřešeným problémem...

EDIT: Dík za odkaz, na toto fórum jsem ještě nenarazil. :) A o rootu na 4.4 čtu teď i jinde, ale nikdo na to několik měsíců nereagoval, těžko říct jestli to vůbec někdo zkoušel, zda to funguje.
koumes
moderátor
moderátor

S4 vs G2

Post by koumes »

No prave,ten dobry root by mel jit pres Towel https://towelroot.com/" onclick="window.open(this.href);return false; ale Knox nesmi byt aktualizovan na verzi 2.0
Pokud uz tam je,tak slozite pres kernely a dalsi starsi soubory v ROM,nic moc no.Ja sem s Note3 porad ofiko 4.4.2 a funguje to hodne dobre.
JuaNex
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S4

Post by JuaNex »

Podla mna tu bolo zodpovedane vsetko.

Root:
Bezny root pri pouziti towelroot nezmeni ani knox. Ale pri custom recovery sa uz knox zmeni. Samsung sa vyjadril ze telefony so zmenenym knoxom opravuje v ramci zaruky pokial sa prejavi ze ide o hw poruchu pri pripadnej reklamacii.

Vypalovanie:
To je skotocne uz prezitok. Ani stara S3 sa po skoro troch rokoch nevypaluje, nieto este novsia S4. Sem tam sa moze najst vadny displej (jeden z milona dajme tomu) ale to pri kazdom druhu displeja. No vypalovanie je posledna vec coho by som sa bal.
Ale zase myslim si ze keby ho pouzivas cez 10 rokov tak pri porovnani s novym by sa to uz dalo vidiet.

Touchwiz:
Funguje dobre, ale mne osobne nevyhovuje a mam Nova Launcher. Mam ho aj na druhom telefone a tablete.
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

S4 vs G2

Post by tslany »

Vypalování - najdi si v showroomech S5, a uvidíš sám. Třeba na Andělu měli jednou měsíc starou S5, a displej byl teda sakra že vypálenej, a pořádně. Žádný přežitek, stále je to realita.
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

S4 vs G2

Post by GreenArrow »

Já teda mám s amoledem zkušenost dobrou, sice jsem tu S3jku neměl nějak dlouho, ale měl jsem na tom jednou asi 5 hodin skype hovor vkuse a nic se nevypálilo. V prodejnách každodenního svícení telefonu minimálně 12 hodin se to vypálí tak za 2 měsíce, takže si myslím, že rok intezivního používání by ten amoled vydržet měl...samozřejmě věci jako navigace(neboli statický obraz několik hodin) nepříchází v úvahu.
Pokud tě to dejme tomu po roce bude trápit, tak amoled vynechej(telefon do té doby stejně ztratí minimálně polovinu své ceny). Pokud do té doby 3x obměníš telefon, tak to absolutně neřeš.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

S4 vs G2

Post by htcjirka »

Navíc reklamacne je to bezpotizi uznavane, tak co, za rok reklamujes a displej budes mit novy.
Post Reply

Return to “Jaké zařízení si mám koupit?”