No teď už mám možnost výběru kalendáře... ale to okno vypadá úplně jinak. Předtím to byl vzhled chronosu (nešlo měnit kalendáře) a teď je to klasický WP kalendář - no a vtom to změnit jde.
Já používám pouze dva kalendáře a to především WP (outlook) a pak Mrkvosoft (hotmail), ale ten pouze v omezené míře pro narozeniny lidí. A myslím, že ho úplně odstřihnu, bo mi to zpomaluje načítání - učet Mrkvosoft načíst - no to je tragedie. Stále mám hlášky "mějte strpení pokouším se o načtení" "oveřování" " je mi líto server Mrkvosoft se mnou nekamarádí..."
Zjistil jsem, že mi stačí používat kalendář WP a mít označené oba mé účty. Jednoduché a rychlé.
Sorry, pokračováním v naší komunikaci jsem chtěl říci i ostatním, že po nastaveních které jsem možná nesrozumitelně popsal, mi chronos funguje jak jsem byl zvyklý a můžu si do něj zapisovat jak potřebuji.
Poté co jsem vybral to správné v záložce Hlavní volby -nový termín ze 3 možností: Rychlé, Normální a Spustit WP kalendář (Jak píšeš, že tuto možnost ve WP 7.8 nemáš, ale jiní v WP 8 mají) mi v Lumii 925 vše funguje (zápis i čtení) bezvadně k mé spokojenosti. Myslel jsem, že by tyto informace někomu mohly při nastavování pomoci.
Zdravicko, taky se nekomu stalo ze se mu birthday calendar v microsoft uctu ,,zblaznil"?
Mam tam nektere lidi dvakrat a i nektere, ktere uz nemam v pratelich na facebooku.
Synchronizoval jsem fb ucet, microsoft ucet a to v nastaveni uctu v telefonu, a taky microsoft ucet v chronosu. Odkud to vlastne chronos bere? Uz nevim co dal.
Diky za rady.
Z praktických důvodů mám v MS účtu vytvořeny vlastní kalendáře (Jmeniny, Narozeniny) a nic abnormálního nepozoruji.
Odkud by to Chronos bral? Jedině ze tvých účtů.
mne sa niekedy tiež zblázni, ale inak.....po návrate šipkou späť alebo znakom windows je dlaždica na obrazovke resp. jej písmo celkom domachlené, pretučnelé a pod.
Aj ja mam problem:
v normalnom nainstalovanom kalendari mam vytvorene nejake udalosti na zajtra. Trvajuce jeden den.
Chronos mi ich ale v kalndari ukazuje vzdy na dva dni, aj dnes aj zajtra. Aj na dlazdici, aj v priamo v Chronos kalendari.
Co mam zle nastavene, alebo preco to tak je?
Prosim o pomoc v nastaveni synchronizacie.
ked vlozim poznamku do kalendara microsoft v pc, okamzite mi naskoci aj v chronos ale poznamka vlozena do chronos sa mi v pc nezobrazi.
v com je problem?
Schválně jsem to vyzkoušel a funguje to oběma směry. Je důležité mít povolenou synchronizaci s MS účtem. Až budeš chtít vložit událost do některého dne, klepni do jeho pole v kalendáři a otevře se ti editační okno pro událost. Tam napiš hodinu začátku a konce a vyplň řádek pod popiskem Předmět. Všimni si, že pod datumem, který je hned vlevo nahoře, je řádek s názvem posledního zvoleného kalendáře pro synchronizaci (nevím, jak jej máš nazvaný v PC), možná tam máš napsáno Vnitřní. Klepni do toho řádku a ze seznamu vyber kalendář, do kterého chceš událost synchronizovat (zde do MS). Nevím, kolik kalendářů používáš, já mám na výběr jak MS, tak Google kalendáře a navíc tam mám v těchto účtech vytvořené i svoje vlastní. Pokud používané kalendáře v nastavení nepovolíš k synchronizaci, nemohou se v tomto seznamu objevit a budeš tam mít jen jediný a to Vnitřní (to je Chronosův kalendář). Zdá se ale, že synchronizace ti funguje směrem z PC, takže jen je nutno při záznamu nové události ZVOLIT V OKNĚ EDITACE UDÁLOSTI KALENDÁŘ, KAM SE MÁ PŘENÉST TATO UDÁLOST, jak jsem již napsal výše a nyní jsem to zopakoval kapitálkami.
Ona synchronizace někdy není okamžitá, zkoušej synchronizovat ručně.
Nevím, do jaké míry jsi zručná v používání Chronosu, ale je důležité mít nastaven rozsah synchronizace. Podívej se do některého z mých nedávných příspěvků v tomto vláknu, tam znovu popisuji princip nastavení synchronizace. Pokud máš nastaven velký rozsah, Chronos vždy po spuštění musí celý tento úsek znovu synchronizovat, což trvá dlouhou dobu a spotřebovává data. To stačí udělat pouze jednou, po instalaci a pak nastavit nejnižší rozsah.
tvoj prispevok som citala, spravila som podla neho.
ale funguje mi to teraz, neviem, mozno som vtedy zanedbala nejaky detail, napadlo na pripojenie, ale by som fakt musela byt vtedy uplne mimo :D