[app] Chronos Calendar - alternativa interního kalendáře

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
landstejn
nováček
nováček
Zařízení: lumia 925

Post by landstejn »

No teď už mám možnost výběru kalendáře... ale to okno vypadá úplně jinak. Předtím to byl vzhled chronosu (nešlo měnit kalendáře) a teď je to klasický WP kalendář - no a vtom to změnit jde.
Já používám pouze dva kalendáře a to především WP (outlook) a pak Mrkvosoft (hotmail), ale ten pouze v omezené míře pro narozeniny lidí. A myslím, že ho úplně odstřihnu, bo mi to zpomaluje načítání - učet Mrkvosoft načíst - no to je tragedie. :-( Stále mám hlášky "mějte strpení pokouším se o načtení" "oveřování" " je mi líto server Mrkvosoft se mnou nekamarádí...:-)"
Zjistil jsem, že mi stačí používat kalendář WP a mít označené oba mé účty. Jednoduché a rychlé. :)
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Post by Flynn »

landstein: Nějak jsem nepochopil smysl tvého příspěvku, ani jeho informační hodnotu. :roll:

Dnešní aktualizace přináší pouze další témata.
landstejn
nováček
nováček
Zařízení: lumia 925

Post by landstejn »

Sorry, pokračováním v naší komunikaci jsem chtěl říci i ostatním, že po nastaveních které jsem možná nesrozumitelně popsal, mi chronos funguje jak jsem byl zvyklý a můžu si do něj zapisovat jak potřebuji.
Poté co jsem vybral to správné v záložce Hlavní volby -nový termín ze 3 možností: Rychlé, Normální a Spustit WP kalendář (Jak píšeš, že tuto možnost ve WP 7.8 nemáš, ale jiní v WP 8 mají) mi v Lumii 925 vše funguje (zápis i čtení) bezvadně k mé spokojenosti. Myslel jsem, že by tyto informace někomu mohly při nastavování pomoci.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Díky. Tohle je už srozumitelnější. Prve jsem nevěděl, jestli ještě mluvíš o Chronosu nebo již o jiné aplikaci :)
Lukix22
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 930

Re: [app] Chronos Calendar - alternativa interního kalendáře

Post by Lukix22 »

Zdravicko, taky se nekomu stalo ze se mu birthday calendar v microsoft uctu ,,zblaznil"?
Mam tam nektere lidi dvakrat a i nektere, ktere uz nemam v pratelich na facebooku.
Synchronizoval jsem fb ucet, microsoft ucet a to v nastaveni uctu v telefonu, a taky microsoft ucet v chronosu. Odkud to vlastne chronos bere? Uz nevim co dal.
Diky za rady.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Z praktických důvodů mám v MS účtu vytvořeny vlastní kalendáře (Jmeniny, Narozeniny) a nic abnormálního nepozoruji.
Odkud by to Chronos bral? Jedině ze tvých účtů.
bigjohn
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Ulefone Power 3 (Nova Launcher)

Post by bigjohn »

mne sa niekedy tiež zblázni, ale inak.....po návrate šipkou späť alebo znakom windows je dlaždica na obrazovke resp. jej písmo celkom domachlené, pretučnelé a pod. :-D :-D
enzo
nováček
nováček
Zařízení: lumia 1520

Post by enzo »

Aj ja mam problem:
v normalnom nainstalovanom kalendari mam vytvorene nejake udalosti na zajtra. Trvajuce jeden den.
Chronos mi ich ale v kalndari ukazuje vzdy na dva dni, aj dnes aj zajtra. Aj na dlazdici, aj v priamo v Chronos kalendari.
Co mam zle nastavene, alebo preco to tak je?
Martina46
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 550

Post by Martina46 »

Prosim o pomoc v nastaveni synchronizacie.
ked vlozim poznamku do kalendara microsoft v pc, okamzite mi naskoci aj v chronos ale poznamka vlozena do chronos sa mi v pc nezobrazi.
v com je problem?
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Schválně jsem to vyzkoušel a funguje to oběma směry. Je důležité mít povolenou synchronizaci s MS účtem. Až budeš chtít vložit událost do některého dne, klepni do jeho pole v kalendáři a otevře se ti editační okno pro událost. Tam napiš hodinu začátku a konce a vyplň řádek pod popiskem Předmět. Všimni si, že pod datumem, který je hned vlevo nahoře, je řádek s názvem posledního zvoleného kalendáře pro synchronizaci (nevím, jak jej máš nazvaný v PC), možná tam máš napsáno Vnitřní. Klepni do toho řádku a ze seznamu vyber kalendář, do kterého chceš událost synchronizovat (zde do MS). Nevím, kolik kalendářů používáš, já mám na výběr jak MS, tak Google kalendáře a navíc tam mám v těchto účtech vytvořené i svoje vlastní. Pokud používané kalendáře v nastavení nepovolíš k synchronizaci, nemohou se v tomto seznamu objevit a budeš tam mít jen jediný a to Vnitřní (to je Chronosův kalendář). Zdá se ale, že synchronizace ti funguje směrem z PC, takže jen je nutno při záznamu nové události ZVOLIT V OKNĚ EDITACE UDÁLOSTI KALENDÁŘ, KAM SE MÁ PŘENÉST TATO UDÁLOST, jak jsem již napsal výše a nyní jsem to zopakoval kapitálkami.
Martina46
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Martina46 »

to som vcera skusalala, ale aj tak to nefungovalo, dnes uz vsak ano, co nechapem nic ine som nemenila. takze problem vyrieseny, vdaka!
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Ona synchronizace někdy není okamžitá, zkoušej synchronizovat ručně.
Nevím, do jaké míry jsi zručná v používání Chronosu, ale je důležité mít nastaven rozsah synchronizace. Podívej se do některého z mých nedávných příspěvků v tomto vláknu, tam znovu popisuji princip nastavení synchronizace. Pokud máš nastaven velký rozsah, Chronos vždy po spuštění musí celý tento úsek znovu synchronizovat, což trvá dlouhou dobu a spotřebovává data. To stačí udělat pouze jednou, po instalaci a pak nastavit nejnižší rozsah.
Martina46
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Martina46 »

tvoj prispevok som citala, spravila som podla neho.
ale funguje mi to teraz, neviem, mozno som vtedy zanedbala nejaky detail, napadlo na pripojenie, ale by som fakt musela byt vtedy uplne mimo :D
chytil123
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 920

Post by chytil123 »

To stále nejde nastavit průhledné pozadí dlaždice (WP 8.1) nebo to nemůžu najít v nastavení. Díky.
Radeczek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 5s

Post by Radeczek »

Chytile, já mám průhlednou dlaždici prakticky od prvního nainstalování WP8.1, aniž bych něco nastavoval.

edit: V nastavení živé dlaždice zvol "Téma" a dej hned první vzhled v nabídce. Na ploše by tak měla být dlaždice průhledná.
chytil123
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 920

Post by chytil123 »

Fakt že jo. :-) díky, já tam měl nastavené téma ke konci kde jsou už různé barevné varianty.
Radeczek
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Radeczek »

Rád jsem pomohl :wink:
Luks
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S7 Gold

Post by Luks »

Kde vypnu upozornění na narozeniny?Nemužu to nikde najit.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Asi zrušením synchronizace kalendáře Narozenin.
Radeczek
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Radeczek »

Nastavení - Kalendáře - a teď záleží, co máš aktivované - Microsoft účet - Birthday calendar - zrušit označení.
U Google účtu to samé, atd...
Post Reply

Return to “Aplikace a software”